Yummie!

24 september 2015

Niet zo lang geleden vroeg ik jullie om broodtrommelinspiratie voor mijn kleuter in spé. Ik kwam niet verder dan twee boterhammen met beleg voor de lunch en was op zoek naar meer gezonde variatie. Jullie waren zo lief om deze nieuwbakken basisschoolmoeder via Facebook van een heleboel tips & tricks te voorzien. Van de allerleukste ‘onderweg webshop’ Voor de hap, kreeg ik zelfs deze Yumbox aangeboden om uit te proberen! Een bentobox met vier aparte vakken die je uitdaagt om je kind een gezonde en gevarieerde maaltijd mee te geven naar school. Nu krijg ik bij het woord ‘bento’ meteen jeuk. Want ik ben geen moeder die tijdens het ochtendgloren pandabeerbroodjes maakt en komkommersterren uitsteekt. Maar uitproberen wilde ik deze lunchbox wel. En nu heeft hij zich onmisbaar gemaakt!

eten, broodtrommel, bentobox, lunchtrommel, lunchbox, bento, lunch, kinderen, kleuters, basisschool, school, mee, meenemen, snackbakje, snacken, wat, inspiratie, gezocht, gezond, groente, fruit, brood, liga, koekjes, snoep, komkommer, tomaat, paprika, ide De Hollandse variant van de bento box hoef je natuurlijk helemaal niet met ingewikkelde en Pinterest-waardige, eetbare kunstwerken te vullen. Waar haal je de tijd ook vandaan?! Mijn nuchtere zoon vindt het al een feestje als hij naast zijn gewone broodje ook een handje aardbeien, frambozen of druiven, blokjes kaas of plakjes worst, een paar komkommerschijfjes of paprikareepjes en een plak ontbijtkoek vindt. Hij kwam euforisch – en voor het eerst met een lege broodbak! – thuis na zijn lunch ‘nieuwe stijl’. “Morgen weer!” Ook ik was meteen enthousiast, want Finn is niet de allerbeste avondeter en op deze manier krijgt hij mooi wat extra groente binnen! En daar hoef ik dus helemaal niet zoveel extra moeite voor te doen.

eten, broodtrommel, bentobox, lunchtrommel, lunchbox, bento, lunch, kinderen, kleuters, basisschool, school, mee, meenemen, snackbakje, snacken, wat, inspiratie, gezocht, gezond, groente, fruit, brood, liga, koekjes, snoep, komkommer, tomaat, paprika, ide De Yumbox zelf is ook een leuk en handig ding. Hij heeft vier aparte vakken met inspirerende tekeningen van etenswaren op de bodem. Het grote vak is voor boterhammen, de twee andere vakken kun je gebruiken voor fruit, rauwkost of noten en het kleinste vakje kun je vullen met yoghurt of dipsaus. Dankzij een speciale afsluitbare deksel blijft de inhoud van de lunchbox netjes geordend en is hij lekvrij. Met de flexibele clip is hij makkelijk te openen, ook door kleine handjes. Schoonmaken is bovendien appeltje eitje, want de binnenkant kan eruit gehaald worden en mag in de vaatwasser.

Wil jij je kind tussen de middag ook wat meer variatie meegeven? De Yumbox is bij Voor de hap verkrijgbaar in de kleuren Pink lemonade, Lavande Purple, Ananas Yellow en Gelato Blue en kost €29,95. Met de kortingscode ladylemonadeyumbox krijg je tot en met 1 oktober zelfs 10% korting!

Kidsproof lunchtentjes
Recept: Spinnenwebcheesecake

Dit vind je misschien ook leuk

4 Reacties

 • Reply Shanna Kok 24 september 2015 at 7:09 am

  Wat fijn dat finn zijn lunch nu zo goed eet! Hier zijn de ervaringen hetzelfde!

  Groetjes Shanna

 • Reply Katja 24 september 2015 at 9:29 am

  Ik krijg er trek van als ik naar deze gevulde broodtrommel kijk! Dit lijkt me perfect voor mijn dochtertje die over 1,5 maand vier jaar wordt en dan naar school gaat!

 • Reply Simone 24 september 2015 at 9:39 am

  Kan je de box ook al een avond van te voren vullen?

  • Reply Annemieke 24 september 2015 at 9:42 am

   Ik heb het nog nooit geprobeerd Simone. Maar de siliconen deksel sluit heel goed af, dus ik denk dat alles ook gewoon vers blijft als je het een avond van te voren maakt. Wel de box in de koelkast zetten natuurlijk!

  Laat een reactie achter