Een vaderdag cadeautje knutselen met handafdrukken

25 mei 2014
Leuk om te doen met baby's of peuters; een vaderdag cadeautje knutselen met handafdrukken!

Op vaderdag is het leuk om papa te verrassen met een creatief en leuk zelfgemaakt cadeautje. Maar sinds ons gezin niet meer alleen uit een peuter, maar ook uit een baby bestaat, vond ik het behoorlijk lastig om een leuk idee te verzinnen. Want een baby van drie maanden iets laten knutselen voor vaderdag, is haast onmogelijk. Uiteindelijk hebben we alle handen bij elkaar gestoken en maakten mijn mini Picasso’s en ik alsnog een meesterwerk! Althans … dat vinden we zelf natuurlijk. Hier laten we je stap voor stap zien hoe je zelf ook zo’n mooie boom van handafdrukken kunt knutselen voor vaderdag met je baby, peuter of kleuter.

Wat heb je nodig?

 • Wit vel papier
 • Bruine en verschillende kleuren groene verf
 • Kwast
 • Potlood
 • Zwarte fineliner
‘Lees ook: De leukste cadeautips, knutselideeën, ontbijt recepten en leuke uitjes voor Vaderdag.’

Het vaderdag cadeautje met je baby, peuter of kleuter knutselen

Leuk om te doen met baby's of peuters; een vaderdag cadeautje knutselen met handafdrukken!
 1. Teken met potlood een silhouet van een boom, zonder de bladeren.
 2. Schilder de boomstam en takken bruin. Of laat je kind het doen als die oud genoeg is om binnen de lijntjes te verven.
 3. Nu komt de leukste stap; lekker kliederen met verf! Schilder de handjes van je kinderen in verschillende groentinten. “Dat kietelt!” waarschuwt Finn. Druk de handjes af over de takken van de boom.
 4. Als de verf droog is, kun je nog een toepasselijke tekst voor papa onder de boom schrijven. En dan is je vaderdag cadeautje met handafdrukken klaar.

‘Lees ook: 10 leuke knutselideeën voor Vaderdag.’

vaderdag, knutselen, maken, kinderen, baby, peuter, kleuter, handen, voeten, voetafdruk, handafdruk, verf, creatief, tips, ideeën, simpel, makkelijk, snel, boom, foto, sleutelhanger, kunstwerk, lijst, klei, wereldbol, stenen, steen, brooddeeg, wol, spijkers

En, ga jij nu ook zo’n lief vaderdag cadeautje knutselen met je baby, peuter of kleuter? We vinden het altijd super leuk om jullie creaties ook te zien. Dus deel vooral een kiekje van jouw vaderdag boom met handafdrukken met ons door hem bijvoorbeeld te posten op Facebook of Instagram en vergeet daarbij niet om Lady Lemonade te taggen in de foto. Een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook!

Nog meer knutselideeën voor vaderdag

Behalve dit vaderdag cadeautje met handafdrukken vind je op ons blog nog veel meer leuke knutselideeën die je voor vaderdag kunt maken. Die kun je vinden in ons blog ‘30+ knutsels voor Vaderdag‘. Of print één van deze vaderdag kleurplaten uit, zodat je kleintje die kan inkleuren. Voor al onze andere knutselideeën ga je naar onze rubriek knutselen. En wil je echt helemaal niets meer van ons missen, abonneer je dan op ons YouTube kanaal. Want daar publiceren we iedere week een nieuwe creatieve video.

Een smiley knutselen van papier
Zelf een luieretui maken

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reply Valentijn 5 juni 2014 at 10:08 pm

  Bedankt voor je inspiratie!

 • Reply Tessa 2 augustus 2023 at 8:20 am

  Deze is echt leuk! Ga ik maken voor papa’s verjaardag met dochter van 4 maanden 🙂

 • Laat een reactie achter