Mijn ultieme inpaklijst voor de zomervakantie!

9 juli 2019
Mijn persoonlijke ultieme inpaklijst voor de zomervakantie!

Ieder jaar neem ik me weer voor om tijdens de zomervakantie ‘echt’ bij te komen. De eerste jaren toen de meiden kleiner waren is me dat niet helemaal gelukt. Ik deed heel erg mijn best om te ontspannen, maar ik was vooral druk in de weer met die kleine ukkies. Vakantie vieren met kinderen kreeg opeens een hele andere betekenis. Ontspannen op een bedje liggen en een beetje lekker chillen was voorbij. Nu Reva – 7 jaar – en Lucy – bijna 6 jaar – weer wat groter zijn komt de ontspanning op vakantie weer een beetje terug. En dat betekent dat ik mijn eigen inpaklijst hier ook op afstem. Kijk maar mee!

De kinderen eerst

Tijdens het inpakken voor de grote vakantie was ik altijd erg druk met alles mee te nemen voor de kinderen. Dat ging van een eindeloze collectie aan kleding tot aan de medische verzorging. Tekenpen mee, wagenziek pilletjes in de rugzak, pleisters mee? Yes, check, check, check! En als we dan uiteindelijk op de vakantiebestemming waren aangekomen, merkte ik eigenlijk dat ik voor mezelf nogal het één en ander was vergeten.

‘Lees ook: Wat moet je meenemen op vakantie? De ultieme paklijst voor een gezin.

Mijn ‘eigen’ inpaklijst

Dit jaar ga ik het eens anders aanpakken! De voor de hand liggende dingen voor de vakantie daar kom ik wel uit. Voor mezelf heb ik speciaal een eigen inpaklijst gemaakt, die deze mama de ultieme ontspannen vakantie gaat geven.

# Kleding

Van te voren maak ik alvast een aantal kledingsetjes. Zo weet ik zeker dat ik voor ieder moment van de dag een leuke outfit heb. Ik probeer wel zo selectief mogelijk te zijn, uiteindelijk draag je vaak dezelfde key items. Dus een paar fijne shorts en een kleine collectie t-shirts en tops. Luchtige jurkjes die overdag met slippers gedragen kunnen worden en ‘s avonds met high heels. Sowieso mijn flower dress van Studio Anneloes gaat mee in de koffer. En ik vind het altijd fijn om een beetje te kunnen variëren met bikini’s. Die nemen in de koffer toch niet zoveel ruimte in beslag. 😉

# Gezichtsmasker

Deze zomervakantie heb ik echt wilde plannen, ik neem namelijk ook een gezichtsmasker mee in mijn bagage. Als de kids op bed liggen ‘s avonds, dan smeer ik een heerlijk verfrissend maskertje op mijn gezicht. De huid heeft tenslotte nogal wat te verduren met al die zon en warmte.

# Schoenen

Mijn zomervakantie schoenencollectie ziet er als volgt uit. Een paar Havaianas, mijn Birkenstock slippers – daar kan ik altijd goed en lang op lopen – en een paar sandalen. Plus mijn favoriete sleehak schoenen voor als ik een avondje de hort op ga.

# Mooi nagels

Met een paar mooi gelakte nagels voel ik me altijd weer een stuk verzorgder. Zo gaan er een paar potjes van verschillende kleurtjes mee in de toilettas.

# Collectie tijdschriften

Vind ik thuis nooit de tijd om eens in alle rust een tijdschrift te lezen. Op vakantie maak ik de inhaalslag en plan ik voor mezelf een paar keer een tijdschrift moment in. Dan gaat Jeroen lekker met de meiden alvast naar het zwembad en dan ga ik horizontaal op een bedje lekker lezen!

# Notitieboekje

Vaak gaan de ideeën stromen in mijn hoofd als ik even helemaal weg ben van de dagelijkse hectiek. Ik neem dus ook zeker een mooi notitieboekje mee om al mijn hersenspinsels op te kunnen schrijven. En nee, ik gebruik daarvoor niet mijn telefoon notities. Op vakantie leg ik mijn telefoon ver weg verstopt.

# E-reader/boeken

Een boek lezen is voor mij echt een ontspanningsmomentje. Lekker in je hoofd afdwalen naar een andere plek. Als de meiden zich heerlijk vermaken in de speeltuin op de camping, duik ik met mijn neus een boek in.

# Eigen luchtbed

Dit jaar neem ik een ‘eigen’ luchtbed mee voor op het water. En deze is verboden terrein voor iedereen uit mijn gezin. 😉 Zo kan ik hopelijk ook regelmatig in alle rust dobberen op het water, zonder dat één van de meiden ‘nu’ met het luchtbed wil spelen. Zij krijgen er namelijk zelf ook eentje.

# Zomers geurtje

Eigenlijk ga ik nooit de deur uit zonder parfum. Alleen om nu in de bloedhitte een luchtje op te doen is niet echt een goed idee. Daarom neem ik een bodymist mee op vakantie, dit is even iets subtieler dan parfum en geeft een heerlijk zomers geurtje.

# Crème voor de handen en voeten

Terwijl de kinderen voor de mobile home een watergevecht houden. Kan ik ondertussen even mijn handen en voeten verzorgen met een speciaal crèmetje. Die verdienen het ook om extra verzorgt te worden op vakantie.

# Een alles in één sjaal

Er moet nog een grote mooie sjaal geshopt worden. Eentje die ik bij het zwembad of op het strand als sarong kan dragen. En als het ‘s avonds misschien wat frisser wordt om me heen kan slaan over mijn schouders.

# Oordoppen

Een paar oordoppen staan ook op deze inpaklijst. Ideaal voor als er ‘s nachts ergens een kindje verderop de camping de boel bij elkaar krijst of als ik gewoon even lekker in mijn eigen stille bubbel wil zitten.

# Zonnebescherming

Hoe fijn het zonnetje ook kan zijn, toch moet je jezelf er goed voor beschermen. Ik vind het geen straf om een mooie zonnehoed op mijn hoofd te zetten. Tegenwoordig heb je zoveel leuke exemplaren.

# Sieraden

Vergeet niet je mooiste oorbellen mee te nemen, deze maken je zomeroutfit helemaal compleet. Gooi nog een paar armbanden en een ketting erbij en je bent helemaal klaar voor een avondje uit.

# Meditatie en/of yoga app

Thuis doe ik het te weinig, dus ik probeer het op vakantie alvast weer op te pakken. Mediteren en yoga oefeningen doen, dit geeft mij altijd zoveel ontspanning. En je kunt dit perfect doen via een app op je telefoon. Die ga ik van te voren zeker even downloaden.

Dit waren mijn punten die op mijn inpaklijst staan. Wat mag er op jouw vakantielijstje echt niet ontbreken?

Uitgelichte afbeelding vrouw in het zwemband –  Alena Ozerova voor Shutterstock

De leukste buiten activiteiten & buitenspeel spelletjes om samen met je kind te doen
Slapen in een eigen tent - vanaf welke leeftijd?

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter