Hoe kan je besparen door over te stappen van autoverzekering?

13 juli 2023
Overstappen van autoverzekering doe je zo

Omdat het leven de laatste tijd een stuk duurder is geworden, gaan veel mensen op zoek naar manieren om te besparen. Dit kun je doen door in de supermarkt voor het huismerk te kiezen in plaats van voor A-merken, maar ook door abonnementen op te zeggen waar je weinig tot geen gebruik (meer) van maakt. Een andere manier om te besparen is overstappen van autoverzekering. In dit artikel vertellen wij je hoe je hierdoor kunt besparen.

Overstappen van autoverzekering, 4 handige tips!

1# Pas je dekking aan

Was je auto nog jonger dan zes jaar toen je hem kocht? Grote kans dat je een allrisk autoverzekering hebt afgesloten. Als je sindsdien niet meer hebt omgekeken naar je verzekering, ben je inmiddels misschien té goed verzekerd. Dit is in principe al het geval als je auto ouder dan zes jaar is. In dat geval kiezen veel mensen namelijk voor de dekking WA + Beperkt Casco. Schade aan jouw auto die het gevolg is van een aanrijding, botsing of vandalisme, wordt dan niet meer vergoed. Wel ben je nog gewoon verzekerd voor schade door brand, storm en diefstal. Is je auto inmiddels zelfs al ouder dan tien jaar? Dan volstaat een WA-verzekering.

Je bent weliswaar minder verzekerd als je de dekking naar beneden bijstelt, maar toch zit hier ook een groot voordeel aan. Je betaalt namelijk minder premie. Wie zijn dekking naar beneden bij wil stellen, kan overstappen van autoverzekering. Toch hoeft dit in veel gevallen niet, want bij de meeste verzekeraars kun je de dekking namelijk ook gewoon aanpassen. Je bespaart in dat geval op je autoverzekering zonder dat je hier veel tijd en moeite in hoeft te steken.

‘Lees ook: Autoreis met kinderen: 10 tips om het achterin gezellig te houden.

2# Verhoog het eigen risico

Net als bij veel andere verzekeringen kun je ook bij een autoverzekering te maken krijgen met eigen risico. Dit hoeft overigens niet, want er zijn verzekeraars die niet met een verplicht eigen risico werken. Je hebt vaak wel de mogelijkheid om voor een vrijwillig eigen risico te kiezen. Wil je besparen op je autoverzekering? Dan is dit het overwegen waard. Als je overstapt naar een andere verzekeraar en je eigen risico verhoogt, daalt je premie. Besef je wel dat het verhogen van je vrijwillig eigen risico ook risico’s met zich meebrengt. Je draait zelf namelijk op voor een groter deel van de kosten bij schade.

3# Sluit meerdere verzekeringen af bij dezelfde verzekeraar

Veel mensen sluiten een verzekering af bij de goedkoopste verzekeraar. Dit is op zich logisch, maar toch kun je soms nog meer geld besparen met een autoverzekering afsluiten. Als je deze verzekering afsluit bij de verzekeraar waarbij je al meerdere verzekeringen hebt lopen, profiteer je vaak van een groot aantal voordelen. Zo krijg je meestal korting op de premie als je hier ook een autoverzekering afsluit. Wil je besparen op je autoverzekering? Kijk dan eens of het interessant is om over te stappen naar een partij waarbij je bijvoorbeeld ook en inboedel- en opstalverzekering hebt lopen.

4# Betaal je premie per jaar

De meeste mensen betalen iedere maand premie voor hun autoverzekering. Ben je van plan om over te stappen? Kijk dan eens of het mogelijk is om de premie direct voor een heel jaar te betalen. Bij veel verzekeraars krijg je namelijk korting op de premie als je deze ineens betaalt. Doe dit uiteraard alleen als je het geld kunt missen.

Zo kom je erachter welke baan in de ICT het beste bij jou past
Wat zijn de voordelen van online shoppen?

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter