Hetzelfde karakter als mama!

20 februari 2017
karakter; kind; dochter; zoon; papa; mama; ouders; eigenschappen; opvoeding; baby; genen;

‘Ze lijkt sprekend op haar papa!’ Riepen mijn ouders in koor toen ze de pasgeboren Reva aan het bewonderen waren. Ik kon het ook niet echt ontkennen, het was nogal duidelijk. Lucy daarentegen heeft vooral de genen van mij overgenomen. Mooie verdeling toch?! Bij ons thuis heb je team blauwe ogen (Lucy en ik) en team bruine ogen (Jeroen & Reva). Zelfs de karakters lopen gelijk op. Ik vind het heel grappig om eigenschappen van mezelf terug te zien in Lucy. Alleen heeft ze ook dat stukje karakter overgenomen waar ik mijn ouders vroeger aardig gek mee heb gemaakt.

Ontploffingsgevaar

Als ik weer eens als een donderwolkje door het huis denderde, zei mijn vader vroeger altijd met een big smile ‘pas op, ontploffingsgevaar’. Ik was ook een ster in heel hard schreeuwen als ik boos was, zelfs zo hard dat ik soms geen stem meer over had. Mijn moeder noemde mij vooral ‘een garnaal met een kop erop’. Koppig en eigenwijs zijn kon ik als klein meisje als de beste! Lucy heeft het niet van een vreemde.

Karma

Is het karma? Krijg ik het nu allemaal terug op mijn bordje, omdat ik vroeger ook een kleine draak was? Lucy bijt haar tanden in iets vast en laat niet meer los. Al gooi je de hele trukendoos open, ze is er totaal niet gevoelig voor. En als haar iets niet bevalt krijg je het luid en duidelijk te horen. Soms word ik er helemaal koekoek van, stiekem denk ik ook ‘goed zo liefje, laat het kaas niet van je brood eten’. Nog eventjes en ze mag eindelijk naar de kleuterschool, over Lucy maak ik me geen zorgen die bijt wel van zich af.

En ook al heeft ze van mij het temperament, als er eentje lief en verzorgend kan zijn is zij het wel. Als ik volle bak ziek met griep in bed lig, komt Lucy met al haar knuffels bij me liggen en kriebelt ze over mijn gezicht. ‘Jij mag nu mijn knuffels lenen, ga maar lekker slapen mama’. Op die momenten kan ik haar wel opeten!

Herken jij ook eigenschappen van jezelf in je kindje? Of lijkt je zoontje of dochtertje qua karakter juist veel meer op papa? Laat het weten in een reactie, vind ik leuk om te lezen.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Mijn ochtendritueel met kinderen vs. mijn ochtendritueel zonder kinderen
Mama ziek? Noodtoestand in huize Lemonade

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter