Telefoon voor kinderen | Welke mobiel is het meest geschikt?

4 augustus 2020
Telefoon voor kinderen | Lees onze tips over welke mobieltjes het meest geschikt zijn als eerste toestel voor kids!

Kinderen krijgen hun eerste telefoon vaak al voordat ze één jaar zijn. Zo’n plastic of houten ding waar geluid uit komt als je op de knoppen drukt en die onverwoestbaar is. Dan al een hot item met een enorme aantrekkingskracht. En dat zal het daarna blijven. Alleen nemen kids op den duur natuurlijk geen genoegen meer met zo’n speelgoed exemplaar en willen ze een échte! Maar ook dan is het handig als het er één is die onverwoestbaar is en geen dure smartphone van duizenden euro’s. Maar welke telefoon is geschikt voor kinderen? Wij zetten wat tips voor je op een rij!

Oude telefoon voor kinderen

Wat veel ouders doen, is hun eigen afdankertje doorschuiven naar hun kind. Dat is natuurlijk handig en scheelt je weer een aankoop! Alleen kleeft er ook een nadeel aan. Als telefoons twee of drie jaar oud zijn, wordt het besturingssysteem en de beveiliging namelijk vaak niet meer ge-update. En behalve dat ze daarom niet altijd even goed meer werken, maakt het ze ook gevoeliger voor malware en gevaarlijke apps. Dus het is goed om daar rekening mee te houden tijdens je zoektocht naar welke telefoon het meest geschikt is voor jouw kinderen.

‘Lees ook: Op welke leeftijd geef je je kind een eigen mobiele telefoon?

Tweedehands of refurbished mobiel

Kies je om die reden liever voor een wat nieuwer model, maar wil je niet de hoofdprijs betalen? Dan is een tweedehands of refurbished smartphone een goede keuze. Dat is een telefoon die al eerder gebruikt is, maar daarna een ‘grote beurt’ heeft gekregen. Hij is gereviseerd; de software is ge-update, er zit een nieuwe batterij in en waar nodig zijn er onderdelen vervangen zodat het toestel weer functioneert alsof het nieuw is. Zo koop je voor een leuke prijs al een refurbished iPhone X van Telefoondiscounter. Een extra voordeel is dat deze telefoons simlock vrij zijn, waardoor je er dus heel simpel een sim only kaart in kunt stoppen, van welke provider dan ook.

Goedkope telefoon voor kinderen

Koop je toch liever een gloednieuwe telefoon? Dan geef je je kind waarschijnlijk liever niet gelijk de duurste smartphone. Gelukkig is er tegenwoordig meer dan genoeg keuze als het om betaalbare mobieltjes gaat. Prijzen beginnen zelfs al bij net iets boven de vijftig euro. Maar wil je een beetje goede telefoon waar je kind echt een paar jaar mee vooruit kan, dan ben je tussen de €200 en €300 kwijt. Voor dat bedrag kun je verschillende smartphones vinden met vlotte hardware, een goede accu en langdurige software ondersteuning. Ze hebben vaak wel wat minder opslagruimte en een camera van minder goede kwaliteit, maar voor een beginnende smartphone gebruiker hoeft dat geen bezwaar te zijn. De consumentenbond zet ieder seizoen de beste smartphones van onder de €300,- op een rij, die kun je hier checken.

‘Lees ook: De eerste mobiele telefoon voor je kind – Zo pak je het aan!

Ik ben benieuwd hoe jij het aangepakt hebt. Heeft jouw kind al een mobieltje? En voor welke telefoon heb je voor je kind gekozen? Laat het me vooral weten in een reactie op dit blog!

Telefoon voor kinderen | Lees onze tips over welke mobieltjes het meest geschikt zijn als eerste toestel voor kids!

Afbeelding jongen op bank – Syda Productions voor Shutterstock.

Basiskleding | Deze 12 basics zijn een must in je garderobe
Tuinfeestje organiseren | 6 Tips voor het geven van een top party!

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reply Paul 8 maart 2021 at 4:19 pm

    Tijdens het zoeken naar een nieuwe mobiele telefoon voor mijn zoontje van 10 kwam ik bij dit artikel terecht. Nu heb ik dus meerdere keren “refurbished” voorbij horen komen, maar zag ik dat niet in dit artikel. Zelf heb ik een iPhone 8 aangeschaft bij Leapp. Niet de nieuwste telefoon maar wel een supergoed model. Hij zag er als nieuw uit en werkte fantastisch. Mijn zoontje is helemaal blij want hij heeft een ‘iPhone’, en ik blij want het koste me niet wanhopig veel. Zeker een goede aanrader voor iedereen die nog op zoek is voor zijn/haar dochter/zoon!

  • Reply Fenna 15 april 2021 at 4:37 pm

    Fenna dat

  • Laat een reactie achter