Tips & ideeën voor een last minute kinderfeestje 

22 juni 2023
Tips en ideeën voor een last-minute kinderfeestje


Help! Je hebt binnenkort een jarige in huis en je hebt nog helemaal niets geregeld. Op de uitnodigingen voor het kinderfeestje na, heb je eigenlijk nog nergens over nagedacht. Stiekem is het best wel een beetje stressen zo’n kinderverjaardag. Want natuurlijk wil je het goed doen voor je kind en wil je hem of haar een onvergetelijk feestje geven. Maar wat als je voor je gevoel eigenlijk al te lang hebt gewacht met het treffen van voorbereidingen? Geen paniek! Met behulp van de volgende tips organiseer jij nog steeds een geweldig last minute kinderfeestje.

Last minute kinderfeestje, met deze tips komt het helemaal goed!

Maak jezelf vooral niet gek dat je te laat bent begonnen met het organiseren van een kinderfeestje. Zorg voor taart, voor vriendjes en vriendinnetjes die komen op het partijtje, cadeautjes en iets leuks om te doen en de jarige Job heeft een top verjaardag. Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn. We geven je alvast een paar handige tips en ideeën.

1# Bestel een taart 

De meeste kids zijn dol op taart, dus deze mag zeker niet ontbreken op het feestje. Gelukkig kun je tegenwoordig eenvoudig een verjaardagstaart laten bezorgen. Soms zelfs nog als je dit een dag van tevoren regelt. Schiet dus niet in de stress als je nog niets geregeld hebt, want er zijn nog genoeg plekken waar je last minute een taart kunt bestellen. Waarschijnlijk moet je dan wel genoegen nemen met een iets simpelere taart, maar de taart kun je in ieder geval van je lijstje afstrepen. Je kunt een eenvoudige taart trouwens altijd nog pimpen met een paar vrolijke prikkers, met kaarsjes, met wat fruit of met een paar macarons die je vaak ook bij de supermarkt kunt kopen.

‘Lees ook: 26 Leuke binnen activiteiten & binnen spelletjes voor kids.’

2# Last-minute kinderfeestje ideeën

Kies één van deze kinderfeestjes activiteiten uit of combineer het met elkaar, het wordt zeker weten een feestelijke middag.

 1. Filmfeestje:
  Organiseer een filmfeestje thuis! Laat je kind een paar favoriete kinderfilms uitkiezen, verzamel alle kussens en dekentjes in huis en maak van je woonkamer een gezellige bioscoop. Lekkere snacks, wat drinken en popcorn erbij en de film kan beginnen.
 2. Binnenpicknick:
  Creëer een binnenpicknick voor de kinderen. Maak een gezellige picknickruimte in de woonkamer, leg op de grond allemaal kussens en dekens neer. Maak makkelijke en kindvriendelijke hapjes, denk aan sandwiches, fruitspiesjes, mini-pizza’s of kleine hotdog broodjes. Dat wordt zeker weten smullen! Met mooi weer kun je dit natuurlijk ook lekker buiten in de tuin of in een park doen.
 3. Verkleedfeestje:
  Altijd leuk om te doen is een verkleedfeestje. Verzamel een doos met verkleedkleren en accessoires en laat de kinderen zich verkleden. Heb je niet genoeg verkleedkleding, vraag dan om je heen aan vrienden of familie of zij nog iets hebben liggen thuis. Organiseer een modeshow waarbij ze hun outfits kunnen showen of maak een grappig en vrolijk toneelstukje met elkaar. Zorg voor een fotomoment waarin je leuke foto’s maakt van alle kinderen die verkleed zijn.
 4. Creatieve knutselmiddag:
  Haal al het knutselmateriaal tevoorschijn en organiseer een creatieve middag. Laat de kinderen hun eigen kunstwerk maken, zoals een mooi schilderij, een leuke collage of kies voor een eenvoudig handwerkproject. Ga aan de slag met wc rollen, karton of met papier, online kun je genoeg simpele en creatieve knutselideeën vinden.
 5. Muziek- en dansfeest:
  Zet een afspeellijst met kindvriendelijke muziek op en laat de kinderen hun dansmoves showen. Organiseer een kleine danswedstrijd of een dansuitvoering waarin ze kunnen schitteren. Voor extra plezier kun je enkele simpele dansmoves opzoeken op internet en leren aan de kinderen.
 6. Wetenschappelijk experiment:
  Ook superleuk om te doen is een simpel wetenschappelijk experiment. Online kun je genoeg inspiratie opdoen voor kindvriendelijke experimenten met huishoudelijke artikelen. Leg uit hoe het werkt en laat de kinderen zelf aan de slag gaan. Dit is heel leuk om te doen en leerzaam tegelijk!
 7. Spelletjesmarathon:
  Trek alle bordspelen, kaartspelen en andere actieve spelletjes uit de kast en organiseer een spelletjes marathon. Zorg voor genoeg variatie aan spellen die ook geschikt zijn voor verschillende leeftijden. De kinderen worden in teams verdeeld en kunnen heerlijk met elkaar leuke spelletjes spelen.

3# Decoratie

Natuurlijk moet een verjaardagspartijtje wel feestelijk aangekleed worden. Verzamel alle slingers en ballonnen in huis en mocht je niet genoeg hebben, vraag aan de buren of aan vriendinnen of je wat decoratie mag lenen. Tegenwoordig hebben veel supermarkten ook een klein assortiment aan feestversiering in de winkel liggen, dus shop daar eventueel nog het één en ander.

En weet dat je het niet allemaal alleen hoeft te doen en dat je altijd hulp kunt inschakelen. Vraag een moeder van één van de vriendjes of vriendinnetjes die ook op het feestje komt of ze wil helpen. Maak het voor jezelf niet te ingewikkeld, als ouder leg je vaak de lat hoger dan nodig is. Kinderen zijn al snel tevreden!

School | 30 Stijlvolle en coole kinderrugzakken
De 5 leukste matching outfits voor een fout verkleedfeestje 

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter