Samen zen

7 oktober 2014

Finn is klaar met de middagslaapjes. Niet dat mijn 3-jarige peuter het een hele dag zonder dutje volhoudt. (lees: hangerig, huilerig en niet te genieten aan het einde van de dag) Maar ik kan op mijn kop gaan staan, slapen doet hij – zelfs na een ochtend peuterspeelzaal of speelafspraak – toch niet. Dus ‘rust’ hij nu een half uur tot uurtje tussen de middag om het de rest van de dag ook gezellig te houden. Niet alleen voor hem, maar ook voor mij. Want met twee van die kleine drukteschoppers thuis, kan ik ook wel een momentje gebruiken om op te laden. Meestal gaan we op het grote bed zitten, allebei met een boekje of zet ik een aflevering van het Zandkasteel aan. Maar sinds kort hebben we een nieuwe manier om onze hoofden leeg te maken: Yoga! Met oefeningen uit het nieuwe boek Relaxklets! zijn we samen binnen tien minuten weer helemaal zen. Hoe fijn is dat!

yoga, meditatie, ontspanning, massage, rusten, slapen, middagdutje, tukken, kinderen, peuters, kleuters, dreumes, jaar, 1, 2, 3, 4, kinderyoga, oefeningen, spelletjes, boek, relaxklets, samen spelen, ouders, mama, tips, ideeën, ontspannen, welke, leeftijRelaxklets! is een boek voor kinderen en ouders met yoga-oefeningen, meditaties, massages, spelletjes en kletsvragen. Het boek laat kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met yoga en mindfulness. Naast 46 yoga houdingen – in beeld gebracht met heldere tekeningen – bevat het boek meditaties, massages en spelletjes. Praktische oefeningen, stap-voor-stap beschreven en makkelijk uit te voeren. En de oefeningen zijn ingedeeld in de vier jaargetijden, waardoor de onderwerpen ook nog matchen bij de belevingswereld van je uk. Zo doe je in de lente de bijen-pose, trotseer je in de zomer hoge golven op een surfplank tijdens het mediteren, kriebel je de rug van je yogakiddie als een spin in de herfst en houden jullie een winterslaap in de winter.

yoga, meditatie, ontspanning, massage, rusten, slapen, middagdutje, tukken, kinderen, peuters, kleuters, dreumes, jaar, 1, 2, 3, 4, kinderyoga, oefeningen, spelletjes, boek, relaxklets, samen spelen, ouders, mama, tips, ideeën, ontspannen, welke, leeftij Finn vindt het heerlijk, vooral de massages. Ik deed al regelmatig ‘de maan is rond’ op zijn rug, maar nu hebben we daar dankzij dit boek een heleboel variaties op. Zoals ‘rennende mieren’, waarbij Finn op zijn buik gaat liggen en ik een verhaaltje vertel over mieren die lekker aan het rondlopen zijn, genieten van de zon, maar dan ineens een spin tegen komen en moeten rennen voor hun leven. Met alle bijbehorende massagebewegingen natuurlijk die duidelijk worden omschreven.

yoga, meditatie, ontspanning, massage, rusten, slapen, middagdutje, tukken, kinderen, peuters, kleuters, dreumes, jaar, 1, 2, 3, 4, kinderyoga, oefeningen, spelletjes, boek, relaxklets, samen spelen, ouders, mama, tips, ideeën, ontspannen, welke, leeftij En Finn’s favoriete yoga-pose is nu ‘het groeiende zaadje’. We gaan op de grond liggen en maken ons zelf zo klein mogelijk als een zaadje. Door het regenwater en de zon groeien we en staan we langzaam op en worden steeds groter. Tot we prachtige bloemen zijn die stralen in de zon. Maar helaas regent het daarna een tijdje niet en worden we slap, onze kopjes hangen naar beneden. En dan worden we weer net zo’n klein zaadje als in het begin.

yoga, meditatie, ontspanning, massage, rusten, slapen, middagdutje, tukken, kinderen, peuters, kleuters, dreumes, jaar, 1, 2, 3, 4, kinderyoga, oefeningen, spelletjes, boek, relaxklets, samen spelen, ouders, mama, tips, ideeën, ontspannen, welke, leeftijIk vind dit boek een enorme aanwinst voor ons hectische gezinsleven. Het is de leukste manier om de rust terug te krijgen in huis, waarbij je zelf ook lekker kunt ontspannen. Nieuwsgierig geworden? Je koopt Relaxklets! hier voor €14,95.

Gezinsuitbreiding bij Ikea
Muziekinstrumenten voor mini maestro's

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply merel 27 december 2014 at 11:21 pm

    Bedankt voor deze tip! Wij lopen hier tegen hetzelfde aan en dit lijkt me een goede ‘oplossing’ voor onze vermoeide peuter!!

  • Laat een reactie achter