Waarom kiezen voor shutters als raamdecoratie?

5 juli 2023
Waarom kiezen voor shutters als raamdecoratie?

Shutters worden steeds vaker gebruikt in stijlvolle interieurs. Waar het eerder nog een landelijk en vrij ouderwets imago had, is het type raamdecoratie tegenwoordig erg trendy. Dit komt onder andere door de vele stijlmogelijkheden. Ben je benieuwd naar de andere voordelen van shutters? In dit artikel lees je 5 redenen om te kiezen voor shutters in je eigen woning.

De voordelen van shutters als raambekleding

Wat zijn shutters precies?

Shutters worden nog vaak verward met jaloezieën. Toch zijn dit twee hele andere vormen van raamdecoratie. Shutters bestaan uit een frame met daarin verstelbare (of vaste) lamellen. Het zijn panelen die in zijn geheel op de ramen worden gemonteerd. Sommige shutters kun je openklappen als een soort luiken. Jaloezieën hebben daarentegen geen vast frame. Bij dit type raambekleding zitten de lamellen vast aan koordjes en kun je ze in het geheel omhoog trekken.

Sfeervolle uitstraling

Eén van de belangrijkste redenen om te kiezen voor shutters is natuurlijk de sfeervolle uitstraling. Geen andere vorm van raambekleding heeft zoveel karakter. Dit type raamdecoratie is niet enkel functioneel, maar ook echt een onderdeel van je interieur. Er zijn erg veel verschillende kleuren, stijlen en materialen verkrijgbaar. Op deze manier kun je het perfect aanpassen op jouw favoriete woonstijl.

Maatwerk shutters

Omdat je op maat gemaakte shutters kunt kopen, is de raamdecoratie geschikt voor vrijwel ieder raam. Geef zelf de gewenste afmetingen door of laat de shutters nauwkeurig inmeten door een professional. Maatwerk raambekleding brengt ieder interieur naar een hoger level. Het oogt bijvoorbeeld een stuk chiquer dan kant-en-klare jaloezieën die nét niet perfect passen.

‘Lees ook: Kindvriendelijke raambekleding die niet snel vies wordt!

Zonlicht en lichtinval regelen

Shutters met verstelbare lamellen zijn ideaal voor het regelen van de lichtinval. Je kunt er felle zonnestralen mee tegenhouden zonder al het daglicht te verliezen. Het is daarnaast een fijne manier om wat extra privacy in huis te creëren. Laat de lamellen schuin naar beneden wijzen om inkijk te voorkomen, maar niet het natuurlijke licht te blokkeren.

Duurzame raamdecoratie

Shutters hebben een stevig en robuust frame, waardoor de raamdecoratie een lange levensduur heeft. Wanneer je kiest voor een kwalitatief materiaal en een hoogwaardige afwerking, haal je een duurzaam product in huis. Met de juiste montage kun je nog vele jaren genieten van het resultaat.

Isolerende werking

Wanneer je kiest voor shutters van een isolerend materiaal, kan de raambekleding bijdragen aan een betere isolatie van je woning. Er gaat in de winter minder warmte verloren via de ramen en er komt minder kou binnen van buitenaf. In de zomerperiode blijft het juist langer koel als je de shutters dicht doet.

Wat zijn de voordelen van online shoppen?
Gezond eten op het werk? 4 Simpele tips!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter