Zo maak je de tuin klaar voor de lente & zomer

3 februari 2023
Zo maak je de tuin klaar voor de lente & zomer.

Als je je tuin klaar wilt maken voor de komende lente en zomer, dan ben je hier aan het juiste adres! Je tuin opknappen kan een hele leuke hobby zijn en je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Start daarom nu al met de voorpret door een plan te maken voor je tuin. Kijk goed naar de behoeften en voorkeuren van jou en je gezin en neem een kijkje op dezomerspecialist.nl voor inspiratie en unieke zomerspullen voor jong en oud. Met deze handige tips is je tuin in een mum van tijd helemaal klaar voor een zomer vol plezier!

Tips voor het zomer klaar maken van de tuin!

1. Organiseer en structureer

Voordat je begint met bollen planten of het neerzetten van de tuinmeubels, is het slim om even de tijd te nemen om je buitenruimte eens goed te organiseren. Trek onkruid weg dat sinds vorig seizoen is gegroeid en snoei de planten die dat nog nodig hebben. Inventariseer wat je al hebt; welke planten het doen dit jaar en welke planten de winter niet hebben overleefd. Misschien is er nog wel ruimte voor nieuwe aanwinsten in de tuin. Ruim ook alle puin en rommel op, zodat je tuin klaar is voor alle leuke activiteiten die je er deze zomer wilt gaan doen! 

2. Kies geschikte bloemen en planten

Bij een fijne, uitnodigende tuin hoort natuurlijk ook veel groen. Zorg er daarom voor dat je mooie bloemen en planten in je tuin neerzet en een fijn stukje gras aanlegt. Groen gras in de tuin en mooie bloemen en planten zorgen voor een verscheidenheid aan kleuren en texturen. En het is leuk om voor planten en bloemen te kiezen met verschillende bloeitijden. Zo heb je de hele lente en zomer kleur in de tuin en dat geeft super veel sfeer!

‘Lees ook: Zo maak je van de tuin een echte relax plek.

3. Tuinmeubilair en accessoires

Als je klaar bent met tuinieren, is het tijd om de meubels neer te zetten. Investeren in comfortabele tuinstoelen en -banken is essentieel om in de zomer van lange dagen buiten te kunnen genieten. Heb je een kleine tuin? Dan kun je kijken naar handige klapstoelen, bankjes of andere compacte opties, die je makkelijk kunt opbergen als ze niet worden gebruikt. En check al je oude tuinmeubels op veiligheid. Kijk of alle schroeven nog vastzitten, of er geen houtrot in zit en voorzie de tuinmeubels eventueel van een nieuw laagje beits of verf. Voor de veiligheid van de kinderen is het ook aan te raden om speeltoestellen, zoals de schommel, een speelhuisje of trampoline, na te lopen.

Verder is het natuurlijk ook leuk om gezellige accessoires aan de tuin toe te voegen. Zoals lichtsnoeren, lantaarns, een schaduwdoek of kleine tafeltjes, zodat je een plek hebt om de drankjes en hapjes op te zetten als je lekker buiten bent. Of een fijne vuurkorf die je warm houdt als de avonden nog fris zijn.                                  

Krijg jij nu al zin in de lente en zomer? Met deze tips kun je straks in ieder geval weer optimaal genieten van je tuin. Op naar een mooie zomer!

Boujee on a budget: Parket!
De nieuwe Samsung Galaxy S23: alles wat je moet weten

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter