Cadeau tip: GoldieBlox – technisch meisjes speelgoed

20 november 2017
Technisch meisjes speelgoed GoldieBlox

Mocht er nog een plekje vrij zijn op het verlanglijstje van je dochtertje dan heb ik nog een leuke cadeau tip! GoldieBlox: creatief en technisch meisjes speelgoed. Technisch speelgoed is vooral gericht op de jongens, maar wie zegt dat meisjes dit niet net zo leuk vinden?!

Let’s meet Goldie

In Amerika is het meisjes speelgoed van GoldieBlox al een tijd een grote hit. Gelukkig is dit merk nu ook vanaf oktober verkrijgbaar in Nederland. Het speelgoed is helemaal gericht op meisjes tussen de 4 en de 10 jaar en bestaat uit twee onderdelen: een boekenserie met een bouwset.

‘Lees ook: 20 Sinterklaas cadeautjes onder de € 10,- voor een meisje.

Goldie, die in Bloxtown woont, speelt de hoofdrol in het boek en is een stoer en creatief meisje die wel van uitdagingen houdt. Zij en haar vrienden zijn gek op alles wat met bouwen te maken heeft. Tijdens haar avonturen lopen Goldie en haar vriendinnen regelmatig tegen een technisch probleem aan die opgelost moet worden. Zo maakt ze een spinning machine om haar hondje Nacho rondjes te laten maken, een movie machine om een filmfestival toch door te kunnen laten gaan en maakt ze een dunk tank om haar hondje in te wassen. Kinderen worden helemaal meegnomen in het verhaal en kunnen ondertussen de oplossing van Goldie nabouwen.

Het leuke is dat meisjes op een speelse manier de natuurkundige beginsels van techniek leren. Denk aan draaiende assen, hefboomwerking, zwaartekracht en draagvermogen. Als klein meisje had ik daar echt geen kaas van gegeten. Ik was altijd druk met mijn Dufty huis – denk wel bekend bij andere mama’s – en mijn Barbie poppen.

Technisch meisjes speelgoed GoldieBlox

Nieuw meisjes speelgoed

Dit technisch speelgoed voor de meisjes is ontwikkeld nadat de Amerikaanse Ingenieur Debbie Sterling vond dat ze veel te weinig technische collega’s had. Deels komt dit volgens haar doordat veel jonge meisjes helemaal niet in aanraking komen met techniek. Als ik eerlijk ben moet ik haar daar als een echte meisjesmama wel een beetje gelijk in geven. In ons huis struikel je over de babypoppen en de Barbie’s en staan standaard de hele My Little Pony collectie op ieder verlanglijstje. Tijd voor wat techniek!

Technisch meisjes speelgoed Goldieblox

Reva ging aan de slag met GoldieBlox The Parade Float. Met haar vriendinnen bouwt Goldie een geweldige en kleurrijke kar voor een optocht om haar vriendinnetje Katinka weer blij te maken nadat de Miss-verkiezing letterlijk in het water viel. Dit verhaal heeft op het eind ook weer een mooie boodschap.

Technisch meisjes speelgoed Goldieblox

Na het zien van de speelgoeddoos stond Reva te trappelen om te gaan bouwen. In het begin vroeg ze me om het minste en geringste om hulp. Het duurde niet lang voordat ze er helemaal in zat en zelf fanatiek aan het bouwen was. Vooral het boekje erbij met het verhaal en de mooie illustraties maakt het heel visueel en duidelijk waarom en hoe er iets gebouwd moet worden.

Technisch meisjes speelgoed Goldieblox

Nadat Reva de kar in elkaar had gezet ging ze meteen alles weer uit elkaar halen en zelf iets nieuws bouwen. Er zijn verschillende themadozen te koop voor een speciaal bouwwerk. Je kunt ook kiezen voor een doos met verschillende constructiematerialen, zodat je dochtertje vanuit haar eigen fantasie iets moois in elkaar kan zetten. Kijk voor het complete assortiment van GoldieBlox op Bol.com. Prijs: vanaf € 19,95.

Technisch meisjes speelgoed Goldieblox

‘Lees ook: 20 Cadeautips onder de €10,- voor jongens.

GoldieBlox Spinning Machine winnen?

Wij mogen een beetje voor Sinterklaas spelen, wij geven namelijk TWEE GoldieBlox Spinning Machine bouwsets weg. Heb jij een kleine dame thuis die dit heel leuk gaat vinden? Doe dan mee!

Wat moet je doen?

 • Like Lady Lemonade op Facebook en/of op Instagram.
 • Deel ons Facebook bericht of repost ons bericht op Instagram over deze winactie.
 • Laat ons in een reactie weten waarom dit het perfecte Sinterklaas cadeautje is voor jouw dochter.

UPDATE: Gefeliciteerd! Janou en Marieke jullie hebben allebei een GoldieBlox bouwset voor jullie dochtertje gewonnen. Veel plezier ermee!

Technisch meisjes speelgoed Goldieblox Technisch meisjes speelgoed Goldieblox

Toffe speelgoedwinkel gezocht? Deze 5 shops mag je niet missen!
Hema Sinterklaasfeest en onze favoriete schoenkadootjes onder de € 5,-

Dit vind je misschien ook leuk

11 Reacties

 • Reply Nal 20 november 2017 at 7:42 am

  Ik heb 2 dochters van 7 en 8 jaar. Het is heel moeilijk om cadeaus te kopen. Je wil liever geen speelgoed maar de kids verwachten dit wel. Dit valt voor mij in de cattegorie speelgoed maar wel leerzame speelgoed. Ik hoop dat wij winnen. Mijn dames zouden er zeer gelukkig mee zijn.

 • Reply Jacqueline Van de Manakker 20 november 2017 at 8:08 am

  Dit zou onze Lenn prachtig vinden, ze houdt er wel van om dingen uit elkaar te halen en volgens eigen fantasie weer op te bouwen

 • Reply Danielle 20 november 2017 at 8:18 am

  Onze dochters van 4 en 7 jaar spelen heel graag met Lego. Deze bouwset zou een mooie aanvulling zijn op het reguliere meisjesspeelgoed, stimuleert de eigen fantasie, is goed voor hun ontwikkeling en technisch inzicht. Super cadeau dus!

 • Reply Linda Snoek 20 november 2017 at 9:05 am

  Wat een superleuke tip voor mn fantasierijke sloper-doen-meisje! We doen heel graag mee met de give away.

 • Reply Barbara 20 november 2017 at 9:06 am

  Mijn dochter Kim van 6 doet gezellig mee met broerlief. En als oma en opa hun technisch lego te voorschijn halen dan is ze daar zeker niet vies van. Er ontstaan dan al snel leuke creaties. Kortom als Kim niet een van de gelukkige winnaars is dan is het zeker iets om te onthouden voor komende sinterklaas of voor onder de boom.

 • Reply Claudia Muller 20 november 2017 at 10:02 am

  Wat super leuk! Ons meisje is dol op haar LEGO Friends, maar vindt techniek ook reuze interessant. Als het er dan uitziet alsof het gemaakt is voor jongens, haakt ze toch af… Met deze set zal ze zich vast uren kunnen vermaken!

 • Reply kate buvens 20 november 2017 at 11:16 am

  Mijn dochter van 7 (bijna 8) is geïnteresseerd in wetenschap en techniek, maar durft nog niet goed eraan te beginnen…ze denkt idd dat dit eerder iets voor jongens is ! Dit ziet er wel een erg toegankelijk spel uit, toch een beetje meisjes getint, waarmee ze wel van start kan gaan ! (onze jongste dochter (4j) kan er maar van leren…zij speelt nog heel erg mama en kindje 🙂

 • Reply ineke 20 november 2017 at 10:48 pm

  Facebook pagina en Instagram zijn geliked en post is gedeeld op facebook ;).
  Nou Emma is een meid van 7jaar en ondanks dat ze heel graag roze ziet en alle barbies wilt. Wilt ze ook net zoals mama zijn. Mama is verzot op techniek en technologie. Ondanks hebben we mijn oude K’nex uitgehaald en ze is uren bezig geweest met haar eigen constructies te maken. Dit zou dus super zijn om haar technische kant nog verder te ontwikkelen.

 • Reply Linda Smeets 21 november 2017 at 7:51 pm

  Onze dame is dol op bouwen. Als ze de keuze heeft tussen poppen en blokjes/lego, kiest ze altijd voor het laatste. Ik doe daarom dan ook graag mee want ik ben ervan overtuigd dat ze hier heel wat uurtjes speelplezier mee gaat beleven.
  Ik heb het bericht gedeeld op Facebook.

 • Reply Alyt van der Heide 21 november 2017 at 9:21 pm

  Mijn meid is bijna acht en geïnteresseerd in techniek en hoe alles werkt (wc, elektriciteit etc). Klust ook regelmatig met mijn man in huis of bijv solderen met haar opa.
  Weet bijna wel zeker dat GoldieBlox iets voor haar is.

 • Reply Sharon de Ridder 22 november 2017 at 7:58 am

  De bouw-skills van mijn dochter blijven nu bij Lego hangen, ik denk echt dat ze meer kan en kan niet wachten om haar met Blondie uit te dagen!

 • Laat een reactie achter