Vakantie speelgoed | Dit neem je mee als je op reis gaat met kinderen!

30 juni 2020
Vakantie speelgoed | Dit neem je mee als je op reis gaat met kinderen!

Wanneer je op vakantie gaat met kinderen is dat net een soort mini verhuizing. Je sleept de halve inboedel mee. En net als je de koffer met moeite dicht ritst, komt je kind aan met nóg vijf barbies, de waterverf en twee lievelingsknuffels die ook nog persé mee moeten. “Helaas pindakaas, schatje!” Maar wat neem je dan wel mee aan vermaak voor de kids als je op reis gaat? Dat zetten wij voor je op een rij! Speelgoed dat niet zo zwaar & groot is en leuk genoeg om je kind de hele vakantie te entertainen; kortom het ultieme vakantie speelgoed.

Dit is het ultieme vakantie speelgoed

#1 Reisspelletjes

Regent het een dag, hebben jullie zin om gewoon even lekker op het vakantieadres te chillen of wil je ‘s avonds als de kinderen op bed liggen wat leuks doen met je lief? Neem (reis)spelletjes mee die iedereen kan spelen, want dat is altijd super leuk tijdverdrijf! Onze favorieten die niet zoveel ruimte in beslag nemen zijn: Qwixx, Regenwormen, Exploding Kittens, Uno, een spel kaarten en Yahtzee. Tip: Neem je ook een wat groter spel mee? Doe dan de kleinere spelletjes los in de doos bij het andere spel. Dat scheelt weer ruimte!

‘Lees ook: Om uit te printen en af te vinken; De ultieme paklijst als je op vakantie gaat met je gezin.’

#2 Water speelgoed mee op vakantie

De meeste zomervakanties gaan richting een plek met water in de vorm van een zwembad, meer of de zee. Want kinderen zijn er uren zoet en papa en mama vinden het vaak ook heerlijk. Neem daarom zeker ook wat water speelgoed mee op vakantie. Bijvoorbeeld een siliconen frisbee, opblaasbal of kleine water stuiterbal of een schepje voor op het strand. En laat de emmer lekker thuis. In plaats daarvan kun je namelijk ook een afgesneden lege frisdrankfles of ander verpakkingsmateriaal gebruiken, zoals het emmertje waar de pindasaus of snoeptomaatjes in hebben gezeten of een pannetje desnoods. En scoor een goedkoop luchtbedje of opblaas krokodil bij een winkel als de Action; nieuw neemt zoiets namelijk nauwelijks ruimte in beslag en als je weer naar huis gaat, kun je hem eventueel achterlaten voor een ander kind.

#3 Knutselspullen

Vakantie speelgoed | Dit neem je mee als je op reis gaat met kinderen!
Afbeelding tekening – Kdshutterman voor Shutterstock.

Met knutselspullen kunnen kinderen zich ook altijd goed vermaken. En het is ook ideaal onderweg vermaak of handig om mee te nemen als je uit eten gaat. Uit ervaring weet ik inmiddels dat je niet de hele knutselkoffer hoeft mee te slepen. Met wit & gekleurd papier, stiften, een rolletje plakband, schaar en een stickerboek kan je kind al een heleboel.

#4 Step of fiets

Het wagenpark van de kinderen valt natuurlijk niet onder de categorie ‘klein en licht’, maar is wel ideaal vakantie speelgoed. Om lekker mee over de camping te scheuren of bij uitjes waar er flink wat meters gemaakt moeten worden. Veel steps kun je inklappen en nemen daarom ook weer niet zoveel ruimte in beslag. En als je met de auto op vakantie gaat, kan een fiets eventueel op een fietsdrager voor op het dak, de achterklep of trekhaak. Die kun je o.a. kopen bij Rameder.

‘Lees ook: Auto spelletjes: 10x het allerleukste achterbank vermaak voor onderweg.’

#5 Goed gevuld LEGO koffertje

LEGO – of Duplo voor wat jongere kids – is licht en multifunctioneel en is dus het ultieme vakantie speelgoed. Vul een bak of koffertje met wat grondplaatjes, basisblokken, poppetjes en bijvoorbeeld wielen om auto’s mee te maken en de kids kunnen er eindeloos mee bouwen. In de video hierboven laat ik je zien hoe je een kinderkoffertje kunt omtoveren in een LEGO speelkoffer die ook perfect is voor onderweg of in een restaurantje. En in plaats van LEGO kun je hem natuurlijk ook vullen met My Little Pony’s, Barbies, auto’s of plastic dino’s en jungle dieren als je kinderen dat leuker speelgoed vinden.

#6 Knuffel

Hier kan ik kort over zijn… De lievelingsknuffel van je kind mag natuurlijk niet aan het vakantie speelgoed ontbreken. Zonder kunnen de meeste kids niet slapen. Maar wel oppassen dat Ollie of beer niet per ongeluk achter blijft!

#7 (Voor)leesboek

(Voor)lezen is belangrijk, ook tijdens de vakantie. En het is voor de kids vaak ook een momentje om even tot rust te komen van alle activiteiten en een manier om de dag op een relaxte manier af te sluiten. Neem dus een leuk boek mee; een verhalenbundel bijvoorbeeld waar je iedere avond een verhaal uit kunt voorlezen. Tip: ‘De problemen van Boris & Berber’ is een hilarische bundel met meer dan 25 verhalen die zowel de kinderen als jou enorm laten lachen. O.a. te koop bij Bol.com.

#8 Tablet & kinderkoptelefoon

En tot slot wat minder verantwoord vakantie speelgoed, maar wat ons betreft wel onmisbaar op reis; de iPad inclusief een kinderkoptelefoon. Die kun je vol zetten met puzzels, filmpjes, spelletjes, teken apps, kinderboeken etc. Een eindeloze bron van vermaak die ervoor zorgt dat je een ontspannen heen- en terugreis hebt. Maar ook tijdens de vakantie zelf soms heerlijk is om er even bij te pakken.

‘Lees ook: 16 Kinder apps voor onderweg en op vakantie (zonder internet!).’

Welk vakantie speelgoed nemen jullie mee?

Dit is wat ons betreft het ultieme vakantie speelgoed. Maar ik ben ook heel benieuwd hoe jullie dat doen. Welk speelgoed is wat jou betreft onmisbaar op reis en gaat er sowieso altijd met jullie mee op vakantie? Laat het me vooral weten in een reactie hieronder!

Vakantie speelgoed | Dit neem je mee als je op reis gaat met kinderen!

Uitgelichte afbeelding auto – Zoff voor Shutterstock.

Staycation | Leuke tips & activiteiten voor een onvergetelijke zomervakantie thuis
Origineel overnachten | 10 unieke vakantieadresjes in Nederland

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter