11 x Kidsproof strandtenten

8 mei 2018
Een kidsproof strandpaviljoen gezocht? Dit zijn de leukste in Nederland!

Als je ons zoekt met zomers weer dan zitten wij negen van de tien keer met ons gat op het strand bij ons favoriete strandpaviljoen. We pakken ‘s ochtends vroeg de fiets naar Bloemendaal of naar Zandvoort om ons vervolgens een paar uur onder te dompelen in de frisse zeelucht, in het zand, in de zee en in de summer vibes. Je doet ons daar het grootste plezier mee. Reva en Lucy zijn op het strand helemaal in hun element en zijn nergens zo relaxt als daar. Ook héél ontspannend voor papa en mama, daarom alleen al is naar het strand gaan altijd een goed idee. We hebben 11 hele leuke strandtenten voor je op een rijtje gezet. Inclusief een paar toffe stadstrand tentjes mocht je niet in de buurt van de zee wonen.

1. Tent 6 – Zandvoort aan Zee

Vaste prik zodra het zonnetje tevoorschijn komt – voor zowel Annemieke als voor mij – is strandpaviljoen Tent 6 in Zandvoort. Onderuit gezakt op een bankje met een latte macchiato in de hand genieten wij van het zonnetje en kunnen we ondertussen de kids perfect in de gaten houden. En op zondagmiddag is het feest, vanaf 15.00 uur kun je dan verrukkelijke oesters eten voor een Euro. Adres: Boulevard Paulus Loot, Strandafgang 6, 2042 AD, Zandvoort.

‘Lees ook: De 10 allerleukste buitenspeeltuinen in Nederland.’

 

2. Het Zuiderbad – Noordwijk aan Zee

Een op en top kidsproof strandtent is Het Zuiderbad in Noordwijk! Dit is een walhalla voor de kinderen, met een grote omheinde speeltuin in het zand zullen de kleine gasten zich niet gaan vervelen. En de ouders die kunnen ondertussen heerlijk genieten van het prachtige weer. Adres: Koningin Astridboulevard 104,  2202 BD, Noordwijk.

 

3. Deining – Castricum aan Zee

Bij strandpaviljoen Deining kun je 365 dagen per jaar genieten van de zee en het strand. Voor de kinderen is het hier één grote speeltuin en voor de ouders is het DE optimale plek om lekker te ontspannen. Voetjes in het zand en geniet!  Adres: Zeeweg 45 (tweede paviljoen rechts), 1901 NZ, Castricum aan Zee.

 

4. Stadstrand de Oerkap – Haarlem


En soms zijn er van die dagen dat ik geen zin heb om richting het drukke strand te gaan. Dan ga ik richting station Haarlem waar het ook heerlijk vertoeven is bij stadstrand De Oerkap aan het Spaarne. Deze spot is voor iedereen heel makkelijk te bereiken, ook als je een shopdagje Haarlem hebt gehad en je wilt het zomers afsluiten met de kinderen. De kaart is simpel, maar meer dan de home-made pizza’s heb je ook echt niet nodig. Die zijn namelijk zo ontzettend lekker! Adres: Harmenjansweg 95, 2031WJ, Haarlem.

 

5. Soia – Strand Oog in Al – Utrecht

Ook al heb je geen ‘echt’ strand in de buurt een stadstrand maakt heel veel goed. In Utrecht en omstreken kunnen beach lovers ook van het zonnetje en de kinderen van het zand genieten bij stadstrand Soia. Deze tent is kindvriendelijk met een omheinde speeltuin en binnen kunnen de kids zich vermaken in de speelhoek. Voor de ouders een op en top relaxdagje zo. De kaart staat vol met smakelijke hapjes voor groot en klein. Voor de volledige ontspanning, kun je in het weekend ook nog een fijn yogalesje volgen. Adres: Kanaalweg 199, 3533 HL, Utrecht.

 

6. Blijburg – Amsterdam

Met een geweldig uitzicht over het IJsselmeer kun je het hele jaar door genieten van strandtent Blijburg in Amsterdam. In de winter duik je op de bank naast de openhaard en in de zomer ga je lekker in de buitenlucht zitten waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen en zwemmen. Veel Amsterdammers uit de stad gaan hier naar toe. Centraal gelegen vlakbij de snelweg is deze locatie super goed te bereiken, ook als je toevallig in de buurt bent en zin hebt in een chill momentje. Adres: Pampuslaan 501, 1087 HP, Amsterdam.

‘Lees ook: Zwemparadijs: Dit zijn de leukste in Nederland’

 

7. Rapa Nui – Bloemendaal

Een vrolijk gekleurd interieur en een no-nonsens sfeer, ik heb het over Rapa Nui in Bloemendaal. Ook een hele fijne en relaxte strandpaviljoen waar wij tijdens een zomerse dag regelmatig vertoeven. Op de kaart vind je genoeg lekkers, zoals beach bites, kindermenu’s of overheerlijke Rapa burgers. En mocht je nog een dansje willen doen ‘s avonds dan kan dat hier ook. Adres: Boulevard Barnaart 27, 2041 JA Zandvoort.

 

8. Standstrand de Kade – Alkmaar

Het echte strandgevoel krijg je midden in de stad Alkmaar. Het stadstrand De Kade is een super stek om te relaxen. Er is geen WIFI straal te bekennen, dus je bent helemaal overgeleverd aan alle gezelligheid, zomerse deuntjes en het heerlijke eten. Heel tof, het ‘Bring your own’ concept, je neemt zelf je vlees, hapjes, bordjes en bestek mee en je kunt voor een kleine vergoeding een BBQ gebruiken. Iedereen is daar op z’n plek ook kinderen. Adres: Stadsstrand De Kade, Noorderkade 1031, 1823CJ Alkmaar. 

 

9. Aloha – Wijk aan Zee

Denk aan een zondagochtend met een groot stuk overheerlijke verse appeltaart, een koffietje en een sapje voor de kinderen. Zo begin je een zomerse dag bij strandpaviljoen Aloha in Wijk aan Zee. Die je op je beurt weer afsluit met een bordje heerlijke verse vis aan het eind van de dag. Deze spot is de place to be voor surfers en voor alle papa’s en mama’s die ook zin hebben in een ontspannen dagje met de kinderen. Adres: Reyndersweg 2, 1951 LA Velsen-Noord

 

10. Solbeach – Scheveningen

Bij Solbeach in Scheveningen waan je je in het buitenland, je kunt alleen maar blij worden van dit interieur. Er worden workshops gegeven, er zijn talloze activiteiten te doen, de menukaart is uitgebreid en je kunt er ook bbq’en. Ik ben gek op barbecuen, dus voor mij meteen een dikke plus als dat mogelijk is op het strand. Is je kindje in de zomer jarig, bij Solbeach kunnen er ook kinderfeestjes worden gegeven. Adres: Strandweg 20-21-22,  2586 ZZ, Scheveningen.

 

11. Veerkwartier – Haarlem


Neem een paar oude zeecontainers, plak er een kas aan vast en je hebt een geweldig mooi plekje aan de Veerplas in Haarlem. Het Veerkwartier is een ideale spot voor jong en oud met de mooie dagen. De kids kunnen hun energie meer dan kwijt, zand, water, gras en heel veel ruimte om lekker te spelen. Je kunt er terecht voor lekker eten, muziek, yoga en leuke activiteiten voor de kinderen. En dit op fietsafstand van Haarlem Centrum. Wij fietsen er regelmatig met de meisjes naar toe voor een spontane zondagmiddag borrel. Adres: A. Hofmanweg 62 (vlakbij de KPN toren), 2031 BL Haarlem.

‘Lees ook: De 12 leukste pretparken voor peuters en kleuters’

 

Een strandpaviljoen gemist?

Ons lijstje met kidsproof strandtenten kan natuurlijk nog veel langer, dus weet jij nog een te gekke hotspot aan het strand voor het hele gezin laat het ons weten.

Op vakantie naar Billund - de LEGO hoofdstad van Denemarken
Wat doen jullie met Moederdag nu je zelf kinderen hebt?

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

 • Reply Claire 11 mei 2018 at 4:19 pm

  Jaaaa!!! TENT6 ook hier favoriet! Maar vergeet niet:
  * Bergen aan Zee : NOORD ☆☆☆☆
  * Bergen aan Zee : Strandpaviljoen DE JONGENS ☆☆☆
  * Scheveningen : THE FAT MERMAID ☆☆☆
  * Scheveningen : HART BEACH ☆☆☆☆
  * Naarden Haven : PORTER HOUSE ☆☆☆☆
  * Muiderberg : DE ZEEMEEUW ☆☆☆
  * Wijk aan Zee : WARNER’S ☆☆ (helemaal top voor de kinderen; voor mij voelt het beetje als Monkey Town if you know what i mean)

 • Laat een reactie achter