Regenboog cupcake ijsjes – een toffe traktatie voor op school

7 mei 2018
Traktatie ideeën: regenboog cupcake ijsjes

Cupcakes worden by far het meest getrakteerd op school met verjaardagen. De meeste kinderen vinden ze lekker. Dus: Never change a winning formula! Toch kun je nog verrassend origineel zijn met de populaire traktatie. Kijk maar eens naar deze regenboog cupcake ijsjes. Ze zijn niet eens zo heel veel ingewikkelder om te maken en zien er geweldig uit. Ik geef je het recept voor deze cakejes en laat je zien hoe je ze maakt. 

Wat heb je nodig?

  • Cake beslag (je vindt de ingrediënten hieronder)
  • Voedingskleurstof (je vindt de ingrediënten hieronder)
  • Vierkante ijshoorntjes. Die kun je kopen in de supermarkt of o.a. hier online voor €0,13 per stuk.
‘Lees ook: 10x traktatie inspiratie voor meisjes.’

Regenboog cupcake ijsjes maken

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en maak je cake beslag.
  2. Verdeel het beslag in verschillende porties en kleur deze met de voedingskleurstof.
  3. Verdeel het beslag over de ijshoorntjes tot de bakjes tot net iets over de helft gevuld zijn.
  4. Bak de cupcakes gaar in zo’n 20 minuten.
  5. Snijd eventueel overtollige cake eraf en laat ze volledig afkoelen.
  6. Maak de botercrème en kleur deze in verschillende kleuren.
  7. Doe de crème in spuitzakken en maak een mooie toef bovenop de cupcake. Je regenboog cupcake ijsje is klaar. Als finishing touch kun je er eventueel nog wat sprinkles op strooien.
‘Lees ook: Regenboog cheesecake (zonder oven!).’

Cake beslag maken

Ingrediënten: 125 gram kristalsuiker, 125 gram zelfrijzend bakmeel, 125 gram ongezouten roomboter, 2 eieren en 2 eetlepels melk, allemaal op kamertemperatuur.

Cake beslag maken: Mix de boter en suiker door elkaar totdat er een luchtige massa ontstaat. Mix daarna de eieren één voor één door de boter. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe, mix en doe tot slot de melk erbij. Nog even een minuutje mixen en je beslag is klaar.

Frosting/botercrème maken

Ingrediënten: 200 gram ongezouten roomboter, 225 gram poedersuiker, 250 ml melk, 50 gram bloem, allemaal op kamertemperatuur.

Botercrème maken: Doe de melk en bloem in een steelpannetje, mix ze tot er geen klontjes meer in zitten en verwarm het mengsel op het vuur totdat het zover ingedikt is dat je er een satéprikker rechtop in zou kunnen zetten. Mix de boter en suiker tot een gladde massa. Voeg – als het mengsel volledig afgekoeld is – de ingedikte melk toe en mix dit langzaam maar goed door elkaar. Zet de frosting nog zo’n 20 minuten in de koelkast om op te stijven en daarna kun je hem gebruiken om de cupcakes mee te decoreren.

Toffe traktatie ideeën: Het mega grote traktatie inspiratie dossier
Oranje boven! Dé lekkerste Koningsdag hapjes

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reply Eugenie van der Doe 3 november 2018 at 3:53 pm

    Hallo. Mijn dochter gaat ze trakteren op school. Ik heb beslag nodig voor 25 ijsjes en topping ook natuurlijk. Hoeveel gaan er uit dit beslag en topping? Alvast ontzettend bedankt! Groet, Eugenie

  • Reply Lizelotte 3 juni 2019 at 2:48 pm

    Hoi,

    Ik wil graag jou traktatie gaan (proberen) te maken zodat mijn zoon ze kan trakteren op school heel leuk ideeën hoeveel heb ik vanillestokje nodig voor 28 tracties en kan ik ze een dag van te voren maken?

    Mvg Lizelotte van rijen

  • Laat een reactie achter