Vegetarische recepten | Lekker, makkelijk én kidsproof

18 augustus 2020

Sowieso ben ik nooit een grote vleeseter geweest, maar het afgelopen jaar zijn wij geleidelijk aan toch steeds minder vlees gaan eten. Niet alleen is dit ook beter voor het milieu en voor je gezondheid, maar ik vind vegetarische gerechten eigenlijk net zo lekker. Er zijn zo veel heerlijke en makkelijke vegetarische recepten, in dit blog deel ik mijn favorieten.

5 x Vegetarische recepten

Je merkt dat vegetarische recepten steeds populairder worden. Duik even het internet op en je wordt bedolven onder de meest smakelijke gerechten. Ik heb nog een hele lijst van vega recepten, die ik binnenkort zeker een keer wil maken. Op dit moment zijn dit de 5 recepten, die hier regelmatig op tafel staan.

1# Pasta Arrabiata

Als ik in Italië op vakantie ben, dan vind ik het iedere keer weer een verrassing als je daar een verrukkelijke pasta eet met heel weinig ingrediënten. Een heel lekker vegetarisch recept vind ik zelf pasta Arrabiata. Dit is zo’n recept, waar je weinig ingrediënten voor nodig hebt, wat binnen no-time op tafel staat en super lekker is. Het is een pittige tomatensaus en mijn dochters zijn niet heel veel gewend, dus ik doe er zelf een halve rode peper in. Zijn je kids wel wat gewend, dan kan er een hele peper in.

Vegetarische recepten | Lekker, makkelijk én kidsproof
Afbeelding vegetarische pasta – Marian Weyo voor Shutterstock

Ingrediënten: voor 4 personen | 400 gr penne pasta, 500 gram verse cherrytomaatjes, 1/2 of 1 rode peper, 2 teentjes knoflook, 1 rode ui, 2 handjes verse basilicum, parmezaanse kaas, peper en zout.

Recept: Kook de penne pasta, zoals op de verpakking vermeld. Snij daarna de cherrytomaatjes door de helft, hak de knoflook, snipper het uitje en snij de rode peper in kleine stukjes. Verwarm de koekenpan met een beetje olijfolie. De fijn gesneden knoflook, ui en rode peper mogen in de pan. Even lekker ongeveer 2 minuutjes laten fruiten en daarna kunnen de tomaatjes erbij. Voeg een snufje zout toe en laat de tomatensaus zachtjes pruttelen. Zodra de pasta klaar is, kun je deze afgieten en meteen door de saus roeren. De pasta met de saus kun je nu serveren met een beetje parmezaanse kaas. En leg er nog een paar blaadjes basilicum bij. Tijd om te smullen!

‘Lees ook: Feestrecept voor kids: Pizzabroodjes maken.

2# Gevulde vega wraps

Wraps eten is altijd een goed idee! Voor lunch of voor avondeten, mijn kinderen doe ik er altijd een groot plezier mee. Ik heb verschillende variaties, maar een wrap gevuld met gegrilde groenten en geitenkaas is toch wel één van de favorieten.

Gevulde vega wraps
Afbeelding groente wrap – Viktory Panchenko voor Shutterstock

Ingrediënten: voor 4 personen | 2 courgettes, 1 rode of gele paprika, 1 rode ui, 1 aubergine, 1 bakje kleine tomaatjes, scheutje olijfolie, 150 gr zachte geitenkaas, 1 pak – volkoren – wraps. Gebruik een grillpan!

Recept: Begin eerst met de courgettes, snij deze in lange dunne plakken. Ik doe dit altijd met een mandoline, ideaal! Doe een klein beetje zout op de courgette plakken en laat deze even liggen. Snij de aubergine in plakken en de paprika in lange stukken. Snij de rode ui in de lengte. Smeer alle groenten een beetje in met olijfolie en dan kunnen ze in een hete grillpan binnen een paar minuten geroosterd worden. Ikzelf gebruik altijd een hele fijne grillpan van de IKEA. Het lukt trouwens niet om alle groenten meteen in de pan te doen, dus dit moet je even in etappes doen. Ondertussen kun je de wraps verwarmen, zoals aangegeven op de verpakking. Daarna kunnen ze worden ingesmeerd met geitenkaas. Als alle groenten gegrild zijn, dan kun je deze verdelen over de wraps. Even dichtvouwen en klaar ben je. Ik maak er ook altijd nog een lekkere frisse salade bij. Eet smakelijk!

3# Rode linzen soep

Iedere week staat er sowieso één keer soep op het menu. Mijn twee meiden – Reva en Lucy – zijn dol op soep, dus dit is altijd een succes. Vooral de rode linzen soep is erg populair!

Vegetarische recepten | Lekker, makkelijk én kidsproof
Afbeelding linzen soep – Elena Eryomenko voor Shutterstock

Ingrediënten: 2 rode paprika’s, 150 gr rode linzen, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 400 gr tomatenblokjes, 2 bouillonblokjes, 1 liter water, snufje peper, kookroom, additioneel halve rode peper.

Recept: Snij de knoflook, het uitje, de paprika en eventueel de rode peper in kleine stukjes. Voeg dit allemaal in een pan met een beetje olie, dan kan dit heel even fruiten. Na een paar minuten kunnen de rode linzen, de tomatenblokjes, de bouillonblokjes en het water toegevoegd worden. Roer het goed door elkaar en breng het aan de kook. De soep kun je ongeveer 30 minuten op zacht vuur laten koken. Daarna kan het gepureerd worden met de staafmixer. Eventueel kun je nog een beetje peper of zout toevoegen als dit nodig is. Vul de soepkommen en voeg overal nog een scheutje kookroom toe.

4# Falafel bowl

De afgelopen maanden heb ik helemaal falafel ontdekt! Ik vind dit zo lekker en voedzaam en je kunt het in veel vegetarische recepten gebruiken. Soms doe ik het tussen een pitabroodje met allerlei lekkers of ik maak een falafel bowl. Dit recept kun je warm of koud eten, ook handig dus als je een keertje onderweg bent.

Vegetarische recepten | Lekker, makkelijk én kidsproof
Afbeelding falafel bowl – Anna Puzatykh voor Shutterstock

Ingrediënten: voor vier personen | 200 gr couscous, 400 gr falafel, 50 gr feta, 4 el humus, 1 groentebouillon tablet, 1 komkommer, cherrytomaten. Eventueel extra: flatbread.

Recept: Maak de couscous klaar volgende de instructies op de verpakking. Voeg een groentebouillon tablet toe aan de couscous in het water. Ondertussen kun je de falafel met een beetje olijfolie opwarmen in de pan. Snij daarna de komkommer, de cherrytomaatjes en de feta in stukjes. Als de couscous klaar is, kun je deze verdelen over de borden. Voeg de tomaten, de komkommer, de feta en de falafel toe. Doe een flinke eetlepel humus bovenop de couscous en er kan gegeten worden. Je kunt als je wil ook nog avocado of paprika erbij doen. Dit gerecht kun je ook nog eten met een stukje flatbread. Yum!

5# Rode bietenburger

Heb je al eens een rode bietenburger gegeten? Een hele tijd geleden heb ik het voor het eerst een keer in een restaurant gegeten. En ik was zo verrast hoe lekker dit is. Vooral in het weekend eten wij graag een heerlijker hamburger, dus dit recept moet ook zeker in het lijstje staan. Je kunt de bietenburger natuurlijk ook helemaal zelf maken, maar ik maak het me soms – vooral in het weekend – graag een beetje makkelijk. Bij de supermarkt kun je hele lekkere bietenburgers kopen.

Vegetarische recepten | Lekker, makkelijk én kidsproof
Afbeelding bietenburger – Magdanatka voor Shutterstock

Ingrediënten: voor vier personen | 4 bietenburgers, rijpe avocado, zak rucola sla, 1 tomaat, 4 harde bollen, cocktailsaus.

Recept: Bak de bietenburgers volgens de verpakking. Beleg het doormidden gesneden harde bolletje alvast met een beetje rucola. Als de burger klaar is, leg je deze er bovenop en doe je er een beetje cocktailsaus op. Of als je hier niet van houdt, kun je ook knoflooksaus gebruiken. Leg plakjes avocado en tomaat op de burger en dek het af met de andere helft van het broodje. Bon appétit!

‘Lees ook: 6 x Suikervrije bakrecepten.

Dit waren mijn favoriete vegetarische recepten. Heb jij ook een vega recept wat ik echt niet mag missen, laat het me weten!

Vegetarische recepten | Lekker, makkelijk én kidsproof
Fashion winter trends 2020 - Van ruitjes tot kleurenexplosies
Back to school | Dit zijn de beste én leukste schoolbekers, broodtrommels & fruitbakjes voor kids

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter