Romantisch Rome

19 mei 2013

Romantische onderonsjes samen met je lief worden een stuk minder zodra je een kind krijgt. Opgeslokt door de drukte van alledag – lees; werken, racen naar de crèche, wasjes draaien, snel de supermarkt bestormen, sociale afspraken en tussendoor nog even sporten – zo vliegen de weken wel voorbij. Stop, ho!!! Tijd voor some quality time!!! Dit kan natuurlijk op allerlei manieren: Samen lekker uit eten of een weekendje weg. Wij kozen voor het laatste.

Rome stond op numero uno op mijn verlanglijstje voor een stedentrip. Pittoreske straatjes, heerlijke Italiaanse koffietjes, verrukkelijke pastaatjes. Ik kon niet wachten!

Via Airbnb boekte ik een typische authentiek Italiaans appartement, in een lieflijk, schilderachtig rustig Italiaans buurtje (Trastevere) in Rome vlakbij alle bezienswaardigheden. Airbnb is een soort marktplaats met allerlei te gekke en unieke accommodaties. Van appartementen en kamers tot boomhutten, kastelen en zelfs boten. Mensen bieden er hun extra slaapkamer, appartement of tweede woning te huur aan. En met de opbrengst kunnen ze zelf ook weer hun reizen betalen. Het leuke van dit concept is dat je zo in accommodaties terecht komt, waar je via de gebruikelijke reisorganisaties nooit zou zijn gekomen. Van Parijs tot Rio de Janeiro, van Maastricht tot San Francisco. Door de verschillende prijscategorieën is er voor iedereen wat wils.

Bij ons was alles super geregeld door de verhuurder. We hadden van te voren contact gehad over transport van de luchthaven naar het appartement. En hij had ons alle ins & outs over het buurtje en de stad gegeven. Kortom een weekend weg waarbij we even helemaal niets hoefden te doen. Een echte aanrader!

vakantie Rome weekend trip steden boeken relatie romantisch vriend airbnb

vakantie Rome weekend trip steden boeken relatie romantisch vriend airbnb

vakantie Rome weekend trip steden boeken relatie romantisch vriend airbnb

De pot op
Alsjeblieft, voor jou mama!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter