Slapen in een eigen tent – vanaf welke leeftijd?

3 juli 2019
Slapen in een eigen tent - vanaf welke leeftijd?

Sta je tijdens vakanties regelmatig met je gezin op de camping, dan komt op een gegeven moment ‘de vraag’. ‘Mama, wanneer mag ik in een eigen tent slapen op de camping?’ Slik, slik, tja, wat gaan we daar eens op antwoorden…….?

Mijn eigen ervaring

Op het moment dat Reva die vraag aan mij stelt, krijg ik meteen weer flashbacks naar vroeger. ‘s Nachts was ik altijd nogal avontuurlijk ingesteld, lees actieve slaapwandelaar. Voor mijn ouders reden genoeg om niet te snel overstag te gaan om in een eigen tent te slapen. Toen het eindelijk zo ver was, gingen we een mooie tent en een luchtbed kopen en werden de nodige maatregelen genomen. De opening van de tent stond praktisch recht tegenover de caravan. Dus mocht ik aan de wandel gaan, dan zou ik hopelijk meteen de voortent van de caravan in lopen.

‘Lees ook: Vakantie foto’s bewaren – dit zijn 6 leuke manieren.’

Helaas had ik ook nog wel eens last van de nodige heftige dromen. Zo heb ik mijn vader een keer een lichte hartverzakking bezorgt door ‘s nachts vanuit mijn eigen tent de hele camping bij elkaar te gillen. Met als gevolg dat mijn vader dacht dat ik op zijn minst door een vreemde in mijn tent werd aangevallen. Hij stormde de caravan uit, bleef door alle commotie ook nog met zijn voet achter een haring hangen en ritste met alle snelheid mijn tentje open. Jodelend van de pijn aan zijn voet, trok mijn vader mij meteen beschermend in zijn armen. Ik keek hem alleen maar met grote ogen aan en vroeg ‘papa, wat is er aan de hand?’ Ik had geen idee waar alle hectiek vandaan kwam en dacht vooral dat ik heerlijk rustig lag te slapen. 😉 Zelf vond ik het echt geweldig om een eigen tent te hebben, maar mijn ouders kregen er soms wel de zenuwen van.

Vanaf welke leeftijd in een eigen tent?

Je leest natuurlijk soms enge verhalen over kinderen die in een eigen tent slapen en een vreemdeling op bezoek krijgen. Het kan natuurlijk altijd gebeuren, maar het moet niet een reden zijn om er niet aan te beginnen. Ik vind het zelf nog wel lastig om te bepalen wat nu de juiste leeftijd is. Er zijn geen richtlijnen en ik denk dat het vooral heel erg afhangt van je kind. Reva zou het dolgraag willen – zij is nu zeven jaar -, maar ik vind haar daar nu nog een beetje te jong voor. Ik weet bijna zeker dat ze uiteindelijk dan toch stiekem ‘s nachts het liefst bij ons in de stacaravan duikt. Wij wachten dus nog even!

Proefkamperen

Als het bij ons zo ver is, laat ik Reva en haar zusje Lucy eerst lekker in de tuin proefkamperen. Dan zetten we een tentje op, halen we het intex luchtbed van zolder, gaan alle knuffels mee en hangen we een paar gezellige lampjes op in de tent. Dan is de eerste stap naar een eigen tent alvast een klein beetje gezet.

‘Lees ook: Alternatief voor zwembandjes: 11 andere fijne drijfmiddelen.

Ik ben benieuwd hoe jij hier mee omgaat. Slaapt jouw kind al in een eigen tent? En vanaf welke leeftijd zijn jullie hier mee begonnen? Laat het me weten in een reactie hieronder!

Uitgelichte afbeelding kinderen kamperen Vasilyev Alexandr voor Shutterstock

Mijn ultieme inpaklijst voor de zomervakantie!
Het tofste opblaas speelgoed voor de kids!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter