Kerstversiering in een modern jasje? Slimme tips!

7 november 2022
Kerstversiering in een modern jasje? Slimme tips!

Heeft kerstversiering in jouw ogen een ouderwets jasje? Hoewel daar zeker een kern van waarheid in zit (het kerstfeest gaat immers al heel lang mee!), hoeft dit niet het geval te zijn. Je hebt tegenwoordig namelijk ook veel moderne opties voor kerstdecoratie. Lees verder en ontdek meer!

Moderne kerstboom

Kerstversiering in een modern jasje? Slimme tips!

De grote kerstboom in een hoek van de kamer? Dat is allang niet meer de enige optie om voor te kiezen! Denk allereest na of je een echte boom of een kunstboom wilt kiezen. Kunstkerstbomen zijn steeds populairder, en dat is niet zonder reden. Zo kun je er meerdere jaren mee doen. Het is een duurzame keuze, waarmee je jezelf een heleboel moeite bespaart. Dat niet alleen: kunstkerstbomen zien er vandaag de dag heel fraai uit. Ze zijn nauwelijks nog te onderscheiden van echte bomen. En tegelijkertijd heb je geen last meer van uitvallende dennennaalden. Meer ideeën? Ook kerstbomen van unieke designs zijn in trek. Denk aan een kerstboom van houten latjes, of een boom in een houten of metalen spiraalvorm. Of hang een figuurlijke kerstboom aan de muur, gemaakt van touw of tape!

Eigentijdse kerstboomversiering

Kerstversiering in een modern jasje? Slimme tips!

Wil je kerstversiering kwijt in de kerstboom? Ga ook hier voor moderne opties. Zo zijn er kerstballen in een trendy look te vinden, met glitters, regenboogprints of discoglas! Het mag behoorlijk over the top zijn, als je daarvan houdt. Wist je bijvoorbeeld al dat er kersthangers in de vorm van chipszakjes, eenhoorns en koffiecups te vinden zijn? Wat een grappige styling! Of ga juist voor een minimalistische look, want ook dit past bij een moderne decoratievorm. Kies in dat geval voor kerstversiering in subtiele kleuren, zoals beige of groen.

‘Lees ook: 50+ Super leuke kerstknutsels voor kids.’

Minimalistische kerstdecoratie

Kerstversiering in een modern jasje? Slimme tips!

We blijven nog even hangen in het straatje van minimalistische kerstdecoratie. Er wordt vaak gekozen voor deze look: rustgevend en tegelijkertijd warm. Houd eigenlijk de Scandinavische stijl voor ogen, waarbij alles in balans is en er veel natuurlijke materialen terugkomen. Hang papieren kerststerren voor het raam, maak zelf een kerstkrans van moois uit de natuur en kleed de kerstboom op minimalistische wijze aan. Zo is er nooit te veel poespas in huis met de feestdagen, maar blijft de rust juist beter bewaard. Daar valt zeker iets voor te zeggen!

Wanddecoratie voor de feestdagen

Kerstversiering in een modern jasje? Slimme tips!

Wat we tegenwoordig ook vaak voorbij zien komen? Wanddecoratie voor de kerstdagen! Denk aan de Amerikaanse traditie van de sok aan de schouw of muur. Maar ook kransen, sterren, kerstboomvormen en kerstballen zien we steeds vaker een plekje krijgen aan de wand. Dat staat hartstikke gezellig. Op hoe meer plekken je kerstversiering kwijt kunt, hoe leuker het is.

Duurzame kerstdecoratie

Kerstversiering in een modern jasje? Slimme tips!

We sluiten af met de trend van duurzame kerstdecoratie. Een slimme en toekomstgerichte keuze! Door een kunstkerstboom in huis te halen, draag je al een steentje bij. Haal verder alleen de kerstspullen in huis waar je echt blij van wordt: overconsumptie is niet nodig. Hergebruik inpakpapier, kies liever voor natuurlijke materialen dan voor plastic en gebruik decoratiestukken meerdere jaren. Op naar een mooi kerstfeest!

Een Sinterklaas kruidnotenkoker knutselen van keukenrol!
De mooiste Sinterklaas versiering & decoratie om zelf te maken

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter