Wil jij voor de verjaardag van jouw kind zelf een taart maken? Voor kids kan het niet gek genoeg! Dus wat dacht je van deze prachtige én overheerlijke regenboog cheesecake? Je hoeft er helemaal geen keukenprinses voor te zijn. Dit recept is een piece of cake. Je hebt niet eens een oven nodig. En als je de taart thuis op tafel zet, kan je bij de kinderen niet meer stuk. Want kijk nou wat een feestje alleen al om te zien. En wacht maar tot je hem geproefd hebt…
Ingrediënten (springvorm van 24 cm)
- 200 gram digestive koekjes. Dat is ongeveer een halve rol
- 75 gram gesmolten boter
- 500 gram mascarpone
- 500 gram monchou
- 400 ml slagroom
- 250 gram suiker
- 2 blaadjes gelatine of 3 eetlepels gelatinepoeder opgelost in 40 ml gekookt water
- Verschillende kleuren voedingskleurstof
‘Lees ook: 10x verjaardagstaart inspiratie.’
Regenboog cheesecake recept
-
- Maak eerst de bodem van de taart door de koekjes te verkruimelen en te mengen met de gesmolten boter. Doe de mix in je springvorm. Om de taart er straks makkelijk uit te kunnen halen, kun je de bodem van de springvorm eventueel met bakpapier bekleden. Druk de koekkruimel mix aan en zet de bakvorm in de koelkast zodat de bodem hard kan worden.
- Meng dan de mascarpone, monchou en suiker tot een egale massa.
- Voeg vervolgens de gelatine opgelost in 40 ml gekookt water toe. Als je gelatine blaadjes hebt, week je die eerst een paar minuten in koud water. Als ze zacht zijn, haal je ze eruit en knijp je ze uit. Daarna kun je ze oplossen in het hete water. Goed roeren, zodat er geen klontjes meer in zitten.
- Klop de slagroom stijf en roer die dan ook door je roomkaas mengsel.
- Verdeel de mix over net zoveel schaaltjes als dat je kleuren voedingskleurstof hebt in gelijke porties.
- Meng ieder bakje met 3 tot 6 druppels voedingskleurstof, afhankelijk van hoe donker je de kleur wilt hebben.
- Haal de bodem uit de koelkast en breng de eerste kleurlaag aan.
- Smeer de volgende kleur er voorzichtig bovenop. Vooral bij de randen, want je wil niet dat de kleuren door elkaar gaan lopen. Als je tijd genoeg hebt, kun je de taart tussen iedere kleurlaag even 10 minuten in de vriezer zetten, zodat de laag wat stijver wordt. Dat maakt het aanbrengen van de volgende laag makkelijker.
- Zet de cheesecake dan nog een paar uur in de koelkast zodat hij goed stijf kan worden. Snijd hem los van de springvorm en haal deze er voorzichtig vanaf. Voor de extra X-factor kun je de regenboog cheesecake eventueel nog bestrooien met sprinkles.
‘Lees ook: Recept: Ouderwetse appeltaart.’
Tip:
Serveer een frisse rood fruit saus bij de cheesecake. Kook hiervoor 250 gram rood diepvriesfruit – zoals aardbeien, cranberry’s, frambozen en bessen – in 100 ml rode port, net zolang totdat de port stroperig is. Daarna laten afkoelen en serveren bij de taart. Of als topping in plaats van de sprinkles. Zo lekker!
Nog meer (verjaardag) inspiratie?
Vind je het leuk om nog meer geïnspireerd te worden met originele recepten en leuke dingen om te doen met je kids? Abonneer je dan gratis op ons YouTube kanaal. Daar verschijnt iedere week een nieuwe creatieve video. En als abonnee ben jij de eerste die dat weet en hoef je niks meer te missen.
15 Reacties
Van harte gefeliciteerd,????????
Dank je wel Lidy!
Die kleurstoffen zijn die schadelijk?
Voedingskleurstoffen bevatten E-nummers, maar wel binnen de normen van de EU anders had het hier niet verkocht mogen worden. Een teveel aan E-nummers is natuurlijk niet goed maar zo’n taart voor een feestje moet kunnen, vind ik. Het staat niet iedere dag op het menu. Ik heb de voedingskleurstof van PME gebruikt, die bevat in ieder geval alleen maar natuurlijke kleurstoffen. Er zijn wel alternatieven voor voedingskleurstof. Carola Bakt Zoethoudertjes heeft daar hier eens over geschreven. Die kleuren alleen wat minder goed dan voedingskleurstoffen. Ik denk dat je voor jezelf een afweging moet maken.
Super leuk recept! Ga het morgen proberen! Laat je de bakjes met de overige kleuren in de koelkast staan (tijdens de 10 min wachttijd) of gewoon op kamertemperatuur?
Ik heb ze gewoon op kamertemperatuur laten staan Marianne. Ben benieuwd naar je taart, succes!
Hoi,
Ik ben deze taart aan het maken. Super leuk!
Maar hij staat nu al vanaf 2 uur in de koelkast en stijft niet op wat heb ik verkeerd gedaan. HELP!
Oh nee! Ik heb eerlijk gezegd geen idee. Misschien helpt het om wat slagroom heel stijf op te kloppen en dit er een beetje aan toe te voegen? Hij hoort nu stijf te zijn, dus als dat niet zo is, gaat hij dat helaas ook niet meer worden. Probeer de slagroom of eet hem anders zo op. Succes!
Leuk idee met de kleurtjes! Perfect voor onze jarige dochter. Ik vond alleen de smaak wat tegenvallen. Volgende keer misschien een bodem van bastogne en/of een citroen smaak aan de cheesecake toevoegen. Hoe dan ook, neem een klein stukje, de taart is machtig!
Ja, dat is een goed idee. Of je kunt de rode fruit saus erbij maken die ook in het recept staat. Dat vind ik zelf echt een topcombi. En idd; de taart is mega machtig!
Hoi,
Kun je deze taart ook lactosevrij maken? Zo ja, wat zijn dan de verhoudingen?
Groetjes van Jessica
Hoi Jessica, het spijt me, maar dat durf ik echt niet te zeggen. Ik ben een hobby bakker en helaas geen expert. Ik zou het zelf gewoon eens proberen in het klein, desnoods een cupcake formaatje. Ik hoop dat je eruit komt. Succes! Groetjes, Annemieke
Hoi Annemieke,
Welke kleurstoffen, en welke kleuren heb je gebruikt?
Groet, Leona
Super leuke taart om te maken. Recept gevolgd, maar helaas zakte hij na het aansnijden helemaal in elkaar. Maamte wel heerlijk. Serveerde alleen wat minder
Vandaag deze taart gemaakt op de verjaardag van onze 5 jarige! Dit kwam in de buurt van een unicorn taart die ze graag wilde.
De smaak vond zij niet lekker maar wij wel! Ik vind het zo tof dat ik nu de basis weet voor een cheesecake.
Bedankt voor je inspiratie en je filmpje waar je stap voor stap uitlegt hoe het werkt.
Groetjes Mirjam