DIY: Traktatie klei monsters

16 juni 2015

Op de peuterspeelzaal van Finn geldt een traktatiebeleid; Niet te groot, niet te veel en bij voorkeur gezond. Helemaal mee eens! Maar wat is het gevolg? Al die moeders – inclusief ikzelf – die vroeger zakjes chips uitdeelden als ze jarig waren, voelen zich toch een beetje sneu als ze met een simpel doosje rozijnen, een droge rijstwafel of komkommer-tomaten satéetje op komen draven. En dus proberen ze de boel nog een beetje op te leuken met een stuiterbal, zandbakschepje of puzzeltje. Er is een heuse uitdeelcadeautjes rage ontstaan. En nu Finn binnenkort vier jaar wordt, kunnen wij natuurlijk niet achter blijven. Zeker omdat het niet alleen om zijn verjaardag gaat, maar ook meteen een afscheid van de peuterspeelzaal is. Mijn kleine grote jongen gaat na de zomer naar de basisschool! Om al zijn vriendjes te bedanken voor het spelen, hebben we dus deze klei monstertjes gemaakt.

Wat heb je nodig?

 • Kleine potjes klei. Je kunt ze hier per 10 stuks kopen.
 • Gekleurd papier
 • Schaar
 • Lijm
 • Plakband
 • Zwarte fineliner

traktatie-cadeautje-diy-tips-idee-ladylemonade_nl

Aan de slag!

 1. Knip uit het gekleurde papier stroken die je straks om het potje klei heen kunt wikkelen.
 2. Knip dan de gezichtjes van de monsters. Witte rondjes voor de ogen en driehoekjes voor de tanden. Zwarte strookjes voor de mond en het monstertje met een ‘kruisoog’. En rode rondjes voor de tong van meneer één-oog.
 3. Plak de gezichtjes in het midden van de gekleurde stroken papier
 4. Teken met een zwarte fineliner de pupillen in de ogen.
 5. Plak de strook papier nu vast aan het potje klei met een stukje plakband. Wikkel daarna de strook om het potje heen en lijm het uiteinde vast met pritstift. Klaar! En nog veel leuker dan een zakje chips ook!
Tof afscheidscadeau voor juf of meester - De 'Het zit d'rop! pot'
Vijf originele recepten voor het Vaderdag ontbijt

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter