Vakantie in Overijssel: de must-sees

20 december 2023
Vakantie in Overijssel: de must-sees

Overijssel ligt specifiek in het noordoosten van Nederland en is één van de meest magische plekken die je kunt bezoeken. De natuur is hier prachtig, je waant je in een sprookje. Het beste is dat er veel dingen te doen zijn en als je de stad met je gezin wilt bezoeken, zul je veel plezier hebben. In Overijssel zijn er plannen voor iedereen, van musea tot kastelen en zelfs pretparken waar je dol op zult zijn. Dus als je alles wilt weten wat je in Overijssel kunt doen, blijf dan lezen want wij vertellen je er alles over.

Wat te doen in het mooie Overijssel?

Bezoek Slagharen

Als je naar Overijssel gaat, is een bezoek aan Slagharen iets wat je niet mag missen. Dit is een heel groot park, speciaal ontworpen voor het hele gezin en het heeft alle leuke dingen en entertainment die je nodig hebt om een geweldige tijd te hebben en de ervaring nooit te vergeten. Enkele dingen die je er kunt doen zijn:

Veel plezier in de attracties: De attracties van Slagharen zijn de leukste van het park. Sommige zijn een beetje extreem, maar altijd erg veilig. Je vindt er de Golden Rush, Free Fall, Magic Bikes en de Piratenattractie. Sommige zijn alleen geschikt voor volwassenen en tieners, maar er zijn er ook voor kinderen. Niet alleen dat, maar je hebt ook een Mexicaanse waterervaring in het Aqua Mexicana WaterPark, dat vol glijbanen, zwembaden en nog veel meer zit.

Prijzen: Als je van plan bent om naar het park te gaan, koop dan hier je kaartjes. De basisprijs van een kaartje is 27,50 euro, maar je kunt zelf beslissen of je extra wilt betalen voor drankjes, eten of parkeren als je met de auto gaat.

Restaurants: Het beste aan Slagharen is dat je er niet alleen veel plezier kunt hebben, maar dat je er ook kunt eten wat je maar wilt, zonder de deur uit te hoeven. Binnen zijn er veel restaurants, zoals de klassieke Dunkin’ Donuts, of de Music Hall en zelfs Cartwright’s. Ze hebben allemaal een grote verscheidenheid aan eetgelegenheden die jou en je gezin zeker zullen bevallen.

>> Lees ook: Vakantie Veluwe | Dit zijn de allerleukste uitjes & dagjes weg op en rond de Veluwe

Slenteren door Zwolle

In Overijssel houdt de pret nooit op, en als je het na Slagharen wat rustiger aan wilt doen, kun je door Zwolle wandelen. Dit is de hoofdstad van Overijssel en er zijn veel historische monumenten te zien. Je kunt door de straten lopen en de prachtige architectuur bekijken, door de musea slenteren en de cultuur opsnuiven.

Vakantie in Overijssel: de must-sees

Leer Giethoorn en Ootmarsum kennen

Overijssel is een heel rustige plaats, maar het heeft pittoreske plaatsjes die je niet mag missen. Eén daarvan is Giethoorn, dat ook wel ‘het Venetië van het Noorden’ wordt genoemd. Dit komt door de prachtige grachten die de plaats sieren.

Vakantie in Overijssel: de must-sees

Als je kunst wilt zien, kun je naar Ootmarsum gaan. Een plaats vol schilders en kunstenaars, waar je in elke straat kunt genieten van mooie kunst.

Mis de kastelen niet

Als er iets is wat Overijssel heeft, dan zijn het spectaculaire kastelen en statige huizen die je kunt bezoeken om meer te leren over het verleden van de plaats. Enkele kastelen die je niet mag missen zijn:

  • Kasteel Twickel in Ambt Denle
  • Kasteel Rechteren in Dalfsen
  • Kasteel Eerden in Ommen
  • Kasteel Warmelo in Diepenheim
  • Kasteel Coevorden in Coevorden

Dus mocht je binnenkort deze mooie regio in Nederland willen bezoeken, dan weet je in ieder geval alvast wat je zeker niet mag missen!

Edinburgh tips | Dit zijn dé must visits wanneer je in Edinburgh bent
Tips voor een onvergetelijke vakantie in IJsland

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter