Een goedkope badkamer met een luxe uitstraling? Dat doe je zo!

12 april 2023

Een luxe badkamer hoeft niet altijd duur te zijn. Kies je voor een goedkope badkamer? Met enkele slimme tips en trucs kun je zelfs met weinig budget een badkamer creëren die eruitziet alsof die rechtstreeks uit een design magazine komt. In deze blog delen we enkele tips die je kan toepassen om jouw badkamer om te toveren tot een oase van rust en luxe, zonder dat je hierbij teveel hoeft uit te geven. 

Een goedkope badkamer met een luxe touch, tips & tricks

Een goede planning is belangrijk

Een goed begin is het halve werk. Voordat je begint met het uitzoeken van tegels en accessoires, is het belangrijk om een goed plan te hebben. Bedenk wat je precies wilt in jouw badkamer en stel hierbij prioriteiten. Wil je bijvoorbeeld graag een sunshower of een badkamerspiegel bestellen? Zet deze wensen dan bovenaan jouw lijstje. Bedenk vervolgens wat er nog meer in jouw badkamer moet passen, zoals een toilet, douche, wastafel of eventueel een ander badkamermeubel. Als je planning goed in elkaar zit, heb je ook de tijd om te speuren naar mooie aanbiedingen of uitverkoop momenten. Op deze manier kun je ook weer heel makkelijk geld besparen.

Kies voor tijdloze elementen

Hoewel het verleidelijk kan zijn om voor de nieuwste trends te gaan, is het verstandiger om te kiezen voor tijdloze elementen in jouw badkamer. Denk hierbij aan neutrale kleuren en materialen, zoals witte tegels en een grijze vloer. Deze elementen zorgen voor een tijdloze en klassieke uitstraling, die je vervolgens kan combineren met moderne accessoires en meubels.

Slimme opbergruimte

Een opgeruimde badkamer oogt meteen een stuk luxer. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte in jouw badkamer. Dit kan bijvoorbeeld door een badkamermeubel met lades en planken te plaatsen of door het gebruik van wandplankjes. Een andere slimme tip is om te kiezen voor multifunctionele meubels, zoals een spiegelkast waarin je ook jouw spullen kan opbergen.

‘Lees ook: Badkamer stylen – 5 stijlvolle en handige tips.’

Creëer sfeer met verlichting

Goede verlichting kan een groot verschil maken in jouw badkamer. Kies daarom voor verschillende soorten verlichting, zoals sfeerverlichting en functionele verlichting. Zo kan je bijvoorbeeld spotjes boven de wastafel plaatsen voor functionele verlichting en een mooie hanglamp boven het bad voor sfeerverlichting. Ook kan je ervoor kiezen om led-strips te plaatsen achter de spiegel of onder de plankjes voor een extra luxe uitstraling.

Kies voor een vrijstaand bad

Als je op zoek bent naar een manier om extra luxe toe te voegen aan jouw badkamer, overweeg dan een vrijstaand bad te bestellen. Het ziet er niet alleen stijlvol uit, maar biedt ook een ontspannende ervaring. Er zijn diverse opties beschikbaar in verschillende materialen, maten en stijlen. Kies bijvoorbeeld voor een bad met een klassieke uitstraling in een witte kleur voor een tijdloze look of ga juist voor een modern en strak design in een opvallende kleur voor een eigentijdse look.

Badkamer accessoires

Als je badkamer een neutrale uitstraling heeft, kun je met mooie badkamer accessoires de finishing touch geven. Accessoires zijn dé manier om je badkamer een luxe uitstraling te geven. Denk aan mooie dikke badhanddoeken die je het gevoel geven alsof je in een luxe hotel zit. Kies voor zwarte badkamer accessoires, bijvoorbeeld een zwarte zeepdispenser, spiegel, handdoekrek, pedaalemmer, badmat, voor een sfeervolle luxe look. Goudkleurige elementen in een badkamer geven ook een chique gevoel aan de ruimte. Accessoires van hout staan altijd te gek in een badkamer, dit materiaal geeft de ruime een warme en natuurlijke sfeer. Een grote mooie vaas op de grond met leuke takken maakt het geheel nog knusser. Creëer je eigen wellness spa waar je helemaal tot rust kunt komen!

Kindvriendelijke raambekleding die niet snel vies wordt!
Dit zijn de mooiste wandelroutes in Nederland

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter