6 Tips voor een opgeruimde kinderkamer

23 april 2020
Een kinderkamer opruimen - met deze 6 tips gaat het zeker lukken!

Ben je van jezelf een enorm opgeruimd type dan word je flink op de proef gesteld zodra er een kind door je huis schooiert. Helaas zijn de meeste kinderen allergisch voor opruimen. Het is dus geen overbodige luxe om tijdens het inrichten van een kinderkamer te zorgen voor genoeg opbergruimte. Kids verzamelen voor je het weet een hele speelgoedcollectie en allerlei andere spulletjes bij elkaar. Deze 6 tips helpen je een handje op weg naar een opgeruimde kinderkamer.

Tips kinderkamer opruimen

1. Less is more

Een kinderkamer inrichten met allemaal leuke accessoires is superleuk om te doen, maar het kan ook snel te vol worden. Dit kan een kamertje dan juist rommelig maken. Less is more! Haal een paar spulletjes weg en je zal al snel zien dat een kamer er rustiger en opgeruimder uitziet. Je kunt beter kiezen voor een paar hele mooie eye-catchers dan ieder plekje vol te zetten met allerlei kleine frutsels.

2. Niet teveel meubels

Probeer de slaapkamer juist zo ruimtelijk mogelijk te houden in plaats van het vol te bouwen met allerlei meubels. Kies meubels uit die op dit moment écht nodig zijn voor je kindje.

‘Lees ook: De mooiste speelgoedkisten voor in de kinderkamer of woonkamer.’

3. Slimme oplossingen

Zorg dat je een kinderkamer praktisch inricht met een paar slimme opbergers waar je makkelijk speelgoed of andere dingen in kwijt kunt. Een kast die de hoogte in gaat, een bed met lades, lees zeker ook deze blog – die ik eerder heb geschreven – met handige en originele opbergers. Leuke shops waar je ook genoeg toffe opbergmanden kunt vinden zijn o.a. Kids Deco, I Love Speelgoed en PSIkhouvanjou.

4. Vaste plek

Geef spulletjes een vaste plek, zo weet je zelf en ook je kindje altijd waar iets ligt of staat en wordt een slaapkamer hopelijk minder snel rommelig.

5. Kwartaal opruiming

Kinderen – zeker die van mij – zijn echte verzameldieren. Lucy spaart niet alleen speelgoed, maar neemt ook heel graag steentjes, papiertjes, bladeren en dennenappels mee naar haar kamer. Spreek met jezelf af dat je één keer in de drie maanden de hele kinderkamer goed inspecteert. Frutsels, kapot speelgoed of speeltjes waar misschien nooit mee gespeeld wordt, kan het weg of moet het tijdelijk naar de zolder? Neem meteen ook de kledingkast mee. Check of er kleertjes zijn die te klein zijn, waar gaatjes in zitten of die misschien vlekken hebben die je er never nooit meer uit krijgt. Gooi het weg of breng het naar een tweedehandswinkel, opgeruimd staat netjes.

‘Lees ook: 20 Webshops voor toffe kids musthaves.

6. Momentje opruimen

En natuurlijk kunnen we een slaapkamer heel praktisch inrichten, maar in the end moeten kids zelf leren om hun eigen rommel op te ruimen. Ik heb met Reva en Lucy afgesproken voordat we gaan eten de kamers opgeruimd moeten worden. Na eerst heel veel gesteun en gekreun en de meest suffe smoesjes ‘mama, mijn handen zijn moe en die kunnen niks tillen’ begint het eindelijk een beetje door te dringen dat dit een moetje is waar ze niet onderuit komen.

Heb jij nog handige tips voor het opruimen van een kinderkamer, deel ze met ons.

Uitgelichte afbeelding: kleurrijke kinderkamer – Photographee.eu voor Shutterstock

Top 10 IKEA kinderkamer favorieten
Trend Alert – De nieuwste coole kids stuff van deze maand

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter