Dit zijn de allerleukste speelbossen in Nederland!

20 oktober 2023
Dit zijn de leukste speelbossen, belevenissenbossen & bossen met speeltuin in Nederland!

Hoewel het bos voor kinderen sowieso al één grote speeltuin is, vind je er in Nederland een aantal die extra leuk zijn om te bezoeken met kinderen. Bossen waar je niet alleen prachtig kunt wandelen vanwege de mooie natuur, maar waar wandelroutes voor kinderen extra leuk gemaakt zijn met activiteiten. Of heuse speelbossen met natuur speeltuin, waterspeelplaats of uitdagende klim- en klauterparcoursen. En deze speelbossen en belevenissenbossen kun je allemaal gratis bezoeken. Wil je weten waar je ze kunt vinden? Check dan deze lijst met de aller leukste speelbossen, belevenissenbossen en bossen met speeltuin van het land!

Dit zijn de leukste speelbossen & belevenissenbossen in Nederland

Belevenissenbos Lelystad – Lelystad, Flevoland

Dit zijn de leukste speelbossen, belevenissenbossen & bossen met speeltuin in Nederland!
Fotocredit: Fotostudio Wierd

Het Belevenissenbos in Lelystad staat met stip bovenaan dit lijstje. Zelfs als je er niet in de buurt woont, is het de moeite waard om voor dit bos naar Lelystad af te reizen. Want met zijn 40 hectare speelgrond is dit het grootste speelbos van Nederland en zelfs van Europa. Er zijn echt overal speelplekken, uitdagende parcoursen, obstakels, speeltoestellen, waterpartijen zoals slootjes en kleine meertjes waarin gespeeld, doorheen of overheen geklommen kan worden en kilometers aan leuke wandel- en activiteitenroutes. Waterpret, klimmen & klauteren en modder; dat zijn toch dé ingrediënten voor een geslaagde dag?! Een geweldige plek waar zowel jong als oud uren rond kan struinen zonder zich te vervelen. Zowel in de koude als de warme maanden. Aan het begin van het bos zijn toiletten, omkleedruimtes en douches (koud water) te vinden en er staan overal picknicktafels waaraan je zelf meegebrachte snacks kunt eten. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid en het belevenissenbos is openbaar terrein. Wel vragen ze iedere bezoeker om €1,- te doneren in een pot die bij het informatiebord staat om het bos te kunnen onderhouden.

Adres: Veldweg 98 in Lelystad. Openingstijden: Het hele jaar door toegankelijk van zonsopkomst tot zonsondergang. Prijs: Aan iedere bezoeker wordt €1,- donatie gevraagd voor onderhoud.

Een uitje naar het bos is het hele jaar door leuk!
Lente – In de lente komt de natuur tot leven. Je ziet het bos opbloeien. En ook de vogels keren terug om te broeden, dus is dit de perfecte periode om ze te observeren. En vergeet de insecten zoals bijen en vlinders niet, die ook weer actief worden.
Zomer – De zomer is natuurlijk de periode bij uitstek voor buiten uitjes. Je kunt picknicken in het bos, afkoelen in de schaduw van de bomen of een duik nemen in een bosmeer. En als je goed oplet, spot je misschien ook wel wat dierensporen in het bos.
Herfst – In de herfst word je in het bos getrakteerd op een heus kleurenspektakel. Kinderen kunnen bladeren en andere herfstschatten zoals eikels en kastanjes verzamelen. Ook groeien er in het bos paddenstoelen. En kinderen kunnen zien hoe dieren zich voorbereiden op hun winterslaap.
Winter – Een winterse wandeling door het bos gaan ook magisch zijn, als de takken en de grond van het bos bedekt zijn met een wit laagje bevroren dauw of zelfs sneeuw. En je kunt de vogels – die het in deze periode wat zwaarder hebben – helpen aan voedsel door zelf gemaakte pindaslingers of vetbollen op te hangen.

>> Lees ook: Dit zijn de allerleukste plekken om een bootje te huren in Nederland.

Speelbos Sallandse Heuvelrug – Nijverdal, Overijssel

Ook het speelbos op de Sallandse Heuvelrug is een geweldig leuke plek voor iedereen die van buitenlucht en bos houdt. Je vindt dit speelbos naast het Buitencentrum. Er zijn overal leuke en uitdagende speelplekken waar kinderen kunnen klimmen, klauteren en schommelen. En er is zelfs een heuse boswachters boomhut en gave tokkelbaan. Die vind je door de 2 km lange speelbosroute van de uit hout gesneden eekhoorntjes Joep & Jonas te volgen. Een tocht langs kuilen, geulen, hellingen, bruggen en burchten waarbij geslingerd kan worden in de bomen en door tunnels gekropen kan worden als een das. En er is ook genoeg plek om gewoon lekker te struinen of zelf een hut te bouwen. Bij het Buitencentrum kun je voor €1,50 een doe-boekje halen, waarmee kinderen de Joep & Jonas speurtocht met opdrachten kunnen doen. En na een dag vol spelen, ravotten, plassen stampen en lekker vies worden, kun je wat lekkers eten of drinken in één van de restaurants in de buurt.

Adres: Grotestraat 281, Nijverdal. Openingstijden: Het hele jaar door tussen zonsopgang en zonsondergang. Prijs: Het bos en de speelbosroute zijn gratis toegankelijk. Je kunt eventueel een routebeschrijving (€ 0,50) of doe-boekje voor de kinderen kopen (€1,50).

Speeleilanden Amsterdamse Bos – Amstelveen, Noord-Holland

Dit zijn de leukste speelbossen, belevenissenbossen & bossen met speeltuin in Nederland!

In het Amsterdamse Bos – met zijn 1000 hectare één van de grootste stadsbossen ter wereld – wemelt het ook van de leuke speeltuinen en activiteiten voor kinderen. En de Speeleilanden in de Grote vijver zijn misschien wel de mooiste buitenspeelplaats. De eilanden zijn bereikbaar met wankele loopbruggen en een zelf te bedienen pontje. En in en over het water zijn bruggen aangelegd, hangen touwen, staan palen om in te klimmen, kun je tokkelen met een kabelbaan en drijven netten en vlotten. Daarnaast is er ruimte om hutten te bouwen, te picknicken of lekker in de zon te zitten. En er is een kiosk voor een hapje, drankje en ijs. Je kunt dit speelbos ook leuk combineren met een bezoek aan de Geitenboerderij waar kinderen lammetjes de fles kunnen geven. Of loop met de kids het Beleefpad; een korte route door het Amsterdamse Bos waar kinderen spelenderwijs kennismaken met de natuur. In De Boswinkel kun je daarvoor de opdrachten halen.

Adres: De Duizendmeterweg 6, Amstelveen. Openingstijden: Het hele jaar door. Prijs: Het speelbos is gratis toegankelijk.

Avonturenbos Stekkenberg – Groesbeek, Gelderland

Dit zijn de leukste speelbossen, belevenissenbossen & bossen met speeltuin in Nederland!

Avonturenbos Stekkenberg bestaat sinds 2013 en is gebouwd op basis van tekeningen en maquettes van kinderen. Heel slim, want dan weet je zeker dat kinderen het er uren naar hun zin zullen hebben. Wat je allemaal in dit speelbos vindt? Een boomzweefpad, een boomhut, een half ondergrondse hut, een smokkelpad en allerlei speeltoestellen waarin je kunt klimmen, hangen, zitten, liggen, schuilen en rollen. Maar ook een waterpomp, heksenkring en kabouterhuisjes aan de voet van verschillende bomen. En alles is gemaakt van hout uit het bos. Natuurlijk kun je ook je eigen hut maken. Een fantastisch leuk speelbos voor groot en klein. Er zijn goede parkeermogelijkheden en in het bos is zelfs een toilet en staan verschillende picknicktafels om je zelf meegebrachte eten op te peuzelen.

Adres: De ingang van het speelbos ligt ter hoogte van de hoek Koekeleklef / Frambozenstraat. Voor fietsers en voetgangers is het Avonturenbos ook bereikbaar via het bos (Filosofenweg, vanaf Maldensebaan of Heumensebaan). Openingstijden: Het hele jaar door tussen zonsopgang en zonsondergang. Prijs: Het speelbos is gratis toegankelijk.

Speelbos Herperduin – Herpen, Noord-Brabant

Middenin het mooi natuurgebied van de Maashorst in Herpen vind je speelbos Herperduin. Een heerlijke plek om te wandelen en spelen. Het middelpunt van het speelbos is een gigantisch speeltoestel in de vorm van een das. De Das heeft een indrukwekkende hoogte van 6 meter, een lengte van 33 meter en een breedte van 23 meter. Er zijn klimnetten, klimtouwen, klimwanden, klimbruggen of glijpalen en glijbanen die voor ongelooflijk veel speelplezier zorgen. Een stukje verder in dit prachtige natuurgebied vindt je grote zandduinen waar je heerlijk vanaf kunt rennen en rollen. En er staat een super hoge uitkijktoren met geweldig uitzicht over het hele bos. En kinderen kunnen er ook met water spelen met waterbanen en waterpompen. Of ga heerlijk pootjebaden bij de grote waterplas een stukje verderop. Voor aan het pad zit een restaurant, dus voor een toiletbezoek, ijsje of wat anders lekkers hoef je niet ver te gaan. Een super leuk bos met natuur speeltuin voor jong en oud!

Adres: Schaijkseweg 10, Herpen. Openingstijden: Het hele jaar door tussen zonsopgang en zonsondergang. Prijs: Het bos is gratis toegankelijk en ook parkeren is gratis.

Speelbos Gilze – Gilze, Noord-Brabant

Dit zijn de leukste speelbossen, belevenissenbossen & bossen met speeltuin in Nederland!
Fotocredit: Cor de Kok

Speelbos Gilze in Noord-Brabant bestaat uit twee delen; Het Smulbos en Het Reuzenbos. En in beiden kunnen kinderen naar hartenlust spelen. Zo heeft Het Smulbos klimtorens, een labyrint, konijnenpad en houten muziekinstrument. En in Het Reuzenbos vind je een kabelbaan, waterspeelplaats, zandbak en kunnen hutten gebouwd worden. Ook kun je hier reuze sculpturen tegenkomen van hout. Over een rondje bos doe je – zonder spelen – lopend ongeveer een half uurtje. En tijdens de wandeling kunnen kinderen spelenderwijs ook nog van alles leren over de natuur door de QR codes op de paaltjes te scannen. Een absolute aanrader.

Adres: Nerhoven 12, Gilze. Openingstijden: Het hele jaar door tussen zonsopkomst en zonsondergang. Prijs: Het speelbos is gratis toegankelijk.

>> Lees ook: Uitjes Drenthe | Dit zijn de 18 leukste kinderuitjes & activiteiten in Drenthe.

Speelbos Boeverijen – Breda, Noord-Brabant

Dit zijn de leukste speelbossen, belevenissenbossen & bossen met speeltuin in Nederland!

Ook in Noord-Brabant: Speelbos Boeverijen vind je tegenover Kasteel Bouvigne in het Mastbos in Breda. Hier kunnen kinderen hun eigen droomkasteel bouwen van boomstammen, bladeren en takken. Een gracht met waterpompen en bruggen van touw en takken ligt er al! Ernaast staat een klimtoestel en een kabelbaan. Een geweldige plek om ridder of prinses te zijn, te klauteren en slingeren, verstoppertje spelen en met water te kliederen. En zijn de ridders en prinsessen uitgespeeld? Dan kunnen ze elkaar verhalen vertellen in de heksenkring of een boterham eten aan één van de picknicktafels. Vlakbij het speelbos vind je ook nog het kabouterpad van het Mastbos; een speurtocht langs gekleurde houten kabouters. Bij iedere kabouter hoort een opdracht. Kun je springen als een konijn? Of eikeltjes verzamelen als een eekhoorn? Als je ter plekke de QR-code scant, krijg je gratis het routeboekje met opdrachten. En in de herfst kun je in het Mastbos tamme kastanjes en hazelnoten rapen.

Adres: Bouvignedreef 5, Breda. Openingstijden: Het hele jaar door toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang. Prijs: Een bezoek aan het speelbos is gratis.

Huttenbos en Speelbos Robin Hood, Den Haag, Zuid-Holland

Dit zijn de leukste speelbossen, belevenissenbossen & bossen met speeltuin in Nederland!

Kinderen die beschikken over een flinke portie lef en van avontuur en uitdaging houden, zijn helemaal op hun plek in Speelbos Robin Hood. Deze speeltuin in het Haagse Bos is natuurlijk niet voor niets naar de beroemde avonturier en held vernoemd, want je kunt hier naar hartenlust op avontuur. Klimmen, klauteren en je evenwicht bewaren op de boomstammen en andere obstakels, hinkstap springen over de paaltjes. En in het ernaast gelegen Huttenbos kun je natuurlijk hutten bouwen. De houten kabouters, vogels en eekhoorns die her en der door het bos staan, houden je gezelschap. Combineer je bezoek aan het speelbos met een mooie wandeling, gezellige fietstocht of lekkere picknick.

Adres: Bereikbaar via de ingangen van het Haagse Bos aan de Boslaan of de Bezuidenhoutseweg, Den Haag. Openingstijden: Het hele jaar door tussen zonsopgang en zonsondergang. Prijs: Gratis.

Speelbos ‘t Laer – Laren, Noord-Holland

Dit zijn de leukste speelbossen, belevenissenbossen & bossen met speeltuin in Nederland!

Speelbos ‘t Laer ligt in een prachtig stuk bos van het Goois Natuurreservaat waar kinderen van alle leeftijden het naar hun zin zullen hebben. Het is een heerlijk ruime speeltuin waar alle speelelementen gemaakt zijn van de natuur. Kinderen kunnen zich er heerlijk uitleven met zand, water, keien, bomen klimmen en dammen of hutten bouwen. Indrukwekkend is ook de metallofoon; een muziekinstrument gemaakt van boomstammen waarin klankkasten zijn uitgehakt. Daarvoor zitten metalen platen waarop je met een stok een melodie kunt spelen. Ouders kunnen toekijken op bankjes of lekker meespelen natuurlijk. Het speelbos is afgezet, waardoor jonge kinderen er niet makkelijk vandoor kunnen gaan. Houd er wel rekening mee dat er geen restaurant o.i.d. aan het speelbos zit, dus neem zelf wat te eten en drinken mee.

Adres: Oude Postweg 1, Laren. Openingstijden: Iedere dag van zonsopgang tot zonsondergang. Prijs: Het speelbos is gratis toegankelijk.

Speelbos Nieuw Wulven – Houten, Utrecht

Dit zijn de leukste speelbossen, belevenissenbossen & bossen met speeltuin in Nederland!

In Speelbos Nieuw Wulven wanen kinderen zich in de wereld van de Romeinen. Op deze plek stond namelijk heel lang geleden een Romeins fort. En dat zie je terug in het bos. Het speelbos bestaat maar liefst uit zes plekken: de Nieuwe Wulvense Waterlinie, het verdronken bos, de vliegerweide, de Romeinse Notenakker, het grote fort en het kleine dwaalbos. Met allemaal hun eigen speelplekken; van een waterspeelplaats, een trapveldje en een dwaalbos tot een klimtouwen constructie over het water. Speel op de tafel in het veld een spel dat de Romeinen ook al speelden. Beklim het speeltoestel, schommel in de autobanden of klieder met water bij de waterpomp. De omtrek van het grote fort dat hier ooit gestaan heeft, is ook te zien, net als veel kunstwerken. En je kunt hier ook heerlijk wandelen.

Adres: Binnenweg 26, Houten. Net buiten de Rondweg tussen de bedrijventerreinen Het Rondeel en Doornkade. Openingstijden: Iedere dag van zonsopgang tot zonsondergang. Prijs: Het speelbos is gratis toegankelijk.

Speelbos Banjerbossie – Diemen, Noord-Holland

Dit zijn de leukste speelbossen, belevenissenbossen & bossen met speeltuin in Nederland!

Het is vlak naast de stad, maar desondanks heb je in het Diemerbos echt het idee dat je helemaal weg bent. Een geweldige plek voor een dag in de natuur. Met middenin het bos het speelbos Banjerbossie waar de kinderen uren kunnen spelen. Er is een pontje om het water over te steken, een kabelbaan om mee door het bos te roetsjen, speeltoestellen om op te klauteren en te klimmen en een stapstenen parcours over gras en water. Ook kunnen kids er muziek maken op een levensgrote xylofoon. En natuurlijk zijn er ook mooie wandelroutes en plekken om een hut te bouwen of te picknicken. En als je zin hebt in wat lekkers is House of Bird, een restaurant dat je aan het begin van het Diemerbos vindt, ook een echte aanrader. Behalve lekkere koffie, huisgemaakt gebak en bier uit eigen brouwerij hebben ze hier veel speelmogelijkheden voor kinderen, zoals een reuze schaakspel, zandbak, jeu des boules baan en ‘huttenbos’. En tegen betaling van €5,- kun je hier een knapzak kopen met vogel zoekkaart en wat lekkers. Wie de 10 vogels op de Birdroute vindt, verdient een officieel vogeldiploma én medaille van de boswachter!

Adres: Muiderstraatweg 61, Diemen. Openingstijden: Het hele jaar van zonsopkomst tot zonsondergang. Prijs: Het speelbos kun je gratis bezoeken.

>> Lees ook: 1000 Leuke uitjes in Nederland met kinderen.

Speelbos en belevingspad Het Roekpad – Echten, Drenthe

Dit zijn de leukste speelbossen, belevenissenbossen & bossen met speeltuin in Nederland!
Fotocredit: Bungalowpark Westerbergen.

Het Roekpad in Echten is een speelbos en belevingspad in één. De route van ongeveer 1 à 1,5km loopt door het Kraaienbosch en om een meertje heen. Je moet de snavel van de roek volgen en onderweg kom je veel verschillende natuurlijke speeltoestellen tegen. Zoals een bungeejump, touw over het water, een trekpontje, boomstammen looppad en kabelbaan. Kinderen kunnen er heerlijk klimmen en klauteren. Ook is er een picknickgebied met tafels en banken. En aan het einde van de bos wandeling kom je uit in een speeltuin waar de kids nog lekker verder kunnen spelen. Kortom; hier is genoeg te doen! Bovendien is er voldoende gratis parkeergelegenheid in de buurt. En ook zijn er verschillende restaurants voor een kop koffie, lunch of ijsje.

Adres: Zuidwolderweg 2 a, Echten. Openingstijden: Het hele jaar door van zonsopgang tot zonsondergang. Prijs: Het speelbos en belevingspad zijn gratis te bezoeken.

Monkeybos – Wassenaar, Zuid-Holland

Dit zijn de leukste speelbossen, belevenissenbossen & bossen met speeltuin in Nederland!

In het uitgestrekte duin- en natuurgebied Meijendel vind je het Monkeybos. Het spreekt voor zich dat kinderen hier flink de aap uit kunnen hangen. Er is een balansparcours, een kabelbaan, uitkijktoren, hele grote waterleidingbuizen om overheen en doorheen te lopen en ook een leuke waterspeelplaats. Of bouw een hut van takken. In het bos staan bovendien veel bomen met kronkelige takken waar waanzinnig goed in geklommen kan worden. Wat wil je aapje nog meer?! Bij de ingang, halverwege het bos en bij de uitgang staan prachtige grote apen die uit hout gesneden zijn. En je kunt het spelen in het Monkeybos leuk combineren met een wandeling door het bijzondere Meijendel en het eten van een pannenkoek of patatjes bij restaurant Boerderij Meijendel. Want van al dat apenkooien krijg je natuurlijk honger!

Adres: Meijendelseweg 42, Wassenaar. Openingstijden: Het hele jaar door tussen zonsopkomst en zonsondergang. Prijs: Je kunt gratis in het belevenissenbos terecht.

Indianendorp – Ermelo, Gelderland

Dit zijn de leukste speelbossen, belevenissenbossen & bossen met speeltuin in Nederland!

In het bos bij de Ericalaan in Ermelo vind je het Indianendorp, een spannende speeltuin voor kleine indianen. Het bestaat uit twee grote speelweides die met elkaar verbonden zijn door een houten loopbrug. Je kunt er spelen op houten boomstammen, schommelen, door de lucht roetsjen met de kabelbaan, spelen in het speelhuisje, klimmen en klauteren op de vele klimtoestellen en kliederen met water bij de waterpomp. En er zijn hier natuurlijk ook veel plekken om een hut te bouwen of gewoon lekker te voetballen op de voetbalcourt of verstoppertje te spelen. Bovendien is het Indianendorp ook een prachtige plek voor een picknick.

Adres: Oude Arnhemsekarweg 1, Ermelo. Kom via het zandpad vanaf de Ericalaan ter hoogte van de Champignonlaan. In de bocht van de Ericalaan kun je een zandpad inrijden dat uitkomt bij dit mooie indianen speelbos. Openingstijden: Het hele jaar door tussen zonsopgang en zonsondergang. Prijs: Je kunt het speelbos gratis bezoeken.

Speelbos Gagelbos – Utrecht, Utrecht

Dit zijn de leukste speelbossen, belevenissenbossen & bossen met speeltuin in Nederland!

Speelbos Gagelbos is een fantastische speelplek in recreatiegebied Noorderpark Ruigenhoek in Utrecht. Op het speelveld staan verschillende klimtoestellen van hout waar je eindeloos op kunt klimmen en klauteren. En langs het veld ligt een bos waar kinderen alle materialen vinden voor het bouwen van hun eigen hut. Ook is er een sloot met allerlei verschillende obstakels die je naar de overkant brengen. Zoals stapstenen, boomstammen, houten touwbruggen, een kabelbaan of een trekvlot. En er staan her en der picknicktafels voor je zelf meegebrachte lekkers. Je kunt rechtstreeks naar het speelbos gaan, maar met wat grotere kinderen (vanaf ca 4 jaar) is het ook leuk om de 4 km lange speurtocht Kinderroute Gageltocht te doen. Die start bij bij Stadsboerderij Gagelsteede. Onderweg krijg je acht challenges die je laten kijken, ruiken, bouwen en spelen. Zo ontdek je dat het Gagelbos niet zomaar een bos is. Je leert over het landschap, forten, bunkers, dierensporen en water. De route download je op de website van Staatsbosbeheer.

Adres: Gageldijk 104, Utrecht. Openingstijden: Open van zonsopgang tot zonsondergang. Prijs: Het speelbos is gratis toegankelijk.

Speel- en bunkerpark Groede Podium – Groede, Zeeland

Dit zijn de leukste speelbossen, belevenissenbossen & bossen met speeltuin in Nederland!

De bunkers in het park van Groede Podium zijn de stille getuigen van de Tweede Wereldoorlog. Ze waren onderdeel van de Atlantikwall; de verdedigingslinie van de Duitsers langs de Europese kust. Maar inmiddels heeft deze plek een leuk doel gekregen. Je vindt er nu namelijk een geweldige natuurspeeltuin waar kinderen eindeloos kunnen spelen. Op boomstammen die over het water liggen, in een grote klimtoren met glijbaan, de houten klimkubussen, in het grote klim- en klauterfort of in de waterspeeltuin. Ook kunnen de kinderen een kijkje in sommige van de bunkers nemen en zo wat meer te weten komen over de historische achtergrond. En er is een kinderboerderij met pauwen, geiten, konijnen en hangbuikzwijntjes. Voor lekkere trek ga je naar restaurant ‘t Hoofdkwartier. En tegen betaling van een paar euro mogen kinderen ook de hele dag gebruik maken van De Springweide waar je allemaal trampolines en luchtkastelen en parcoursen vindt. Een ideale combinatie van bos, speeltuin, jumpen en dieren en een super leuke plek om met de kinderen heen te gaan.

Adres: Gerard de Moorsweg 4, Groede. Openingstijden: Het hele jaar door bij daglicht. De springweide is geopend vanaf begin april tot eind oktober en heeft dezelfde openingstijden als ‘t Hoofdkwartier. Prijs: Gratis. Alleen voor de Springweide betalen kinderen €4,- voor een hele dag spelen.

>> Lees ook: Natuur speurtocht | Op zoek naar dierensporen & pootafdrukken maken van gips.

Speelbos de Boskoel – Well, Limburg

Dit zijn de leukste speelbossen, belevenissenbossen & bossen met speeltuin in Nederland!

In speelbos De Boskoel kunnen kinderen lekker in het zand spelen, slingeren van boom tot boom en eindeloos hutten bouwen. De natuur speeltuin ligt in de prachtige bosrijke en heuvelachtige natuur van de Maasduinen aan het Reindersmeer. Alle speeltoestellen en obstakels vind je tussen de bomen; touwbruggen, klimnetten, een zandbak, slingertouw, waterpomp, kruiptunnel en speelhuisje. En als je er toch bent en je kinderen zijn iets ouder, dan is een wandeling rondom het Reindersmeer ook een echte aanrader. Daar ligt ook een trekpontje over het water. Voor onderweg kun je je eigen picknickmand meenemen. Of je eet en drinkt iets lekkers in bosbrasserie In de Sluis naast het bezoekerscentrum. Een leuke plek voor jong en oud.

Adres: Het avonturenbos ligt ongeveer 500 meter van het bezoekerscentrum (Bosseheide 3, Well) aan de wandelroute en verscholen in de begroeiing rond het Reindersmeer. Openingstijden: Iedere dag van zonsopgang tot zonsondergang. Prijs: Het speelbos is gratis toegankelijk.

OERRR natuurspeeltuin – Oisterwijk, Noord-Brabant

Dit zijn de leukste speelbossen, belevenissenbossen & bossen met speeltuin in Nederland!

De Oerrr natuurspeeltuin in de Oisterwijkse Bossen en Vennen tot slot is ook een prachtige plek voor kinderen om lekker uit te razen en zelf te genieten van het mooie, oude bos. Een afwisselend gebied met sfeervolle vennen en verscholen heideveldjes. Met op één van die veldjes middenin het bos een prachtige natuur speeltuin. Kinderen kunnen er klimmen en klauteren op grote boomstammen, springen van steen naar steen, spelen met de waterpomp, met obstakels over het water, dammen bouwen met modder of spelen in het zand. En natuurlijk is er ook plek om zelf een hut te bouwen. Of doe een leuke en leerzame speurtocht in de natuur, met toffe ontdek opdrachten op de route. Kortom; als kind kun je hier geweldige avonturen beleven. En voor lekkere trek ga je naar restaurant Groot Speijck dat onder hetzelfde dak als het bezoekerscentrum zit.

Adres: Van Tienhovenlaan 4, Oisterwijk. Openingstijden: Open wanneer het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten open is. Check hier de tijden. Prijs: Gratis voor leden van OERRR. Ben je dat niet, dan moet je voor kinderen vanaf 2 jaar €1,50 betalen.

Zoals je ziet is er in iedere provincie van Nederland wel een te gek speelbos of belevenissenbos te vinden. Zijn wij er nog één vergeten die zeker in dit lijstje met leuke bossen met speeltuin thuis hoort? Wil je die dan met ons delen door hieronder een reactie achter te laten! Dan gaan we die zeker ook eens bezoeken!

Heel veel speelplezier in de leukste bossen van Nederland!

Herfstvakantie uitjes | De leukste activiteiten & uitjes voor kinderen!
Dit zijn de allerleukste plekken om een bootje te huren in Nederland

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter