6 Tips voor een opgeruimde kinderkamer

19 september 2016

Ben je van jezelf een enorm opgeruimd type dan word je flink op de proef gesteld zodra er een kind door je huis schooiert. Inmiddels zit ik in de fase dat Reva en Lucy steeds vaker naar hun eigen kamertje vertrekken. Dit is namelijk heel cool en veel leuker dan in de woonkamer spelen. Als het even kan schieten ze samen als een speer naar boven en trekken ze hun eigen slaapkamer volledig overhoop. Het is gewoon knap eigenlijk hoeveel troep zij met z’n tweetjes in tien minuten kunnen maken. Ze zijn echt een top-duo in rommel maken, het woord ‘opruimen’ kennen ze alleen niet. Kennelijk zijn de meiden allebei selectief Oost-Indisch doof.

Het is dus geen overbodige luxe om tijdens het inrichten van een kinderkamer te zorgen voor genoeg opbergruimte. Kids verzamelen voor je het weet een hele speelgoedcollectie en allerlei andere spullen bij elkaar. Deze 6 tips helpen je een handje op weg naar een opgeruimde kinderkamer.

1. Less is more

Als je mij ergens blij mee kunt maken is het wel het inrichten van een kinderkamer. En aangezien ik zoveel dingen leuk vind koop ik stiekem al snel te veel accessoires. Het lijkt leuk, maar uiteindelijk maakt het een kamertje vaak erg rommelig. Less is more, en dat is ook echt zo. Haal een paar dingen in een kinderkamer weg en je zal al snel zien dat een kamer er rustiger en opgeruimder uit ziet. Je kunt beter kiezen voor een paar hele mooie eye-catchers dan ieder plekje vol te zetten met allerlei kleine frutsels.

2. Niet teveel meubels

Probeer de slaapkamer juist zo ruimtelijk mogelijk te houden in plaats van het vol te bouwen met allerlei meubels. Kies meubels uit die op dit moment echt van belang zijn voor je kindje.

‘Lees ook: 10 x Inspiratie opbergen knutselspullen.

3. Slimme oplossingen

Zorg dat je een kinderkamer praktisch inricht met een paar slimme opbergers waar je makkelijk speelgoed of andere dingen in kwijt kunt. Een kast die de hoogte in gaat, een bed met lades, lees zeker ook deze blog – die ik eerder heb geschreven – met handige en originele opbergers.

4. Vaste plek

Geef spulletjes een vaste plek, zo weet je zelf en ook je kindje altijd waar iets ligt of staat en wordt een slaapkamer hopelijk minder snel rommelig.

5. Kwartaal opruiming

Kinderen – zeker die van mij – zijn echte verzameldieren. Lucy spaart niet alleen speelgoed, maar neemt ook heel graag steentjes, papiertjes, bladeren en dennenappels mee naar haar kamertje. Spreek met jezelf af dat je één keer in de drie maanden de hele kinderkamer goed inspecteert. Frutsels, kapot speelgoed of speeltjes waar misschien nooit mee gespeeld wordt, kan het weg of moet het tijdelijk naar de zolder? Neem meteen ook de kledingkast mee. Check of er kleertjes zijn die te klein zijn, waar gaatjes in zitten of die misschien vlekken hebben die je er never nooit meer uit krijgt. Gooi het weg of breng het naar een tweedehandswinkel, opgeruimd staat netjes.

‘Lees ook: 12 Speelhoekjes in de kinderkamer.

6. Momentje opruimen

En natuurlijk kunnen we een slaapkamer heel praktisch inrichten, maar in the end moeten kids zelf leren om hun eigen rommel op te ruimen. Ik heb met Reva en Lucy afgesproken voordat we gaan eten de kamers opgeruimd moeten worden. Na eerst heel veel gesteun en gekreun en de meest suffe smoesjes ‘mama, mijn handen zijn moe en die kunnen niks tillen’ begint het eindelijk een beetje door te dringen dat dit een moetje is waar ze niet onderuit komen.

Heb jij nog handige tips voor het opruimen van een kinderkamer, deel ze met ons.

Uitgelichte afbeelding: kleurrijke kinderkamer – Photographee.eu voor Shutterstock

Binnenkijken bij Benth en Lasse
In the spotlight: Roomblush

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter