Een limonade cocktail knutselen van papier

7 juli 2022
Een tropische limonade cocktail knutselen van papier. Een vrolijke zomerknutsel voor kids!

Een vrolijke cocktail om het begin van de zomervakantie mee te vieren! Proost! En deze tropische drankjes zijn helemaal kidsproof, want ze zijn gemaakt zonder alcohol. Wil jij weten hoe je deze leuke limonade cocktails kunt knutselen? Wij laten je hier stap voor stap zien je je deze zomerknutsels maakt.

Wat heb je nodig voor het knutselen van de cocktails?

 • Gekleurd papier
 • Schaar
 • Lijmstift
 • Sponsje
 • Witte verf
 • Rietje, leuke zijn o.a. te koop bij HEMA
‘Lees ook: Dit zijn dé leukste vakantieboek & vakantie doe-boeken tips voor kinderen.’

Een cocktail van papier knutselen

 1. Vouw een gekleurd A4-tje door de helft. Zo hoog wordt je cocktail beker. Trek nu twee schuine lijnen, zodat de beker aan de onderkant wat smaller dan aan de bovenkant wordt. En knip de papieren beker dan uit.
 2. Trek de beker op een ander gekleurd papiertje om. Knip hem uit maar dan niet op de lijn die je net getekend hebt, maar een centimeter naar binnen toe zodat de ‘limonade’ kleiner wordt dan de beker.
 3. Leg je papieren rietje op de beker. En plak de ‘limonade’ er bovenop.
 4. Knip dan een vierkantje van een schuursponsje af. Dip deze in wat witte verf en stempel er ijsblokjes mee, in de cocktail beker.
 5. Terwijl de verf opdroogt, kun jij mooi nog wat schijfjes fruit knutselen voor in de cocktail. Dat doe je door een rondje uit gekleurd papier te knippen. (Trek hiervoor bijvoorbeeld een bekertje om) En uit een andere kleur papier knip je een iets kleiner rondje. Knip het kleine rondje dan in zes taartpunten en plak die op het grotere rondje.
 6. Plak de schijfjes fruit dan op de beker en dan is je vrolijke zomer cocktail helemaal klaar. Proost, op een mooie zomer!
‘Lees ook: Meer dan 20 vrolijke vlinder knutsels om te maken met kinderen
Een tropische limonade cocktail knutselen van papier. Een vrolijke zomerknutsel voor kids!

En, vind je deze coole cocktails ook zo leuk? Al je de cocktail bekers nu ook gaat knutselen dan zijn we erg benieuwd naar hoe jullie tropische drankjes eruit komen te zien. Dus deel vooral het eindresultaat met ons als je dat leuk vindt! Dat kan bijvoorbeeld door een foto op Facebook of Instagram te plaatsen waarin je Lady Lemonade tagt. Maar ons een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd! 

Nog meer zomerse knutselideeën

Voor nog meer leuke zomerknutsels kun je ook heel goed op ons blog terecht. Bekijk bijvoorbeeld zeker ook nog even deze 50 knutselideeën met het thema zomer. En hier vind je een heleboel leuke ijsjes om te knutselen. Ook staan er op onze website hele leuke zomerse activiteiten. Check bijvoorbeeld maar eens ons blog ‘50+ leuke spelletjes en activiteiten voor in de zomervakantie‘. En houd je van tekenen, dan kun je ook nog één van onze zomer kleurplaten downloaden. Daarmee kun je je niet vervelen!

De hele zomervakantie zullen we jullie natuurlijk blijven inspireren. Wil je daar niets van missen? Abonneer je dan op ons YouTube kanaal!

Een tropische limonade cocktail knutselen van papier. Een vrolijke zomerknutsel voor kids!
Een tropische limonade cocktail knutselen van papier. Een vrolijke zomerknutsel voor kids!
Een schelpen tasje knutselen van papieren bordjes
Kleurplaat zomer | Print hier gratis de leukste zomer & vakantie kleurplaten

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter