Hoe kom je weer in het ritme na de vakantie?

29 augustus 2023
Hoe kom je weer in het ritme na de vakantie?

Na iedere fijne en ontspannende vakantie van gezelligheid en plezier is het dan ook weer tijd voor het ‘normale leven’. Aan de ene kant natuurlijk fijn, maar ook altijd weer even wennen voor iedereen! In deze blog lees je daarom hoe jij zo snel en zo fijn mogelijk weer in het normale ritme kan komen.

Zo ga je weer terug naar het normale ritme

1# Slapen en opstaan

Zorg ervoor dat je lichaam alvast weer gaat wennen aan het op tijd naar bed gaan en vroeg opstaan. Hierdoor wordt de klap voor je lichaam iets minder heftig, maar bouw je dit weer geleidelijk op. Vooral bij kinderen is dit ook aan te raden om te doen. Zorg een aantal dagen voordat school en werk weer begint, het hele gezin weer lekker op tijd in bed ligt. Op deze manier krijgt het lichaam voldoende rust en kan het weer een beetje wennen aan het normale ritme.

2# Prioriteiten stellen

Wanneer de vakantie afloopt is het belangrijk dat jij gaat kijken naar welke taken, uitjes en dingen belangrijk voor jou zijn. Welke hebben prioriteit en wat kan er later nog gedaan worden? Misschien wil jij heel graag nog een uitje met het gezin? Bij je favoriete restaurant eten? Of wil je het huis helemaal op orde maken? Kijk daarom goed naar wat er voor jou prioriteit heeft en denk hierbij ook aan jezelf. Neem genoeg tijd om ook tot rust te komen en om weer op te laden, zodat je jouw energie goed kunt verdelen. 

‘Lees ook: 20 x Praktische en toffe ideetjes om speelgoed op te bergen.’

3# Huis opruimen

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd, toch? Daarom is het heel erg fijn om jouw huis lekker op te ruimen voordat het hectische leven weer van start gaat. Plan een hele dag in, zodat jij echt grondig te werk kunt gaan. Maak het jezelf ook wat makkelijker, vraag de kinderen om mee te helpen en maak vooral gebruik van de handige technologie van tegenwoordig. In deze tijd zijn er zo veel slimme oplossingen die je werk uit handen kunnen nemen. Ga bijvoorbeeld op zoek naar de beste robotstofzuigers, zo wordt het huis gezogen terwijl jij ondertussen andere dingen kunt opruimen. Ideaal toch?!

4# Plan vooruit

Het is altijd fijn voor jezelf en voor de kids om alvast een planning te maken met leuke uitjes voor de toekomst. Hierdoor kun je gemakkelijker weer in het normale ritme komen, omdat je ergens nog naar uit kunt kijken. Maak bijvoorbeeld een fysieke planning, zodat het inzichtelijk is wanneer jullie wat gaan ondernemen. Je zal merken dat dit rust geeft voor jezelf, maar ook voor jouw gezin. Je hebt ook speciale familieplanners, waarin je alle afspraken van iedereen, hobby momenten, verjaardagen, uitjes in kunt zetten. Zo zie je in één overzicht precies wat er op de agenda staat.

Er zijn dus genoeg manieren om weer in het ritme te komen na de vakantie. Stel prioriteiten voor jezelf, zorg voor een goed slaapritme, maak alvast een planning voor leuke uitjes en afspraken. Maak je huis lekker schoon met die fijne robotstofzuiger en kies hierbij voor de beste dweilrobot om het jezelf helemaal makkelijk te maken. Zo hou je ook nog genoeg tijd over voor jezelf om lekker te ontspannen. En plan niet meteen je agenda helemaal vol, zo hou je dat relaxte vakantiegevoel zo lang mogelijk vast. Succes!

Verbouwing financieren? Dit zijn 6 slimme mogelijkheden
5x Waarom je een toekomstbestendige smartphone moet kopen voor je kind

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter