Havermout kaneelkoekjes

11 maart 2015

Jaren geleden, in het kindloze tijdperk, had ik al bedacht dat ik zo’n gezellige bakmoeder zou worden. Zo eentje uit de commercials waarbij het huis altijd geurt naar de lekkerste en mooiste koekjes en taarten. En waar iedereen dan spontaan langskomt en aanschuift voor een kopje thee. Helaas is de realiteit iets anders. Ik ben geen bakwonder, ik hou van simpele en snelle recepten. Bij een ellenlange ingewikkelde ingrediëntenlijst haak ik automatisch af. Voor het bouwen van wonderschone creaties ben ik niet in de wieg gelegd, mijn ongeduld is het grootste obstakel. Het wordt nu wel een sport voor mij om juist Cynthia-proof (makkelijk, snel, verantwoord) recepten te vinden. Want laten we eerlijk zijn mama wil niet alleen snel bakresultaat, maar de kinderen ook dus moet er een beetje tempo in zitten.

Reva vindt het een feest om samen iets lekkers te bakken. Altijd handig om in huis te hebben zijn dus bakmixen, want met een pakje boter en eieren kun je eigenlijk ieder moment spontaan in de bakmodus schieten. Alleen word ik niet zo gelukkig van de bakmixen uit de supermarkt, lees E-nummers en andere mysterieuze ingrediënten. Sinds eind oktober 2014 is het nieuwe merk Le Bonbon Franc op de markt. Dit merk maakt bakmixen voor iedereen die bewust en actief met gezondheid bezig zijn. Gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten van biologische oorsprong en die vrij zijn van e-nummers, tarwe, gluten, dextrose, witte rijstemeel, aardappel- en maiszetmeel. Er zijn 5 bijzondere bakmixen samengesteld op basis van oergranen. Dit zijn vergeten granen die minimaal bewerkt zijn en boordevol belangrijke voedingsstoffen en vezels zitten. Zo maak je in een handomdraai een lekker verantwoord tussendoortje voor jezelf en voor je kindjes.

Samen met mijn assistente Reva heb ik de bakmix van Havermoutkoekjes met kaneel getest en die zijn overheerlijk. Doe er een eitje bij, een beetje boter en tover een paar leuke bakvormpjes uit de kast en je maakt de lekkerste koekjes. En daar hoef je echt geen keukenprinses voor te zijn, believe me! Dit smaakt naar meer, de volgende op mijn baklijst is de ‘Willie Carrotcake’ en daarna de ‘Spinazie Powertaart’. Ik kan niet wachten om ook deze lekkere taartjes te proeven.

havermoutkoekjes-gezond-verantwoord-koekjes-bakken-havermout-kind-kinderen-natuurlijk-zonder-enummers-ladylemonade.nl2

Opperdepop
Vlieg je mee in de luchtballon?

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter