Boujee on a budget: Parket!

3 februari 2023
De verschillen en voordelen van een parketvloer ten opzichte van een houten vloer!

Boujee on a budget? Al eens gehoord van deze term? Het gaat om luxe maar dan voor een prikkie! En wie wil dat nou niet? Al helemaal als het gaat om de plek waar we bijna elke dag wel zijn: in huis! Parket is zo’n ‘boujee on a budget’. Het oogt zo luxe en chique als een volledig houten vloer, maar is een stuk goedkoper. De budget variant van hoge kwaliteit.

Welke parketvloer past het best bij mijn woning?

Een mooie parketvloer komt in veel soorten, maten, kleuren en patronen. Van rechte planken, tot visgraat parket, een Versailles patroon of een parketvloer in Hongaarse punt. Bij elk type parket past weer een ander interieur. Ieder type heeft zijn eigen kenmerken en uitstraling. Smaak is natuurlijk verschillend, maar vind je het lastig, dan lees je hieronder een aantal combinaties waarmee je zeker niet de mist in gaat!

Licht of donker?

Wil je een warmere sfeer creëren in huis? Kies dan voor een donkere kleur met een warme ondertoon. Maak het af met een grote bank en een heerlijk zacht kleed en je bent gegarandeerd van gezelligheid in huis.

Is je woning al wat donker of klein? Sla de donkere tinten en drukke patronen dan over. En ga voor een lichte eiken parketvloer of voor grote brede planken. Hiermee maak je de ruimte optisch groter en door de lichte kleuren zal je woning niet meer zo donker zijn. Combineer het met een witte of beige bank en je donkere woning verandert in een oase van licht.

De verschillen en voordelen van een parketvloer ten opzichte van een houten vloer!

Iets meer opvallen?

Voor wie houdt van een gewaagder interieur heeft parket ook veel opties. Visgraat patronen zijn al jaren een grote trend, maar kijk ook eens naar de Hongaarse punt. Deze is nét iets anders en is ook een mogelijkheid voor parket. Een bank in een gekke kleur als roze of geel zal de kers op de taart zijn! Én door de houten toplaag van parket zul je gegarandeerd een unieke vloer krijgen.  

‘Lees ook: De beste vloer kiezen voor jouw huis? Dat doe je zo!

Verschillen en voordelen van een parketvloer vs. hout

Parket is zeker weten een topkeus als je de houten vloer look in huis wil creëren. Er zijn een aantal verschillen tussen een volledig houten vloer en een parketvloer:

  • Het grootste verschil van parket ten opzichte van hout is dat parket niet een massief houten plank is. Parket bestaat uit een houten toplaag. De onderste lagen zijn van ander kwalitatief materiaal, zoals multiplex.
  • Parket is dus niet massief en reageert minder sterk op luchtvochtigheid dan hout. Dit is een voordeel van parket. Het zal minder krimpen of uitzetten dan hout en de vloer blijft meer egaal.
  • Heb je vloerverwarming? Ook dit is zeker mogelijk bij parket. Bij houten vloeren is niet elk type even geschikt. Daardoor kan het zo zijn dat jouw favoriete vloer toch niet werkt met die aangename vloerverwarming. Met parket zit je dus altijd goed.
  • ‘Een houten vloer leeft’, wordt er altijd gezegd. Maar dit geldt ook deels voor parket. Door de houten toplaag ontstaat er met de jaren een unieke vloer. Er is dus niemand met precies dezelfde vloer als jij! 

Ben je net zo enthousiast geworden over parket als wij? Kijk dan eens bij Laminaat XXL. Door het enorme aanbod zit er vast een mooie vloer bij die bij jou past!

Dit zijn de beste nieuwe smartphones van dit moment
Zo maak je de tuin klaar voor de lente & zomer

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter