Recept: Spinnenwebcheesecake

14 september 2015

Een zoet taartje of een niet te weerstaan toetje op zijn tijd veroveren is zóóó lekker. En daar hoeft echt niet altijd iemand jarig voor te zijn. Je kunt tenslotte altijd wel iets leuks bedenken toch om een feestje te vieren? Omdat het een lazy sunday is en de kids en ook papa en mama eigenlijk gewoon heel hard toe zijn aan iets lekkers. Of om te vieren dat Lucy sinds kort naar de peuterspeelzaal gaat. Of omdat Reva bijna zonder zijwieltjes kan fietsen. De reden voor dit zoete hapje was dat ik het nieuwe kookboek van Ella’s Kitchen onlangs heb gekregen. En ja, ik moet daar natuurlijk ook even iets uit proberen en ik kreeg onwijs veel zin om met de Spinnenwebcheesecake aan de slag te gaan. Met een naar eigen invulling creatieve finishing touch van Reva, de flamingo.

Wat heb je nodig?

Taart/toetje 12 personen – voorbereiden 25 minuten + 60 minuten koelen

  • 50 gram geroosterde hazelnoten fijngehakt
  • 100 gram haverkoekjes in stukken
  • 50 gram ontpitte dadels
  • 50 gram ongezouten boter
  • 400 gram roomkaas
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 300 gram aardbeien, gepureerd, plus extra voor erbij
  • 300 ml slagroomkoken-bakken-taart-toetje-zoet-gebak-verjaardagstaart-kind-kleuter-peuter-kleuter-verjaardag-feest-partijtje-lekkers-kookboek-inspiratie-ellaskitchen-ladylemonade_nl2

Bereiding: 

  1. Bedek de bodem van een springvorm van 20 cm met bakpapier. Doe de hazelnoten en koekjes in een keukenmachine en maal ze in een paar seconden tot een kruimelig mengsel. Voeg de dadels toe en maal zacht. Meng de gesmolten boter goed door het mengsel en verdeel het over de bakvorm. Druk het aan met de achterkant van een lepel. Zet de bakvorm 15 minuten in de koelkast.
  2. Maak de bovenlaag. Meng de roomkaas, het vanille-extract en driekwart van de gepureerde aardbeien in een kom.
  3. Klop de slagroom stijf, maar nog wel zacht. Schep hem voorzichtig door het roomkaasmengsel. Haal de bakvorm uit de koelkast en schep het roomkaasmengsel over de koekbodem.
  4. Verdeel de resterende aarbeienpuree vanuit het midden in een spiraal over de taart en teken met een prikker de lijnen van het spinnenweb. Zet de taart minstens 1 uur in de koelkast en serveer hem met aardbeien. Reva en Lucy zijn niet de grootste heldinnen wat betreft spinnen en hun web. Daarom wilde Reva dolgraag de vrolijke roze flamingo nog in het taartje zetten. Eet smakelijk!

Misschien ken je Ella’s Kitchen al van de kinder- en babyvoeding. Dit kookboek gaat ook uit van natuurlijke ingrediënten die vol met goede voedingstoffen zitten. Het boek bestaat uit meer dan honderd recepten die makkelijk te maken zijn en bovenal erg lekker. Je krijgt grappige informatie en fantasierijke alternatieven en ideetjes om kleintjes te leren eten. Recepten voor fruitige bananenrepen, lekkere dipsausjes voor knapperige groenten, een nachofeestmaal, magische Marokkaanse kip, teveel om op te noemen. Het Ella’s Kitchen kookboek is verkrijgbaar bij Bol.com.

koken-bakken-taart-toetje-zoet-gebak-verjaardagstaart-kind-kleuter-peuter-kleuter-verjaardag-feest-partijtje-lekkers-kookboek-inspiratie-ellaskitchen-ladylemonade_nl5 koken-bakken-taart-toetje-zoet-gebak-verjaardagstaart-kind-kleuter-peuter-kleuter-verjaardag-feest-partijtje-lekkers-kookboek-inspiratie-ellaskitchen-ladylemonade_nl4 koken-bakken-taart-toetje-zoet-gebak-verjaardagstaart-kind-kleuter-peuter-kleuter-verjaardag-feest-partijtje-lekkers-kookboek-inspiratie-ellaskitchen-ladylemonade_nl3 koken-bakken-taart-toetje-zoet-gebak-verjaardagstaart-kind-kleuter-peuter-kleuter-verjaardag-feest-partijtje-lekkers-kookboek-inspiratie-ellaskitchen-ladylemonade_nl

Yummie!
Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter