Zolderkamer ideeën: handige tips & inspiratie

14 december 2018
Zolderkamer ideeën: handige tips & inspiratie

Ben je de gelukkige eigenaar van een heerlijke ruime zolder, dan zijn de inrichtingsmogelijkheden eindeloos! En dan bedoel ik natuurlijk niet dat het de perfecte ruimte is om te gebruiken als één grote opslagplaats van rommel waar je eigenlijk toch praktisch niks mee doet. Je kunt met deze ruimte veel leukere dingen doen, kijk maar naar deze toffe zolderkamer ideeën. 

Indeling zolder

De zolder kun je op allerlei manieren indelen, dit is natuurlijk helemaal afhankelijk van hoe groot deze is en wat precies je wensen zijn. Heb je ruimte over dan is dit een fantastische plek om een speelkamer van te maken waar de kids lekker kunnen chillen en heerlijk kunnen spelen. Hang een schommel op, gooi een paar grote kussens op de grond en de kinderen zijn dolgelukkig.

Je kunt er ook voor kiezen om de zolder in verschillende kamers op te delen en de ruimtes te gebruiken als slaapkamer, washok, speelkamer, kantoor of een opberghok. It’s up to you! 

‘Lees ook: Kinderkamer delen – Inspiratie & tips voor het inrichten van de slaapkamer.’

Tips zolderkamer inrichten

De indeling van een zolder vergt iets meer creativiteit dan een normale rechte kamer. Door de – hoge – schuine duiken en gekke hoekjes is het belangrijk om goed te kijken hoe je zo optimaal mogelijk met de ruimte om kan gaan. Maak je er een kinderkamer of een speelkamer van denk dan goed na over het volgende.

# Schuine wanden

Door de schuine wanden kun je veel ruimte verliezen. Maak juist gebruik van die loze tussenruimte. Onder een schuin dak kun je bijvoorbeeld een superleuke bedstee maken. Heb je nog veel ruimte over tot aan het puntje van het dak, maak boven het bed een houten huisje. Hoe cool is dat?! Wil je liever een gewoon kinderbed neerzetten, let dan goed op wat voor bed – hoogte – het best op zolder past en wat een goede plek is om deze neer te zetten.

Je kunt ook een mooie kledingkast op maat maken onder een schuin dak. Probeer in ieder geval gebruik te maken van ieder klein hoekje, hang een kleine plank op of maak er een mooie nis van om boekjes of leuke accessoires neer te zetten. Ook heel tof is om een schuine wand een kek kleurtje te geven of een strook behang. Dit geeft een bijzondere touch aan de kinderkamer of speelkamer!

# Hoogte

Hoe mooi is het als een zolder nog helemaal open is tot aan het puntje van het dak?! De hoogte schept veel ruimte en geeft een heel tof effect, ook al is de kamer misschien niet heel groot. Ook kun je deze hoogte goed benutten voor hoge kasten om spullen op te bergen. En je kunt als er genoeg speelruimte is heel goed een schommel of ringen ophangen, helemaal leuk aan een paar mooie oude balken.

# Veiligheid

Waar wel op zolder extra op gelet moet worden is het open trapgat. Zorg ervoor dat het voor kids veilig is om op de zolderverdieping te slapen of te spelen, denk aan een traphekje voor extra veiligheid. En als je de verdieping in kamers gaat verdelen heb je uiteraard een deur die de boel afsluit. Kijk ook als er een verwarmingsketel op zolder hangt of deze goed afgeschermd is voor kinderen.

‘Lees ook: 15 x Inspiratie om het Ikea Kura bed zelf te pimpen.’

Zolderkamer ideeën

Wil je aan de slag? Wij geven je een paar hele leuke en originele zolderkamer ideeën!

Chango & co

Skonahem

Inside homepage

Petit & Small

‘Lees ook: 6 Tips voor het inrichten van een kleine kinderkamer.’

Elle Decoration

Design Dazzle

E-mag deco

Klikk

Homedit

‘Lees ook: Babykamer en kinderkamer vloer inspiratie – Welke vloer is kidsproof?’

Mias interior

Waldfrieden state

Boston globe

‘Lees ook: 16 Toffe kinderspeelhoek ideeën voor in de kinderkamer of woonkamer + tips.’

Heb jij nog leuke en handige zolderkamer ideeën, deel ze met ons!

Op zoek naar een leuke kinderwinkel? Dit zijn 12 hele fijne adresjes
Binnenkijken bij Livia en Sue

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter