DIY: woord punniken voor aan de muur

7 augustus 2016
Naam punniken met ijzerdraad.

Terwijl jullie dit lezen, ben ik lekker op vakantie in Italië. En omdat ik niet van plan was om te bloggen aan de rand van het Gardameer, moest ik flink vooruit werken. Het was behoorlijk stressen om al die blogs op tijd af te krijgen. En toen had ik ook nog bedacht om een quote te maken voor aan de muur in de kinderkamer van Charlie terwijl ik in heel mijn leven nog nooit gepunnikt heb. Ahhh! Maar het bleek juist een heerlijke afwisseling te zijn in de drukte. Ik werd er zowaar helemaal zen van. Dat punniken had ik zo onder de knie en ging na een paar slagen helemaal op de automatische piloot terwijl ik lekker in het zonnetje zat, starend in het luchtledige. Oh ja… met het eindresultaat ben ik ook heel blij! Leuk is dat je de quote altijd weer kunt aanpassen als je hem zat bent. Schrijf er bijvoorbeeld eens de naam van je kind mee. 

Wat heb je nodig?

 • Klosje
 • Draad of wol
 • Houten of plastic punnik naald of pen
 • Ijzerdraad

punniken, hoe, doe, je, dat, werkt, paddestoel, punnik, garen, wol, draad, slagen, afwerken, afwerking, beginnen, diy, knutselen, zelf, maken, touw, ijzerdraad, quote, muur, wol, naam, kinderkamer, babykamer, accessoire, idee, tipsAan de slag!

 1. Steek je draad van boven naar beneden door het klosje.
 2. Sla de draad om een haakje.
 3. Sla de draad nu om het haakje ernaast. En dan door naar de volgende totdat je ze allemaal gehad hebt.
 4. Herhaal dit nog een keer, zodat de draad uiteindelijk 2x om ieder haakje heen geslagen is.
 5. Haal de onderste lus om het haakje nu met de houten pen over de lus er boven en wip hem van het haakje af. De eerste steek is klaar. Haal nu ook de onderste lus van alle andere haakjes af en trek de steken regelmatig aan door aan de draad te trekken die uit de onderkant van je klosje komt. Daarna sla je de draad weer om ieder haakje heen, zodat er weer twee lussen omheen zitten en dan haal je de onderste er bij allemaal weer vanaf. En zo ga je eindeloos verder.
 6. Als de draad lang genoeg is om een woord of de naam van je kind mee te maken, hecht je af. Je stopt met punniken als er om ieder haakje nog 1 lusje zit. Knip dan de draad van de bol wol af. En haal één voor één de lusjes van de haakjes af en haal hier het uiteinde van je draad doorheen. Als de draad door alle lusjes heen is gegaan, kun je hem aantrekken.
 7. Schuif nu je ijzerdraad door je gepunnikte touw heen.
 8. Steek de draden die aan beide kanten uitsteken naar binnen met een naald.
 9. Nu kun je met het touw gaan schrijven. Ik heb mijn ‘Superhero’ daarna met onzichtbaar draad opgehangen aan de muur.

 

punniken, hoe, doe, je, dat, werkt, paddestoel, punnik, garen, wol, draad, slagen, afwerken, afwerking, beginnen, diy, knutselen, zelf, maken, touw, ijzerdraad, quote, muur, wol, naam, kinderkamer, babykamer, accessoire, idee, tips

Binnenkijken bij Senna
19 x Kinderkamer accessoires onder de €10,-

Dit vind je misschien ook leuk

6 Reacties

 • Reply Ine De Vis 12 mei 2017 at 5:38 pm

  Hallo, ik heb een vraagje over dat punniken. Ik probeer hier ook een naam tree machten, maar de letters blijven niet echt mooi liggen. Hoe lukt het jou om dat zo mooi op te hangen? Misschien is mijn ijzerdraad te dik of te dun? Als ik dat wil ophzngen dan gaan alle letters uit elkaar. Tips zijn van harte welkom!

 • Reply Renske de Groot 18 april 2018 at 6:11 pm

  Ik wil ook graag de gouden tip weten hoe je die letters goed en mooi kan vormen. Ik heb het nu geprobeerd maar het wiebelt alle kanten op.

 • Reply Angela 2 januari 2019 at 8:37 pm

  Welke dikte ijzerdraad gebruik je? Mijne is denk ik ook te dun.

 • Reply Margreet De Gries-Reiffers 17 februari 2020 at 8:56 am

  Goedemorgen,

  Ook ik ben aan de slag gegaan, maar idd welke dikte gebruik je qua ijzerdraad?? Denk dat de mijne ook te dun is. …
  Alvast bedankt

 • Reply Greetje 25 januari 2021 at 11:22 pm

  Ik ben ook bezig , maar de letters erg wiebelig. ,
  Misschien met een lijmpistolen vast gelijmd?
  Beetje jammer dat er vanaf 2017 niet wordt gereageerd..?!

 • Reply Knutselleek 16 maart 2021 at 7:42 pm

  En hoeveel wol heb ik ongeveer nodig??

 • Laat een reactie achter