DIY: Design shirt

17 augustus 2014

Heb je dat ook wel eens: Dat je precies weet waar je naar op zoek bent, maar het gewoon niet kunt vinden? Ik had het toen Finn uit zijn favoriete Elmo t-shirt groeide. Voor een peuter een ramp op wereldniveau. En waar ik ook zocht, ik kon geen nieuw exemplaar vinden. Gelukkig zijn er genoeg aanbieders waar je – door heel simpel een afbeelding te uploaden – je eigen design shirt kunt laten drukken. Dacht ik … Want wat blijkt; op Elmo rust copyright! Dus al mijn onschuldige plaatjes werden afgewezen. Maar een moeder op missie is niet voor één gat te vangen. Ik ben gewoon zelf aan de slag gegaan. Met toverpapier en t-shirts …

Wat heb je nodig?

 • Transfer papier
 • Licht gekleurde kledingstukken, zoals een t-shirt, romper of hemdje
 • Strijkijzer
 • Bakpapier
 • Printer

t-shirt, bedrukken, afdrukken, personaliseren, drukken, maken, ontwerpen, zelf, bedrukking, plaatje, afbeelding, kinderen, peuters, kleuters, baby, transfer, papier, hema, diy, zelf maken, knutselen, ideeën, tips, vakantie, kleding, meisje, jongen, kinde

Aan de slag

 1. Zoek samen met je kind één of meerdere afbeeldingen of foto’s uit die op het kledingstuk moeten komen.
 2. Print de afbeeldingen uit op het transfer papier. Denk eraan dat je afbeeldingen in spiegelbeeld op het kledingstuk terecht komen, dus dat je teksten bijvoorbeeld eerst spiegelt voordat je ze print.
 3. Knip de afbeeldingen uit en laat daarbij een kleine rand van 2 mm over.
 4. Stel de temperatuur van je strijkijzer in op maximum. Verwarm de plek waar de afbeelding moet komen voor met het strijkijzer. Leg dan de afbeelding naar beneden op de stof en dek het af met een vel bakpapier. Beweeg het strijkijzer dan een minuut lang krachtig en met draaiende bewegingen over het plaatje.
 5. Verwijder het bakpapier en laat de stof helemaal afkoelen. Haal dan ook voorzichtig het dragerpapier van het t-shirt.
 6. Bedek de afbeelding vervolgens weer met het bakpapier en strijk er nog zo’n 10 seconde in draaiende bewegingen overheen met het strijkijzer. Na 2-3 seconden kun je het bakpapier verwijderen.

NU IS JE KIND KLAAR OM DE SHOW TE STELEN IN EEN SHIRT MADE BY MAMA & ME! 

DIY: Potloden pauw
Teken je eigen knuffel

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter