Stokpaard maken – In 30 minuten Amerigo knutselen van vilt en een bezemsteel

22 november 2018
Stokpaard maken - Amerigo knutselen van vilt en een bezemsteel.

In deze periode doen mijn kinderen niets anders dan de hele dag Sinterklaasje spelen. Natuurlijk inclusief Sinterklaas tabberd en Pieten pakje. Maar wat eigenlijk nog ontbrak in de verkleedkist was Amerigo, het paard van Sinterklaas! En een stokpaard maken, is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Dus heb ik de Sinterklaas set maar eens compleet gemaakt. Ik laat je zien hoe je in 30 minuten deze Amerigo knutselen kunt. En na 5 december is hij ook heel erg leuk als cowboy paard of je naait er een hoorn tussen en je hebt een unicorn stokpaard!

Stokpaard maken – Wat heb je nodig?

 • Wit vilt. Ik kocht twee stukken stevig wit vilt bij Pipoos à €2,99 per stuk.
 • 2 dierenogen. Ik kocht een setje van 10 bij Pipoos voor €3,50.
 • Rood lint
 • Naald en draad of een naaimachine
 • Stofschaar
 • Bezemsteel
 • Evt. vulling
‘Lees ook: Sinterklaas knutselen – 12x de leukste Sinterklaasknutsels om te maken.’

Amerigo knutselen

 1. Trek deze printable over op vilt – de oren en het paardenhoofd 2x – en knip ze uit. De nek van het paardenhoofd moet je iets verder doortrekken, net zoals de manen. Dit paste helaas niet meer op het A4tje van de printable.
 2. Druk de oogjes in de paardenhoofden. En naai de oren aan het hoofd vast.
 3. Knip de manen in tot een centimeter van de rand.
 4. Leg de hoofden nu met de binnenkanten op elkaar en de manen op de juiste plek ertussen. Je kunt ze voor het gemak het beste even aan elkaar vast spelden.
 5. Doe een rood lint om de snuit van het paard en maak het lang genoeg, zodat het losjes om de nek heen past als een halster.
 6. Naai de hoofden nu aan elkaar vast, maar laat een kleine opening aan de onderkant van de nek. Hier kun je als je klaar bent de bezemsteel in steken.
 7. Als je stevig vilt hebt, hoef je het paard niet te vullen, maar heb je wat slapper vilt, dan is het mooier om wel wat vulling in het hoofd te stoppen, voordat je de bezemsteel erin steekt. Amerigo is klaar voor een eerste ritje!
‘Lees ook: Wie zoet is krijgt lekkers – 10 super Sinterklaas recepten.’

Tip: Een nog makkelijker stokpaard maken

Heb je geen naaimachine of ben je niet zo handig met naald en draad? Dan kun je een nog simpelere versie van dit stokpaard maken met karton. Hoe je dat doet, zie je hier.

Nog meer knutselideeën!

Ik hoop dat deze sinterklaasknutsel je inspireert om zelf ook een eigen Amerigo te maken voor je kinderen. En als jij dit stokpaard maken gaat, dan zou ik het super leuk vinden als je het eindresultaat met mij deelt op social media door Lady Lemonade te taggen of de hashtag #LadyLemonade te gebruiken. Ik ben altijd super benieuwd naar jullie creaties!

Voor meer knutselinspiratie kun je hier op ons blog terecht. En wil je geen enkele video meer van ons missen, abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal. Merci!

Piet knutselen - Zo maak je een tof Pieten mobiel voor aan de deur of muur
12x De tofste Sinterklaas app - Van leuke spelletjes tot gratis bellen met Sint

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter