Een regenboog surprise maken voor Sinterklaas

30 november 2023
Een regenboog surprise maken voor Sinterklaas!

Deze Sinterklaas surprise tovert gegarandeerd een lach op het gezicht van degene voor wie je hem maakt. Het is met al zijn kleuren en dat lachende zonnetje zo’n vrolijke surprise! Daar word je toch ook gewoon vrolijk van. Hoe je zo’n leuke regenboog surprise maken kunt, laten we stap voor stap aan je zien.

Wat heb je nodig voor het maken van de regenboog surprise?

 • Lege kartonnen doos
 • Grote vellen (50×70 cm) stevig papier in de kleuren van de regenboog. Plus één extra vel in een kleur naar keuze voor de zijkanten van de regenboog. En evt. stevig wit papier voor de wolk. O.a. te koop bij Pipoos.nl.
 • Schaar
 • Potlood
 • Lijm(stift) en een lijmpistool, o.a. te koop bij Bol.com.
 • Stiften
 • Onze regenboog printable, die kun je hier gratis downloaden.
 • Draad, als je ook de wolk bij de regenboog surprise wil maken.
>> Lees ook: Allemaal leuke Sinterklaas spelletjes om te spelen met kinderen.

De regenboog surprise maken

 1. Print de regenboog printable, plak de vier delen aan elkaar en knip hem uit.
 2. Trek de regenboog print twee keer om op karton en knip beide regenbogen uit.
 3. Knip dan de ronde bogen uit de kleuren van de regenboog. Van binnen naar buiten begin je met violet (paars), gevolgd door indigo (donkerblauw), blauw, groen, geel, oranje en rood. Je hebt alle kleuren 2x nodig. De bogen plak je op je twee kartonnen regenbogen.
 4. Dan knip je twee lange stroken van 10 à 12 cm breed uit je stevige karton voor de zijkanten van de regenboog.
 5. Smeer de rand van de kartonnen regenbogen in met lijm uit je lijmpistool en plak de strook er netjes langs. Zo ga je helemaal rondom, maar vergeet niet om je cadeautje erin te doen voordat je hem helemaal dicht maakt!
 6. Je regenboog surprise is nu al heel mooi, maar je kunt er eventueel ook nog een zon en wolk bij maken. Knip daarvoor een gele zon en een witte wolk uit stevig papier. De zon kun je met stift een gezichtje geven. En voor de wolk kun je wat regendruppels uitknippen. Plak tussen 2 druppels in een stukje draad en plak die daarna aan de wolk vast.
 7. Tot slot plak je de wolk en de zon aan beide uiteindes van de regenboog en dan is je surprise helemaal klaar.
>> Lees ook: 25+ Leuke én lekkere Sinterklaas hapjes en recepten.
Een regenboog surprise maken voor Sinterklaas!

Het eindresultaat is deze super vrolijke regenboog. Een mooie surprise voor iemand die van regenbogen houdt of voor iemand die altijd straalt; of het nu regent of de zon schijnt. Als jij deze regenboog surprise nu ook gaat maken, dan vinden wij het natuurlijk super leuk om te zien wat jullie ervan gemaakt hebben. Deel je een foto van je creatie? Dat kan bijvoorbeeld door hem te posten op Facebook of Instagram, waarin je Lady Lemonade tagt. Maar je mag ons ook altijd een privé berichtje sturen!

Nog meer Sinterklaas inspiratie!

Behalve deze regenboog surprise vind je op onze website nog veel meer Sinterklaas inspiratie. Zo hebben we hier nog een heleboel andere surprise ideeën die super leuk zijn om te maken. En al onze Sinterklaas knutsels vind je hier. Voor kinderen die van kleuren houden, kun je hier allemaal super leuke Sinterklaas kleurplaten downloaden. (gratis!) En ook is het geweldig om samen met de kids Ozosnel poep te maken

Houd verder onze website en social media kanalen de komende tijd goed in de gaten, want er komt nog veel meer Sint leuks aan. En abonneer je hier (gratis) op ons YouTube kanaal, als je helemaal niks meer van ons wilt missen!

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Een hamburger surprise maken voor Sinterklaas
Een cupcake surprise maken voor Sinterklaas

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter