DIY: Alternatieve kerstboom van crêpe papier

4 december 2016
alternatieve kerstboom, alternatief kerstboom, kerstboom alternatief, kerstboom, diy, zelf maken, zelf, maken, knutselen, karton, crepe papier, crepepapier, lichtjes, kerstverlichting, snoer, versiering, kerstversiering, idee, tip, ideeen, tips, kerst, kinderen, naalden, kleine, huiskamer, klein huis, oplossing

Na morgen mag hij het huis weer in: De kerstboom! Wij gaan die van ons aanstaande zaterdag kopen. Dan mag hij even een dagje acclimatiseren en dan hangen we zondag met het hele gezin de lichtjes, kerstballen en slingers erin. Ik beloof een foto op Instagram te delen! Wanneer tuigen jullie hem op? En kies je voor een echte dennenboom of een alternatief? Heb je nou geen zin in al die naalden, heb je een kleine huiskamer, katten die de boom als klim- en krabpaal gebruiken of een baby die de ballen uit de boom trekt? Dan is deze alternatieve kerstboom die ik gemaakt heb van karton en crêpe papier misschien wel een leuk idee.

Wat heb je nodig?

 • Karton
 • Crêpe papier. Ik kocht voor de boom turquoise (3 rollen) en voor de stam goud (nog geen halve rol) bij Lobbes.nl.
 • Lijmstift
 • Schaar
 • Mes
 • LED kerstverlichting. Ik gebruikte het kerstverlichting ijspegelsnoer van de HEMA.
 • Evt restje witte verf

Aan de slag!

 1. Teken een kerstboom op je karton en snijd deze uit met een scherp mes. Niels had een enorme doos van zijn werk mee genomen. Maar je kunt natuurlijk ook stukken karton aan elkaar plakken voor een beetje leuk formaat kerstboom.
 2. Prik met de punt van een schaar gaatjes verdeeld over de boom waar je straks de lichtjes doorheen kunt steken.
 3. Ik heb de alternatieve kerstboom daarna wit geschilderd, maar dat hoeft niet. Met het crêpe papier erop zie je het karton eigenlijk helemaal niet meer.
 4. Knip de rollen crêpe papier in 5 gelijke stukken. En knip die in met een schaar, zodat er franje ontstaat.
 5. Plak het crêpe papier op de boom in horizontale banen.
 6. Steek de lichtjes door de gaten. En je kunt de boom eventueel ook nog versieren met slingers of zelfs ballen als je dat zou willen. Je alternatieve kerstboom is klaar!

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Check dan deze blog van vorig jaar met daarin nog veel meer ideeën voor een alternatieve kerstboom.

 

Kerstboom hangers van ijsstokjes knutselen voor Kerst
Waar is 't feestje? Bij Molo - Interview met de designers

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter