In de buitenlucht actief bewegen? Dit heb je nodig!

23 november 2023
In de buitenlucht actief bewegen? Dit heb je nodig

Ben je van plan om een fietstocht te maken, dan wil je vast weten wat je nodig hebt zonder een zware tas mee te nemen. Hieronder staan 6 tips om ervoor te zorgen dat je fietstocht zo aangenaam mogelijk wordt. Het kan sowieso een goed idee zijn om een EHBO kit mee te nemen, maar het is nog fijner als je zelf een EHBO cursus van bijvoorbeeld 9093opleidingen.nl in je zak hebt. Zo kun je altijd en overal mensen helpen, vooral als je ergens op een afgelegen locatie komt. Wat heb je nog meer nodig als je lekker de buitenlucht in gaat met de fiets? Lees er hier meer over!

Op pad in de buitenlucht met de fiets, dit is handig om mee te nemen

1# Waterfles

Zorg ervoor dat je altijd een bidon bij de hand hebt om uitdroging te voorkomen en om je energieniveau op peil te houden tijdens lange of korte fietstochten. Mensen onderschatten normaal gesproken hoe vermoeiend een fietstocht kan zijn, vooral op warme zomerdagen. Je kunt bij elke fietsenwinkel een bidonhouder kopen, zodat je deze eenvoudig aan je fiets kunt bevestigen om de belasting van je tas te verlichten.

2# Bescherming tegen de zon

Regen, hagel of zonneschijn, het is belangrijk om jezelf te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Wanneer je gaat fietsen, vooral in de zomer, moet je je insmeren met zonnebrandcrème, een hoed op en een zonnebril om je tegen de zon te beschermen.

3# Kleine EHBO-doos

Het is altijd beter om veilig te zijn dan sorry, daarom is het belangrijk dat je elke keer dat je rijdt een EHBO-doos bij je hebt. Een EHBO-doos is niet alleen voor eventuele ongelukken, maar als je gewonde fietsers tegenkomt, heb je een kit bij de hand. 

>> Lees ook: 25+ Leuke buiten activiteiten & kinderspelletjes voor buiten

4# Energiesnacks en elektrolyten drankjes

Wie houdt er niet van een snack? Een snack is belangrijk om mee te nemen op een lange fietstocht om ervoor te zorgen dat je energieniveau op peil blijft. De beste snacks voor een fietstocht zijn bananen! Hun kalium en koolhydraten zijn geweldig om je spieren van brandstof te voorzien, evenals een trailmix of sommige energierepen. Energiedrankjes, hoewel niet ideaal, kunnen ook helpen bij het bijtanken van elektrolyten die verloren zijn gegaan door zweet. Snacks nemen ook niet veel ruimte in en zijn snel en gemakkelijk te eten- ze zorgen ervoor dat je in een mum van tijd weer op de been bent!

5# Pomp of mini-inflator

Een pomp in je tas dragen lijkt misschien geen goed idee, maar deze zijn echt nodig voor elke lange fietstocht. Een lekke band kan gebeuren en je wilt voorbereid zijn als dit gebeurt. Een mini fietspompje of inflator is klein genoeg om in je broekzak te passen of kan met een paar clips aan je bidonhouder worden bevestigd.

6# Mobiele telefoon

Zorg dat je een opgeladen mobiele telefoon bij je hebt, zeker voor lange fietstochten op afgelegen locaties. Als je je mobiele telefoon bij je hebt, kun je de hulpdiensten bellen als je in de problemen komt. Een andere bonus van het meenemen van je telefoon is om geweldige foto’s te maken van de plaatsen die je bezoekt tijdens je fietstocht. Met deze tips ben jij goed voorbereid!

Hoe zorg je voor een mooie look tijdens de feestdagen? 5 Tips!
Een eigen boek drukken is niet zo ingewikkeld als het lijkt

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter