De grote kinderijsjes test & lekkere ijs recepten om zelf te maken

16 juli 2019
IJs feest! De grote kinderijsjes test & lekkere ijs recepten om zelf te maken.

Eindelijk; zomervakantie! Er even lekker tussenuit, zwemmen, naar het strand, barbecuen, lekker niks doen en héél veel ijsjes eten. Soms wel twee op een dag! Maar welk ijsje is nou het allerlekkerst? Die vraag legden wij voor aan een zeer deskundig testpanel (lees: onze 4 welwillende kids) waarbij we ze een heleboel verschillende kinderijsjes lieten proeven. Ook maakten we onze eigen ijsjes en namen die mee in de test. En dit is de einduitslag… *tromgeroffel*

Dozen vol met ijs: “Aanvalluh!”

Deze zomer gaat nu al de boeken in als ‘recordhouder ijsjes eten’. Of we even het gigantische ijsjes assortiment van de Lidl wilde proeven, was ons namelijk gevraagd. En als je je kids een memorabele vakantie wil bezorgen, dan zeg je daar natuurlijk geen ‘Nee’ tegen. Dozen vol kinderijsjes rukten aan; roomijs, waterijs, ijsjes met een laagje chocola, duw-ijsjes, ijsjes met fruitsmaak… Voor ieder wat wils. Onze kinderen dachten nog maar één ding: “Aanvalluh!”. Want wanneer krijg je nou de kans om aan ieder ijsje even te mogen likken?!

‘Lees ook: De leukste buiten spelletjes & activiteiten om te doen met kids.’
IJs feest! De grote kinderijsjes test & lekkere ijs recepten om zelf te maken.
Waterijs, roomijs, ijsjes met chocola, duw ijsjes, fruit ijsjes; de kinderijsjes van de Lidl zijn er in alle smaken. Voor ieder wat wils!

De grote kinderijsjes test

De ijsjes die voor het oog het aantrekkelijkste waren, werden als eerste gepakt. Het duw-ijsje met vanille roomijs, aardbeien swirl en smarties in de steel was favoriet samen met de ‘Hurricane’, een twister van drie om elkaar gedraaide ijssmaken. Er werd zeer serieus aan de ijsjes gelikt, geproefd en er werden meningen uitgewisseld. En speeksel… Want ja, ze wilden natuurlijk ook van elkaars ijsje proeven. “Reva, wat vind jij van deze?”.

IJs feest! De grote kinderijsjes test & lekkere ijs recepten om zelf te maken.
“Wat vind jij van deze?” Ons testpanel nam haar taak zeer serieus.

IJsjes wijsheden

“Ik vind dit ijsje heel interessant”, zei ijs expert Finn wijs. “Je denkt dat het vanille ijs is met een laagje chocola. Maar als je echt goed proeft, dan proef je ook karamel. Lekker!”. Om onze testpanelleden een handje te helpen, maakten we bordjes met cijfers en teksten waarmee ze konden aangeven wat ze van de ijsjes vonden. (Even deze uitprinten en op een ijsstokje plakken als je het ook leuk vindt om je eigen ijs feestje te organiseren). Er werd flink met 8-en, 9’s en 10-en gesmeten. En er was maar één ijsje die het bordje ‘Deze mag mijn broertje opeten’, kreeg; het karamel ijsje met chocola.

IJs feest! De grote kinderijsjes test & lekkere ijs recepten om zelf te maken.

Zelf kinderijsjes maken

Behalve kampioen in ijs is Lidl ook de beste supermarkt in groente en fruit. En van al dat lekkere fruit kun je óók heerlijke ijsjes maken. Een super leuke zomeractiviteit om te doen met de kids. Dus om het ijs feest compleet te maken, maakten wij ook onze eigen fruit ijsjes van mango, aardbeien en kokosmelk. (Het recept zie je in de video hieronder, maar check zeker ook even onze andere ijs recepten voor meer lekkere ijssmaken) De zelfgemaakte ijsjes vielen ook goed in de smaak. Reva vond ze zelfs het allerlekkerste. Alleen de kritische zoetekauw Charlie vond ze “mwah” en at de aardbeien en mango chunks liever zo op.

‘Lees ook: Krijt raket maken – Een geweldig experiment voor kinderen.’

De lekkerste kinderijsjes volgens de experts

Ieder zo zijn eigen smaak, is dan ook de conclusie die we kunnen trekken uit onze grote kinderijsjes test. Waar Charlie het waterijs vooral het lekkerste vond, gingen Finn en Lucy meer voor alle roomijsjes, zoals de Hurricane en chocolade ijsjes. En Reva was enorm enthousiast over ons zelf gemaakte ijs. Maar wat je zelf maakt, heeft natuurlijk sowieso een streepje voor. Als we alle scores uiteindelijk op een rijtje zetten, kunnen we wel een absolute winnaar aanwijzen; het vanille duw ijsje met aardbeien swirl en de smarties in de steel is door ons testpanel verkozen tot allerlekkerste kinderijsje.

Nu zijn wij natuurlijk ook heel erg benieuwd wat het lievelingsijsje van jullie fijnproevers is? Kiest jouw kind het liefste een waterijsje of roomijsje? Welke smaak is favoriet? En maken jullie ook wel eens zelf ijs? Laat het ons vooral weten in een reactie onder deze post! Of laat het ons weten op Facebook of Instagram.

IJs feest! De grote kinderijsjes test & lekkere ijs recepten om zelf te maken.
Deze blogpost is een betaalde samenwerking.
5 Tips voor een relaxte zomervakantie
5 x Kidsproof zomerdrankjes

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter