6 x Gezonde en simpele kidsproof tussendoortjes om zelf te maken

27 augustus 2019
6 x Gezonde kidsproof tussendoortjes om te smullen

Rond de klok van 15.00 uur gaan twee kleine buikjes heel hard knorren. Het is tijd voor een snaaimomentje! In de weekenden laat ik het een beetje los, maar doordeweeks probeer ik de meiden zo gezond mogelijk eten te geven. En dat geldt ook voor de dagelijkse tussendoortjes. Je kunt natuurlijk iets lekkers in de supermarkt kopen, maar eigenlijk is het net zo leuk om zelf iets te maken. Dit hoeft namelijk helemaal niet ingewikkeld te zijn, kijk maar!

Gezonde tussendoortjes inspiratie

Deze 6 healthy hapjes gaan er op ieder moment van de dag altijd in bij kinderen.

1. Stukjes frozen yoghurt fruit

6 x Gezonde en simpele kidsproof tussendoortjes om zelf te maken

Reva en Lucy zijn gek op yoghurt en op fruit, dan kan het natuurlijk niet anders dat deze stukjes frozen yoghurt fruit een succesnummer zijn. Het ziet er niet alleen waanzinnig uit, maar dit frisse hapje smaakt ook nog eens onwijs lekker. Om te maken is het echt peanuts, je moet er alleen wel rekening mee houden dat het een paar uurtjes de vriezer in moet. Even goed plannen van tevoren! Kijk voor het recept en een instructie video hier.

‘Lees ook: 5 x Broodtrommel inspiratie voor naar school.

2. Banaan muffin

6 x Gezonde en simpele kidsproof tussendoortjes om zelf te maken

Het hele jaar door sta ik muffins te bakken en dit doe ik niet alleen voor de meiden, maar ook voor mezelf. Lekker bij de koffie een warm zachte muffin, dat is een klein verwen momentje. En Reva en Lucy smullen altijd net zo hard mee. Deze muffins maak je onder andere met bananen, dadels en fijngemalen haver. Op Brenda Kookt vind je het volledige recept.

3. Groentechips

Chips gaat er bij ons thuis altijd wel in! Eigenlijk wordt dit alleen in het weekend gegeten als het borreltijd is. Regelmatig maak ik zelf groentechips van zoete aardappel, biet of winterpeen. Het is zo gemaakt, binnen een klein half uurtje kunnen de kids aanvallen. Check hier hoe je deze kunt maken. Foto: groentechips – Anna Mente voor Shutterstock.

4. Suikervrije mueslireep

6 x Gezonde en simpele kidsproof tussendoortjes om zelf te maken

Kinderen zijn net stuiterballen en verbruiken ontzettend veel energie. Voor een goede energy boost is deze homemade mueslireep het perfecte tussendoortje. En het is ook een hele lekkere snack voor als je onderweg bent met de kleintjes. Op de site van Laurasbakery kun je lezen hoe je zo’n overheerlijke reep heel makkelijk zelf kunt maken.

5. Watermeloen op een stokje

6 x Gezonde en simpele kidsproof tussendoortjes om zelf te maken

We nemen een watermeloen, we snijden deze in een paar mooie driehoekjes, pitjes even verwijderen en het stokje kan er in. Een kind kan de was doen! Heel simpel, maar wel in een feestelijke uitvoering. Foto: meloenijsjes – Blackroom voor Shutterstock.

‘Lees ook: Om te smullen – 8 heerlijke kidsproof toetjes.

6. Appelkoek van havermout

Appelkoekjes van havermout

In het lijstje van favoriete tussendoortjes zijn deze appelkoekjes ook een grote hit. En je hebt helemaal niet zoveel nodig om deze heerlijke koekjes zelf te maken. Een paar appels, havermout, twee eitjes en een snufje kaneel. Deze ingrediënten heb ik eigenlijk altijd wel in huis. Het recept kun je vinden op Uit Paulines Keuken.

Verjaardag - 15 x inpak inspiratie waar je punten mee gaat scoren
Cool proefje met ijs - Roomijs maken zonder vriezer!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter