Gezond eten op het werk? 4 Simpele tips!

4 juli 2023
Gezond eten op het werk? 4 Simpele tips!

Ongezond eten en te weinig bewegen kunnen enorme gevolgen hebben voor de gezondheid. Toch is dit iets waar de meeste mensen dagelijks mee geconfronteerd worden. Zeker als zij een zittend beroep uitoefenen. Dit alles kan leiden tot overgewicht. Met alle gevolgen van dien. Merk je dat jouw gewicht de afgelopen tijd is toegenomen en lukt het je maar niet om gezonder te leven? Dan kan het al een enorm verschil maken als het je lukt om gezonder te eten op het werk. Maar hoe pak je dit precies aan? Er zijn enkele tips die dit makkelijker kunnen maken. 

Zo kun je gezond eten op het werk

1# Maak gebruik van gezonde tussendoortjes

Wist je dat het de verantwoordelijkheid van jouw werkgever is om een gezonde werkomgeving te realiseren? Hier hoort ook gezond eten bij. Je kunt hierbij denken aan gezonde tussendoortjes. Informeer hem bijvoorbeeld over de mogelijkheid om een abonnement op werkfruit te nemen. Hierbij krijgt het bedrijf elke week nieuw fruit opgestuurd. Zo is er altijd een gezond tussendoortje beschikbaar. Dit maakt het aantrekkelijker voor werknemers om voor een gezond alternatief te kiezen. 

2# Drink meer water

Veel loze calorieën worden opgedronken. Dat is natuurlijk zonde, want hierdoor krijg je ongemerkt heel veel calorieën binnen én kom je sneller aan. Dit terwijl je waarschijnlijk niet het idee hebt dat je te veel eet of dat je überhaupt vol begint te raken. Daarom is het verstandig om frisdrank zoveel mogelijk te vermijden. Beperk je tot hooguit twee koppen koffie per dag en drink verder (cafeïnevrije) thee en water. Bijkomend voordeel is dat je hierdoor veel vocht kwijt raakt en je je sneller beter zult voelen. Het menselijk lichaam is gebaat bij voldoende water. Probeer daarom op een werkdag gemiddeld 1,5 tot 2 liter water te drinken. Dit is gemakkelijker dan je denkt. Investeer eventueel in een goede fles van circa één liter en zet deze als het kan altijd bij je in de buurt. Op die manier kun je eenvoudig bijhouden hoeveel water je drinkt. Stel ook doelen, bijvoorbeeld dat je op de helft van de werkdag al een beker op hebt. Zo weet je zeker dat je aan het einde van de dag al aan een liter zit.

‘Lees ook: Geen tijd voor de sportschool? 5 Alternatieven om toch te sporten.

3# Neem zelf een lunch mee

Op sommige werkplekken is er standaard lunch aanwezig. Meestal zijn niet de gezondste opties. Zeker niet als je dagelijks iets haalt. Daarom is het verstandiger om elke dag zelf een gezonde lunch mee te nemen. Dan weet je niet alleen zeker dat je gezond eet, maar bespaar je ook nog eens veel geld. 

4# Blijf voldoende bewegen

Het is soms lastig om voldoende te bewegen als je een zittend beroep uitoefent. Daarom is het juist dan belangrijk om extra beweging aan de dag toe te voegen. Bijvoorbeeld door met de fiets naar het werk te gaan of tijdens de pauze een lange wandeling te maken. Probeer in elk geval minimaal dagelijks dertig minuten matig te bewegen. Op die manier blijf je actief en gezond. 

Het kan allemaal zo simpel zijn, maar soms moet je echt even een knop bij jezelf omzetten!

Waarom kiezen voor shutters als raamdecoratie?
Allergie en huidverzorging: Wat kan jou helpen?

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter