Leuke tuin ideeën waar iedereen blij van wordt

5 mei 2023
Leuke tuin ideeën waar het hele gezin blij van wordt!

De tuin is toch wel de plek waar we heerlijk kunnen genieten van het weer, de rust en waar we echt even kunnen ontspannen. Zorg er daarom voor dat jouw tuin helemaal klaar is voor deze zomer, zodat je hier lekker veel tijd kunt doorbrengen met vrienden en familie. Wij geven je een paar leuke en sfeervolle tuin ideeën waar het hele gezin blij van wordt!

Aan de slag met deze leuke tuin ideeën

1# Maak je eigen moestuin

Een eigen moestuin creëren is superleuk, duurzaam en handig. Je kunt namelijk je eigen groenten en fruit oogsten, waardoor je heerlijk kunt genieten van het voedsel dat je zelf hebt gekweekt. Je kunt ervoor kiezen om een kleine of juist een grote moestuin te maken. Zorg dat je alleen het groenten en fruit kweekt wat je ook echt gaat opeten, want anders is het zonde en kun je veel weggooien. Een moestuin maken is ook ontzettend leuk en leerzaam om samen met je kind te doen. Zo leren kids om te gaan met de natuur en waar het voedsel vandaan komt. En hoe lekker is het als je dan samen de verse tomaatjes of aardbeien uit je eigen moestuin kunt opeten?!

2# Een vijver toevoegen

Een vijver aanleggen in de tuin is een mooie toevoeging. Wanneer je lekker aan het genieten bent hoor je op de achtergrond het water, dit geeft zo’n rustgevende sfeer aan de tuin. Een vijver zorgt ook voor meer biodiversiteit in de tuin! De vijver kun je zo groot of klein maken als je zelf wil, zodat het helemaal past in jouw tuin. Heb je kinderen, kijk dan goed wat je nodig hebt om de vijver helemaal veilig en kidsproof te maken. Kijk bijvoorbeeld eens bij toppy.nl als je op zoek bent naar een mooie en goede vijver.

Een vijver is ook een mooie plek in de tuin voor verschillende soorten planten, maar ook voor dieren, zoals kikkers en vissen. Wat wel belangrijk is als je een schone vijver met helder water wilt, is een goede vijverfilter. De vuile deeltjes en ook de schadelijke stoffen worden hierdoor gefilterd. Schoon water is ook van belang als er kinderen in de tuin spelen. Zij doen namelijk graag hun handjes in het water en stoppen daarna soms de natte vingers in hun mond.

‘Lees ook: Spelen in de tuin – dit is het leukste buitenspeelgoed.

3# Een loungehoek

Tijdens mooie zomerse dagen is het een feestje om neer te ploffen in een mooie loungehoek in de tuin, dit is een ideale plek om heerlijk te ontspannen. Ook kun je hier gezellig zitten en samen tijd door brengen met je familie en vrienden. Het is ook vaak echt een verlening van je leefruimte tijdens de zomermaanden. Loungebanken shop je in allerlei formaten, dus er is er altijd wel eentje te vinden die in je tuin past. Natuurlijk mogen een paar mooie kussens op de bank, waar je heerlijk in kunt wegzakken, niet ontbreken.

4# Buitenkeuken

Dit is wel een droom om een fijne buitenkeuken te hebben in je eigen tuin. Hier kun je heerlijke gerechten maken wanneer het lekker weer is samen met vrienden of familie. Dit is een superleuke manier om dichtbij elkaar te zijn en in de natuur te kunnen koken en eten. Zorg ook voor een grote tafel in de tuin, zodat je met elkaar kunt genieten van de heerlijke maaltijd. 

5# Hangmat of schommel

Leuke tuin ideeën waar iedereen blij van wordt

Niet alleen kunnen de kinderen heerlijk schommelen of relaxen in de hangmat, maar jij natuurlijk ook! Dit is een fijne manier om even een boek te lezen, uit te rusten en te genieten van de natuur. Het geeft je een op en top vakantiegevoel. Vergeet de gezellige lampjes niet voor in de avond en zorg bijvoorbeeld voor een prikkabel. Dit ziet er zo sfeervol uit!

6# Eigen plekje in de tuin voor de kids

Mocht je nog ruimte over hebben in de tuin, dan is het ook heel fijn om voor de kinderen een eigen plekje te maken. Denk aan een zandbak, een modderkeuken of een kleine picknicktafel. Zo kunnen de kleintjes met mooi weer ook lekker buiten spelen, tekenen of knutselen! Ook een tipi tent is altijd een leuk idee om in de tuin neer te zetten, hier kunnen de kinderen rustig in spelen als ze schaduw willen.

Huis inrichten? Dit moet je weten voordat je aan de slag gaat
Badkamer pimpen: tips hoe je de badkamer nieuw leven inblaast

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter