Dit zijn dé trendkleuren van 2023 voor je interieur

2 februari 2023
Dit zijn dé trendkleuren van 2023 voor je interieur!

Niets fleurt het interieur zo op als een nieuwe kleur verf op de muur. Het geeft de woonkamer, slaapkamer of hal weer een totaal andere uitstraling. Perfect om het nieuwe jaar mee te beginnen! Ben je benieuwd wat de trendkleuren zijn voor de komende periode? Laat je dan inspireren door de 5 belangrijkste kleurentrends die we hieronder voor je op een rij gezet hebben. 

1. Saliegroen

Dit zijn dé trendkleuren van 2023 voor je interieur!

De eerste trendkleur van 2023 is saliegroen. Deze groentint is erg zacht en neigt naar grijs. Hierdoor kun je het gemakkelijk combineren met andere kleuren in je interieur. Het past bovendien bij allerlei woonstijlen. Van modern of industrieel tot een levendig interieur met retro elementen. Het subtiele grijsgroen is perfect voor mensen die voor het eerst kleur aanbrengen in huis. Saliegroen is veilig, maar toch trendy.

2. Zachtgeel

Dit zijn dé trendkleuren van 2023 voor je interieur!

Deze natuurlijke geeltint is de warme opvolger van beige en diverse zandkleuren. Het brengt net wat meer karakter in huis. Het sluit erg goed aan bij de mediterrane stijl en zorgt voor een heerlijk vakantiegevoel. Een subtiele manier om het zonnetje in huis te halen! De zachte vanillekleur is prachtig te stylen met goud, houtkleuren en aardetinten. 

‘Lees ook: Woonkamer stylen | Tips en inspiratie voor een stijlvol interieur.’

3. Warme bruintinten

Dit zijn dé trendkleuren van 2023 voor je interieur!

Ben je op zoek naar iets meer warmte? Ga dan voor een stijlvolle bruintint. Let erop dat het een subtiele oranje ondertoon heeft. Kleuren zoals karamel bruin of zogenaamd pindakaas bruin zijn een mooie optie. Het brengt rust in huis, maar is tegelijkertijd een statement. Warm bruin combineer je eenvoudig met andere natuurlijke tinten. Maar het gaat ook verrassend goed samen met petrol blauw. Kijk maar naar het bed en schilderij op de bovenstaande afbeelding.

4. Donker groenblauw

Dit zijn dé trendkleuren van 2023 voor je interieur!

Iedere donkere tint die een mix is van groen en blauw, is dit jaar een stijlvolle keuze. De ideale kleur is koeler dan smaragdgroen en mosgroen, maar heeft juist een warmere uitstraling dan petrol blauw. Het staat erg mooi in een Scandinavisch interieur als tegenhanger voor alle frisse (witte) elementen.

5. Bleekrood

Dit zijn dé trendkleuren van 2023 voor je interieur!

Bleekrood is een gedempte kleur rood met hintje magenta. Je ziet het aan de linkerkant van de bovenstaande foto. Een donkere variant kan ook een paarsige ondertoon hebben. Het is een krachtige, levendige en gewaagde kleur voor in huis. Durf jij er een statement mee te maken? Andere mooie roodtinten voor dit jaar zijn warm terracotta (kleur op de muur in het midden) of donker purperrood (de stoel en gordijnen aan de rechterkant).

Welke trendkleur van 2023 ga jij in jouw eigen interieur verwerken?

3 Tips voor een kindvriendelijke tuin
Zo maak je van de tuin een echte relax plek

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter