De leukste ideeën voor ‘t samenstellen van een fotoboek

1 juli 2022
De leukste ideeën voor 't samenstellen van een fotoboek

Het is weer tijd om de koffers te pakken en te genieten van een welverdiende vakantie! Het reisverkeer heeft een tijdje stilgestaan, maar nu kunnen we weer genieten van lange zomeravonden op de mooiste plekjes. Heb je na je vakantie een heleboel foto’s op je telefoon rondslingeren die je nog niet hebt afgedrukt? Dan is dit hét perfecte moment om een fotoboek samen te stellen. Fotoboeken zijn niet alleen leuke cadeaus, maar zijn ook een leuke manier om herinneringen te herbeleven. Hier zijn wat leuke ideeën voor het samenstellen van je fotoboek.

Voeg een thema toe

Voor iedere gelegenheid een eigen fotoboek, hoe leuk is dat? We maken massaal foto’s, maar doen er vervolgens niets mee. Zonde! Een digitaal fotoboek maken is leuk, maar nog leuker is om deze in de kast te hebben staan en af en toe herinneringen te kunnen ophalen. Denk bijvoorbeeld aan thema’s zoals een bruiloft, vakantie, stedentrip of verjaardag. Het is ten eerste fijn om een overzichtelijk fotoboek te creëren, waarbij je met een inhoudsopgave de juiste foto’s terug kunt vinden. Ook is het werken met een thema een echte win voor je creativiteit! 

Storytelling

Heb je een thema gekozen voor jouw fotoboek? Super! Je maakt je fotoboek nog persoonlijker wanneer je er een persoonlijk verhaal van maakt. Een boek vol foto’s is leuk, maar weet je over een paar jaar nog waarom je juist deze foto’s hebt uitgekozen? Om deze reden is het leuk om er een mooi verhaal bij te schrijven. Wanneer je bijvoorbeeld een boek over jullie reis maakt, dan kun je het beste beginnen met de dag van aankomst en zo doorwerken tot de dag van vertrek. Hele pagina’s vol tekst zijn natuurlijk niet nodig, maar een paar kleine alinea’s of korte bijschriften helpen om structuur in het verhaal aan te brengen. Springt er één foto met kop en schouders bovenuit? Plaats deze dan op de voorkant van je fotoboek of maak een foto op glas om zo voor altijd verbonden te blijven met dit mooie moment. 

De leukste ideeën voor 't samenstellen van een fotoboek
‘Lees ook: 10 geweldige zomerfoto’s die je kunt maken met je kinderen.’

Pagina’s opmaken

We begrijpen dat je door keuzestress en uit enthousiasme het liefst alle pagina’s volpropt met de leukste foto’s, maar doe dat niet! Te veel foto’s op een fotoalbum pagina geeft namelijk al snel een rommelig effect. Je kunt hier goed in variëren door bijvoorbeeld de ene keer 1 of 2 foto’s te plaatsen en de andere pagina een stuk meer. Ook kun je ervoor kiezen om foto’s met dezelfde kleurtoon op één pagina te plaatsen, waardoor je een bijzonder effect kunt creëren. Is je fotoboek ready-to-go? Wacht dan nog even een paar dagen voordat je deze gaat afdrukken. Vaak heb je na een paar dagen nieuwe ideeën en inspiratie waardoor je je fotoboek nóg leuker kunt maken. 

Veel succes met het samenstellen van jouw fotoboek!

Dit zijn dé leukste bezienswaardigheden in de Ardèche & Drôme in de regio Auvergne-Rhône-Alpes
OberÖsterreich; dé ultieme zomervakantie bestemming met kinderen!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter