Tips & tricks bij angst voor douchen of badderen

16 oktober 2017
Tips & tricks tegen douche angst

Iedere week kijk ik vol trots naar Reva als ik haar zie duiken en onderwater zwemmen bij zwemles. Wie had dat ooit gedacht? Nu is ze gek op water, maar dat is niet altijd zo geweest. Vanaf kleins af aan was een badje of douchen niet echt Reva’s favoriete activiteit van de dag. Waarschijnlijk ken je die prachtige foto’s wel dat een papa of mama een baby vasthoudt onder de douche en de kleine helemaal relaxed aan het genieten is van de warme waterstralen. Te lief! Nou zo stonden Jeroen en ik er nooit bij! Onze lieve baby krijste altijd de hele boel bij elkaar als we saampjes onder de douche gingen. In een badje kon ze maar moeilijk ontspannen, dus daar waren we ook altijd vrij snel klaar mee.

Is jouw kind panisch onder de douche of in bad, misschien heb ik een paar handige tips voor je die kunnen helpen.

Adem in, adem uit!

Wat ik je vooral mee wil geven is engelengeduld. Het gaat uiteindelijk echt goed komen, maar ga zeker niets forceren. Probeer te achterhalen wat het is waardoor je kind zo ontzettend bang is om in bad of onder de douche te gaan. Water op je hoofd, water of shampoo in de ogen, harde straal, kleine ruimte, bang om door het putje afgevoerd te worden, de warmte. Het kan van alles zijn! Onder de douche of in bad zijn kinderen vaak het gevoel van controle kwijt. De onvoorspelbare waterstralen die uit de sproeier komen of het gladde oppervlak van een bad of douche waardoor je zo kunt wegglijden. Het voelt voor je kind niet veilig! Reva was heel erg bang voor de douchekop en de waterstralen die alle kanten op gingen. Helemaal op haar hoofd was not done!

Tips & tricks tegen douche angst

Spelenderwijs

Ik kan wel een boek schrijven over de toneelstukjes die ik heb opgevoerd in de badkamer. Gekke stemmetjes, rare dansjes, handdoeken op mijn hoofd en Jeroen ondertussen Reva snel wassen. Altijd probeerde ik het vooral luchtig en leuk te houden. Uiteraard heb ik ook mijn hele trukendoos opengegooid, maar opeens kwam Reva zelf met het idee om haar pop in bad mee te nemen. Super idee! De pop kreeg meteen de naam ‘badpop’ en werd ons hulpmiddel. Keer op keer gebruikte ik deze om het badritueel aan Reva te laten zien. Beetje sproeien op de armen en beentjes van de pop en even lekker de haartjes wassen. Reva was er hartstikke druk mee, de pop werd zelfs met bodylotion ingesmeerd en kreeg daarna een nieuwe schone outfit aan. Voor ons werkte deze manier in the end ontzettend goed.

Daarom vind ik het heel leuk om te zien dat het speelgoedmerk BABY Born op dit onderwerp inspeelt. Ik geloof er namelijk echt in om kinderen spelenderwijs te leren omgaan met zoiets als douchen en badderen. Met de interactieve badkamer accessoires lijn kun je kinderen stap voor stap op een speelse manier laten zien dat schoon zijn belangrijk is en douchen, in bad gaan, tandjes poetsen en naar de grote mensen wc gaan juist hartstikke leuk is. De BABY Born regendouche – waar echt water uitkomt – had ik heel graag eerder willen hebben toen douchen bij ons nog één groot drama was. Naast dat het natuurlijk ontzettend leuk is om mee te spelen kun je ook heel goed het doucheritueel naspelen zodat het voor je kindje voorspelbaar wordt. Dit kun je ook precies hetzelfde doen met het BABY Born interactieve badje, waar ook weer echt water uit de sproeier komt.

Is je kindje bang om te douchen of om in bad te gaan? We hebben een paar hele handige tips & tricks voor je die wellicht kunnen helpen!

Tips die kunnen helpen bij angst voor douchen of badderen

1. Begin zodra het kan met babyzwemmen, zo raakt je baby snel gewend aan water en bespaart dit je hopelijk veel drama in de badkamer.

2. Kies een handig tijdstip uit om te douchen of te badderen. Eind van de dag zijn kinderen vaak erg moe en dus extra gevoelig voor prikkels.

3. Zorg dat je de tijd hebt om je kind in bad te doen of onder de douche. Maak er vooral geen haastklus van, dit zorgt alleen maar voor meer spanning.

4. Doorloop samen een keertje het ritueel in bad of in de douche zonder water te gebruiken.

5. Zet een – opvouwbaar – badje in de douche, als douchen zelf nog te spannend is.

6. Leg uit waarom schoon zijn belangrijk is, dit kun je natuurlijk pas doen als je kind dit een beetje kan begrijpen.

7. Leg een antislip mat in de douche of in bad, zodat je kind stabiel staat of zit en niet meer kan uitglijden.

8. Zorg voor de nodige speelgoed die kan helpen en afleiden bij het douchen en badderen, zoals een pop, bakjes, een gieter.

9. De interactieve badkamer producten van BABY Born kunnen je kindje spelenderwijs leren wat er allemaal gebeurt onder de douche of in bad.

10. Geef je kind de controle en laat je zoon of dochter zelf met de douchekop spelen.

11. Is de douchekop nog te spannend geef een gietertje, zo kan hij of zij zelf de handjes of de voetjes afspoelen.

12. Vertel waar water vandaan komt en waar het naar toe gaat. Kinderen hebben geen idee en zo geef je ook weer meer duidelijkheid.

13. Ga naar de bibliotheek of koop een boekje over het douche- of badritueel, zodat het allemaal iets visueler wordt.

14. Laat je kind zelf een keertje jouw haren of die van papa wassen.

15. Haren wassen met de douchekop of met de kraan in bad? Zo gaf ik Reva het gevoel dat ze zelf mocht kiezen.

16. Als haartjes wassen een probleem is probeer het eens met een douchekap op het hoofd van je kind, zo komt er geen water of sop in de oogjes.

17. Heb je net weer een hysterisch bloedheet momentje in de badkamer achter de rug, bedenk dan vooral dat teveel douchen en badderen ook niet goed is voor de kinderhuid. Je hebt het dus weer even gehad voor deze week!

Mocht jij nog een gouden tip hebben, dan willen we die natuurlijk ook weten. Laat hieronder een reactie achter of op Facebook/Instagram en misschien help je hiermee ook weer een andere mama.

 

Give away BABY Born regendouche en badje!

Zit jij inmiddels met je handen in het haar, wellicht kunnen wij je een handje op weg helpen. Wij mogen namelijk TWEE hele toffe prijzen weggeven. Namelijk een BABY Born regendouche en een BABY Born badje, allebei inclusief een babypop. Wat moet je doen?

 • Like Lady Lemonade op Facebook en/of op Instagram.
 • Laat ons weten in een reactie waarom jij hééél graag wilt winnen en of je kiest voor de douche of voor het badje.

UPDATE: Gefeliciteerd Melanie en Marloes jullie hebben allebei een Baby Born set gewonnen. Veel plezier ermee!


10x leuke dingen om te doen als het regent
Peuters eerste fietsles

Dit vind je misschien ook leuk

76 Reacties

 • Reply kristel 16 oktober 2017 at 7:02 am

  Wow wat super gaaf dat dit nu bestaat. Wij maken heel graag kans op de douche wat een uitvinding 🙂 kunnen we onze dochter zeker mee overtuigen hoe leuk het is om in de douche te gaan en dan kan ze dit tegelijk doen als wij haar zusje doen wassen 🙂

  • Reply Julie Beerepoot 17 oktober 2017 at 7:48 am

   Mijn kleine poppenmoedertje zou in de wolken zijn als ik deze voor haar win en wie niet waagt die niet wint. 🙂 lijkt me reuze leuk voor haar. Fingers crossed

  • Reply Joyce de Groot 21 oktober 2017 at 3:43 pm

   Mijn dochtertje Izabella is al een echt poppenmoedertje maar water over haar hoofdje vind ze maar niets. Vooral wanneer de shampoo uit haar haren uitgespoeld moeten worden.
   Ik denk dat spelenderwijs de pop onder de douche doen zal helpen. Ze zou het zeker geweldig vinden.

 • Reply Laura 16 oktober 2017 at 7:07 am

  Dit zouden mijn zoon en dochter helemaal fantastisch vinden. Ze zijn beide erg zorgzaam voor hun knuffels en poppen en doen graag alles na. Vooral het gedeelte met de shampoo kan nog wel eens drama veroorzaken. En vervolgens eruit.. het afdrogen en aankleden vindt mijn dochter (2jr) vre-se-lijk! ook dat kan de pop goed voordoen 😉 Ik vind het badje leuker maar zij hoogstwaarschijnlijk de douche, dus geen voorkeur!

 • Reply Inge 16 oktober 2017 at 7:13 am

  Oeeehhh jaaa graag het badje!! We hebben 2weken geleden een prachtige dochter gekregen!! En willen broer en zus het liefst alles met haar doen zo ook in het badje! Dit zou de perfecte afleiding zijn! Dus wij duimen voor het badje! Dan kan mama rustig de baby kn bad doen en broer en zus de Pop hoe leuk zou dat zijn

 • Reply Denise hendrikse-groffen 16 oktober 2017 at 7:15 am

  Wow wat een fantastisch idee van baby born!! Ook hier een dochter die al van kleins af aan gaat gillen bij het haren wassen. Inmiddels is ze iets ouder en gaat het wel een beetje beter, maar het blijft een dingetje.. kleine zus vind het gelukkig iets minder erg en is een echt poppenmoedertje. Haar pop gaat mee aan tafel, slaapt in het wiegje naast haar bedje en wordt smorgens ook meteen mee aangekleed. Ze zou het fantastisch vinden haar poppenbaby ook te kunnen badderen, zodat ze dit ook samen kunnen doen ❤ ik doe heel graag mee voor het badje.

 • Reply Anna 16 oktober 2017 at 7:25 am

  Omdat ik heel graag mee doe voor mijn dochter die nog geen pop heeft om te verzorgen…!!

  Facebook: An Na

 • Reply Grete Karina 16 oktober 2017 at 7:35 am

  Wat ontzettend leuk, ik loot graag mee voor de jongste dochter van mijn beste vriendin, een schatje, maar doodsbang voor water!
  Met het badje zou ik haar graag blij maken en geloof best dat het oefenen met de pop therapeutisch werkt.

 • Reply Petra de Mooij 16 oktober 2017 at 7:37 am

  Wat onwijs gaaf zeg! En wat zou onze jongste dame dat te gek vinden. Zij is dol op douchen alleen het wassen en vooral het haren wassen blijft echt een dingetje.. ze gilt letterlijk de hele wijk boj elkaar..wie weet lukt het met de babyborn douche dat het allemaal niet zo erg is. Ze ziet hem al vaak voorbij komen op de tv en wordt dan helemaal wild. Helaas kunnen wij ons dat soort dingen ook niet permiteren. Dus het zou dubbel gaaf zijn om dit te mogen winnen❤

 • Reply Mandy 16 oktober 2017 at 7:51 am

  Wat een leuk idee van baby born! Mijn meisjes zin echte mens types: rollenspellen waarbij de en papa is, de ander mama en de derde baby zijn hier aan de orde van de dag! Poppen verzorgen vinden ze prachtig! Ze zouden hier dus super blij van worden! Schreef zijn ze niet (meer) bang met douchen dus kan een ander kindje de set misschien beter gebruiken! 🙂

 • Reply Jolanda 16 oktober 2017 at 7:56 am

  Wat een handige tips!
  In bad absoluut niet favoriet hier met onze 2.5 jarige dochter. Het liefst neemt ze haar Pooh-beer knuffel mee(maar ja, die mag niet nat worden van haar..;-)) , houdt ze haar kleren aan en blijft ze staan in bad…
  We doen graag mee voor het bad! Als poppenmoeder de hele dag druk in de weer met eten koken, verschonen etc. Ze zal het fantastisch vinden! (..en wij hopelijk ook hihi:))

 • Reply Suzanne 16 oktober 2017 at 7:56 am

  Onze dochter is een echte poppenmoeder en speelt hier heel veel mee. Nu wil ze nog heel graag de douche, dit lijkt haar geweldig. Jullie zouden haar hier heel gelukkig mee maken en haar rollenspel fantastisch uitbreiden. Niet meer alleen eten, drinken, potje en aankleden. Dan luiertas inpakken en wandelen, maar ook nog echt douchen.

 • Reply Marjo 16 oktober 2017 at 8:01 am

  Wauw wat een gave actie! Hier gaat iedereen gelukkig met plezier onder de douche. Maar mijn meisje wil heel heel graag de douche voor haar baby born dus duimen maar dat ik haar kan verrassen!

 • Reply Anouk 16 oktober 2017 at 8:04 am

  Geweldig dit set. Mijn dochter is gek op poppen.. Vindt douchen niet zo erg maar haren wassen.. Om haar poppen collectie uit te breiden doe ik heel graag mee. X

 • Reply Mariska 16 oktober 2017 at 8:05 am

  Mijn dochter gaat graag in bad en sinds we de Zwitsal walvis beker hebbeb gaat haren wassen stukken beter, maar douche vindt ze helemaal niets. Ze is altijd met haar baby born aan het spelen en is een echte poppenmoeder.
  Met de douche kan ze zien dat de pop het ook heerlijk vindt om te douche en volgt ze hopelijk zelf ook snel. Ze is 27-10 jarig dus zou ook hele leuke verrassing zijn voor haar verjaardag! Duimen maar!

 • Reply Jasmijn 16 oktober 2017 at 8:11 am

  Ik denk dat mijn meiden de douche geweldig vinden! Al gaan ze zelf liever in bad 🙂

 • Reply Iris 16 oktober 2017 at 8:12 am

  Mijn dochter zag dit setje in de speelgoedwinkel en wilde het meteen hebben! Ze is juist onwijs fan van in bad gaan en zou dat ritueel als poppenmoeder wel 100x naspelen gok ik!

 • Reply Natascha van vlieg 16 oktober 2017 at 8:29 am

  Ahhhhh. Dat is leuk! Mijn dochter heeft het babyborn badje gekregen met haar verjaardag. Alleen was de babyborn ‘kwijt’. Vast ergens laten liggen…. dus een douche met baby is geweldig!!! Pick me!!!!!

 • Reply Jolien Bosman 16 oktober 2017 at 8:31 am

  Wat een uitvinding!! Ik doe mee voor het badje voor lieve Fenna! Dan kan zij als haar babyzusje in bad gaat (en ze dit toch ook wel zielig vindt), haar eigen babypop in bad doen! Dat zou echt fantastisch zijn voor dit lieve, kleine, zorgzame moedertje!.,

 • Reply Sjoerd hendrikse 16 oktober 2017 at 8:31 am

  JAAAAAA!!! Roepen er hier 2 meiden ? sinds kort hebben wij een regendouche en dit is toch een spannend iets.. maar als de baby het durft, gaan de meiden vast mee 😉
  Dus ik doe graag mee voor de douche en zou er hier niet 1, maar 2 meisjes heel erg blij mee maken!

 • Reply Simone 16 oktober 2017 at 8:37 am

  Dit zou mijn dochter geweldig vinden! Hier ook een serieus probleem met de haartjes wassen! Wij gaan voor het badje!! ?

 • Reply Anne 16 oktober 2017 at 8:53 am

  Gelukkig geen issues meer! Een washandje voor de ogen was hier de truc! Maar ik doe ontzettend graag mee voor de prijs. Ook al is Emily 8 en spelen de meeste meisjes tegenwoordig met youtube etc. Dit meisje is echt nog dol op haar pop. Samen met haar vriendin spelen ze de hele dag met boaz en Sarah. Wat zullen ze samen een lol hebben!

 • Reply Melissa 16 oktober 2017 at 9:19 am

  Heel graag de douche voor mijn dochter. Ook altijd bang geweest onder de douche en water in haar ogen. Sinds een jaar gaat het goed. Nu is ze net begonnen met zwemles. Nooit verwacht dat ze het ging durven om onderwater te zwemmen.. maar ze doet het! Iedere week gaat ze met buikpijn naar zwemles maar eenmaal daar doet ze het maar mooi even. Ze is gek op haar baby born dus het zou super zijn als ze haar pop straks kan douchen.

 • Reply milene van zelm 16 oktober 2017 at 9:27 am

  We zijn deze set al vaker tegen gekomen in boekjes en onze 2 meiden zijn er dol op! Elke keer vragen ze weer of ze deze mogen hebben!
  Angst voor douchen is er niet, maar overal lijkt haren wassen wel een dingetje te zijn. Net als bij ons. Pop gaat al wel vaak mee in bad en word schoon gemaakt met een washandje, pop haar haren wassen is nog nooit gedaan. Bedankt voor de tip!!
  Ik zou heel graag de baby born regendouche mogen winnen voor onze meiden.

 • Reply elisabeth maria martina 16 oktober 2017 at 10:05 am

  wat een megamooi verjaardagskado voor mijn kleindochter #duimen

 • Reply Wendy 16 oktober 2017 at 10:20 am

  Wat een gave actie zeg ? daar zou ik mijn zoon en dictee denk ik heel erg blij mee maken. Beiden dol op badderen, maar ook op het samen spelen… hiermee zouden ze zich vast uren kunnen vermaken. Ik waag graag een kansje, zeker met de feestdagen voor de deur ?

 • Reply Judith V 16 oktober 2017 at 10:22 am

  Oh wat herkenbaar, douchen, de douchekop in bad en haren wassen zijn hier iedere keer weer een compleet drama! Gewoon spelen in bad gaat wel goed, maar zodra de douchekop of shampoofles ook maar in de buurt komt, begint het gegil en gespartel. Graag doe ik mee voor de regendouche voor onze tweejarige bangepoeperd en ons meisje van twee maanden oud.

 • Reply Nienke T Schroots 16 oktober 2017 at 10:24 am

  Voor onze kleine man, 2,5 jaar, zou ik heel graag de pop in bad winnen. Voor hij in bad zit, schreeuwt hij alles bij elkaar. Als hij eenmaal zit, is het allemaal prima maar op een gegeven moment moet hij natuurlijk ook even gewassen worden, dat vindt ie echt niet leuk. Als hij dan weer zelf mag spelen, is hij weer gelukkig tot het moment dat hij eruit moet.
  Met de pop kan ik de volgorde met hem oefenen zodat hij beter weet wat er gaat komen, zo wordt het waarschijnlijk makkelijker voor hem.

 • Reply Petra van Oosten 16 oktober 2017 at 10:41 am

  Hier zou ik mijn twee dochters heel blij mee maken! Je verhaal is heel herkenbaar: de jongste hield ook nooit zo van water (net als mama vroeger overigens ;-)) en wat ben ik trots dat ze sinds de zomervakantie niet meer bang is tijdens de zwemles. Zo’n gaaf Baby Born badje hebben ze al, maar zelf mogen ze ook niet altijd in bad, dus ik weet zeker dat mijn meiden met de douche nog meer speelplezier zouden hebben!

 • Reply Sharon de Ridder 16 oktober 2017 at 11:18 am

  Wat een leuke actie! Mijn jongste dochter vindt douchen heerlijk… Totdat er haren gewassen moeten worden 🙁 De oplossing (voor nu) is een washandje over haar ogen; gelukkig geen hysterisch gegil meer. We maken dus heel graag kans op een setje van Baby Born: kan ze die zelf douchen (of op de wc zetten)!

 • Reply Margaret 16 oktober 2017 at 12:19 pm

  Jouw verhaal is zo herkenbaar. De tips had ik goed kunnen gebruiken. Ik ga ze zeker doorgeven aan mijn schoondochter en zoon voor mijn kleindochtertje. Ze is een peutertje die het plezier van douchen en badderen nog niet heeft ontdekt. Heerlijk dat jouw dochter zelf een oplossing voor haar douche- en badangst heeft gevonden. In het voorjaar komt mijn kleindochtertje vanuit de VS naar Nederland. Voor haar waag ik een kansje op de Baby Born set. Wat zou het gaaf zijn als ze met de baby born in ons bad plezier krijgt in badderen en douchen.

 • Reply Evi Huys 16 oktober 2017 at 12:33 pm

  Ik doe heel graag mee voor mijn dochtertje, niet gek op badjes, al helemaal niet op een douche. Maar binnenkort komt er een klein broertje of zusje bij en die zal ook vaak in bad gaan. Moesten ze dit samen kunnen doen, zou dit me veel gedoe besparen. Ik doe graag mee voor het badje, in de hoop dat mijn dochtertje zo zich beter voelt bij het in bad gaan en zich ook wat kan voorbereiden op haar kleine broertje/zusje dat komt.

 • Reply Lenneke 16 oktober 2017 at 2:47 pm

  Wauw! Super gaaf! Hier zal ik mijn beide dochters heel blij mee maken. Beide echte poppenmeisjes, naar vinden haren wassen vreselijk. Hopelijk helpt dit!

 • Reply zebrazonderstrepen 16 oktober 2017 at 4:20 pm

  ooh zo leuk, dit zou mijn dochter geweldig vinden. Ze is een echte poppenfan

 • Reply Marange 16 oktober 2017 at 6:08 pm

  Oehh dankje wel voor de tips! Hier is het altijd drama met de jongste. Hou mijn harr nu al vast voor zwemlessen.
  Ik zou super graag mee willen doen voor de babyborn bad. Mijn dochter is een echt poppenmoedertje en mijn zoon speelt ook wel mee! Ik zoi ze allebei hier echt blij mee maken. Fingers crossed

 • Reply Marloes Oude Steenhof 16 oktober 2017 at 7:59 pm

  Wow wat een geweldige uitvinding! Onze dochter vind het nog steeds vreselijk en eng om te douchen.. Elke keer us het weer drama, geduld en heel veel afleiding en complimentjes helpen soms.. maar wat zijn we blij als het douche momentje weer geweest is. Pfffff!! Als dit ons toch zou kunnen helpen, zou super gaaf zijn!

 • Reply Kitty Abrahams 16 oktober 2017 at 8:14 pm

  Heel graag het badje want mijn dochtertje van bijna 3 is een echte poppenmoeder en zorgt als de beste voor ze. Ze mist alleen nog een badje, dus dat gaat met dit badje zeker goedkomen!

 • Reply Marian Zw 16 oktober 2017 at 9:05 pm

  Ik kies voor de douche! Want dat is hier inderdaad nog best een dingetje. Al die spetters altijd! Mijn meisje gaat helemaal uit haar dak als ze de winnaar mag zijn. Vorig jaar had ze op het lijstje van Sint al staan :” een pop met echt water” ja zo moest mama het opschrijven. Maar ja helaas niet gekregfn. Haar conclusie was toen dat het vast op geweest was want ja zoveel kindjes die zoiets wilden

 • Reply Suzanne 16 oktober 2017 at 9:08 pm

  Wat een super tips. Ga ze zeker gebruiken voor onze 2 kids. Onze dochter, Sophie, vind al dat water niks. Vooral in de ogen. Spelen is nu gelukkig geen probleem meer maar dat was wel anders. Nog steeds wel een strijd elke keer weer. Helaas neemt dr broertje het nu over. Volgende keer nemen we baby born mee en hopelijk kunnen ze dit winnen. Super zeg

 • Reply Sylvia 16 oktober 2017 at 9:59 pm

  Oh ik doe heel graag mee! In bad wassen is voor mijn dochtertje (bijna 3) geen probleem maar haren wassen.. tjonge telkens als ik dit probeer lijkt het ofdat ik een moord aan het plegen ben. Zo gilt, schreeuwt en huilt ze. We hebben al van alles geprobeerd. Uitspoelen met douche of kraan. Petje speciaal voor haren wassen. Washandje voor de ogen, gietertje, zelf laten uitspoelen, zittend op schoot en hoofd achter over leunen (zoals bij de kapper, ik ben dan trouwens helemaal doorweekt?) boekjes lezen maar niks helpt.. Ik ben af en toe echt ten einde raad en durf ook eigenlijk haar haartjes niet meer te wassen.. dus alle tips zijn meer dan welkom hier!!! Omdat ze meestal in bad zit.. gaan we voor het badje. 9 november wordt ze 3 dus dan zouden wel heel, heel misschien het nieuwe jaar fris gewassen in kunnen gaan.. Ik ga in ieder geval heel hard duimen voor een oplossing

 • Reply Dorien 16 oktober 2017 at 10:01 pm

  Bedankt voor je tips! Onze kleine van 2 is inderdaad erg angstig, vooral onder de douchen! Ik zou voor haar heel graag het douche-setje winnen… Ze is écht een poppenmama! Dus de combinatie van haar pop én douche waar zij zo angstig voor is, zou super zijn. Ze loopt de hele dag met haar Baby Born (grote zus halen: baby born mee. Hoe heet je pop? Baby Bollen.. zoals zij zegt). Baby Bollen moet op bed, deken over, uit bed en in de kinderwagen. Fantastisch om te zien. Echt genieten!

 • Reply Chantal 16 oktober 2017 at 10:58 pm

  Wat een herkenning als ik je stukje lees. Vooral de controle kwijt raken onder de douche heeft mijn zoontje ontzettend “last” van, en daardoor is hij heel angstig. Ik ga zeker wat van je tips uit proberen om te kijken of ik hem kan helpen om wat meer ontspanning te krijgen. En vertrouwen blijven houden dat het uiteindelijk beter wordt! Graag zou ik kans maken op de regendouche. Hij heeft steeds meer fantasie in zn spel, dus dit zou hem wel eens kunnen helpen om het douchen als ontspanning en leuk te ervaren!

 • Reply Monique GB 17 oktober 2017 at 5:38 am

  Deze douche zou ik heel heel graag willen winnen voor alle drie mijn kleintjes!!
  Ik heb er helaas geen enkel waterratje tussen zitten, dus het is al vijf jaar redelijk improviseren tijdens het bad/doucheritueel.
  Gelukkig gaat het bij mijn oudste van vijf steeds beter, dus wie weet…. Komt het ooit nog goed met alle drie 😉
  Maar……deze poppendouche is ongetwijfeld een uitkomst, als pop durft te douchen durf jij toch ook? En het leukste voorbeeld van pop is: pop schreeuwt niet het hele huis bij elkaar…..(als dát geen goed voorbeeld is 😉 )

 • Reply Julie Beerepoot 17 oktober 2017 at 7:51 am

  Mijn kleine poppenmoedertje zou in de wolken zijn als ik deze voor haar win en wie niet waagt die niet wint. ? lijkt me reuze leuk voor haar. Fingers crossed. Ze zou heel blij zijn met de douche.

 • Reply Sabine Flothuis 17 oktober 2017 at 8:52 am

  Het lijkt wel of ik mijn eigen verhaal zit te lezen 😉 Mijn dochter gaat inmiddels zonder drama douchen en geniet op zwemles. Dit is echt wel anders geweest!! En geloof me, alle trucs zijn toegepast….. *zucht
  Maaaaaaaaaaaaaar uiteindelijk is het goedgekomen 😀 Nu nog aan de slag met mijn kleine man, die heeft geloof ik dezelfde aanleg.

  Mijn dochter is dan niet meer bang onder de douche maar ik weet heeeeeeeeeeeeeeeel zeker dat ze graag met een baby born onder de douche wil!!!!!!!! Ze heeft in het grote speelgoed boek alles van BabyBorn aan gekruist. Ik denk dat ze het badje het allerleukste zou vinden omdat we zelf geen bad hebben.
  Ik weet trouwens zeker dat mijn zoontje het ook erg leuk zou vinden om de pop te wassen en wellicht helpt het hem wel bij zijn angst voor de douche.

 • Reply Natascha O 17 oktober 2017 at 12:25 pm

  Feestjes, logeerpartijtjes etc, vanalles wordt georganiseerd voor Esmée’s poppen en knuffels. Samen onder de douche zou ook super leuk zijn en heeft ze weer iets wat ze samen kunnen doen 😉 Ik ga dus voor de douche !

 • Reply Eva 17 oktober 2017 at 3:54 pm

  Super leuk! De douche zou ik graag willen winnen voor mijn zoontje en dochtertje die al beginnen te huilen als ik de douchekop pak!

 • Reply Ingeborg 17 oktober 2017 at 4:44 pm

  Onze dochter vindt zwemmen prima, dan springt ze en gaat ze zo kopje onder, maar douchen…. op de 1 of andere manier is dat heel anders. Huilen dat er water in haar ogen komt er moet altijd een handdoek in de buurt zijn. Ga eens proberen of de tip helpt om haar zelf de douchekop te geven! Het badje en de douche voor de baby Born staan al op haar lijstje voor Sinterklaas en elke keer als we in de intertoys zijn zegt ze die wil ik mama. Dus hoe leuk zou het zijn om haar te verrassen en ze echt te kunnen geven (of Sinterklaas dan 😉 )

 • Reply Kim 17 oktober 2017 at 8:34 pm

  Wat een leuke actie! Mijn eigen poppenkind is ondertussen al 5 jaar maar vertikt het om onder de douche te stappen. Ik ben reuze benieuwd of de douche voor haar poppen zal helpen, ze is zelf een echte poppenmoeder en de douche staat al op haar 5 december lijstje. Fingers crossed! En anders hopen we op de goede Sint 😉

 • Reply Marcia Kan 17 oktober 2017 at 9:40 pm

  Wowie, wat gaaf zeg!! Ons jongste meisje is dól op haar Baby Born pop. Gelukkig geen problemen bjj het douchen/badderen, maar ik kan me voorstellen dat dit speelgoed erg kan helpen om angsten weg te nemen. Ik waag graag een kansje voor het winnen van het badje!

 • Reply Jainy 17 oktober 2017 at 10:07 pm

  Ooo wat een gave actie! Sowieso helemaal fan van alle te leuke en ook leerzame baby Born spullen. Ik heb twee meisjes van 4 en 1 jaar en beide poppenmoedertjes! Zo’n gaaf bad of douche zou hier dan ook erg welkom zijn! De oudste vindt douchen en badderen helemaal lekker en de jongste steeds meer. Maar in t begin niet zo happig. Ook het zwemmen is deze zomer voor het eerst gelukt! Mijlpaal voor ons ? we zouden het liefste het badje willen winnen. Zo cool met echt water en lichtjes en bubbels! Te gek! Duimen ???

 • Reply Kelly Romeijnsen-Verpoorte 17 oktober 2017 at 10:09 pm

  Ik doe graag mee voor mijn dochter Minthe! Ze is een echte poppenmoeder en gek op haar Baby Born, alles wat ze zelf moet doen doet ze ook met haar popje en daarom zou ze ook heeeeel blij zijn als ze het badje met de Baby Born wint, zodat ze samen met de pop in bad kan als zowel zelf haar popje in bad kan doen. We hebben gemerkt dat ze door het zelf doen bij de pop alles beter snapt en dit zou het badderen voor ons als papa en mama ook een stuk leuker maken ??

 • Reply Kimberley Schreuder 17 oktober 2017 at 11:02 pm

  Dit lijkt me super voor mijn dochtertje Jade!
  Ze is een echte poppenmamma al vanaf het eerste moment dat ze een pop kreeg.
  Van sinterklaas vorig jaar heeft ze een baby born gekregen, ze was door het dolle heen!
  Deze baby born is alleen helemaal zwart uitgeslagen van kleertjes 🙁
  Daarom weet ik zeker dat mijn dochter super blij zou zijn met het badje en een gloednieuwe schone baby! Zodat ze deze goed kan wassen 🙂

 • Reply Mirjam 18 oktober 2017 at 7:46 am

  Wat een super leuke prijs!!!
  Onze dochter van ruim 3.5 is nooit gek op badderen en douchen geweest helaas. Vooral haren wassen is soms een drama. Zo sneu! Maar ook rot voor ons want haar in bad doen is geen hobby van ons helaas 🙁
  T zou super zijn om haar dit mooie cadeau te geven! Ze is sinds 6 dagen grote zus geworden en loopt de hele dag met haar pop in de rondte, een echt poppenmoedertje.
  Wie weet helpt het haar om het bad en douche als iets leuks te gaan zien. Als we zouden winnen zou ik voor het badje kiezen ?

 • Reply Linda van Raaij 18 oktober 2017 at 8:20 am

  Mijn jongste dochter Suze is een echt poppenmeisje. De hele dag zorgt ze voor haar poppen. Eten drinken wandelen naar bed. Er mogen zelfs iedere nacht een paar poppen mee haar eigen bedje in. Voor haar verjaardag heeft ze een echte babyborn pop gekregen. Nu wil ze ook graag een badje zodat ze de poppen ook goed kan wassen.

 • Reply Marloes Voorbij Zuidema 18 oktober 2017 at 10:13 am

  Oh wat geweldig! Wat een leuke winactie! Ik doe heel graag mee voor onze dochters van 2,5 en 4, echte poppenmoeders.
  En het zou gelijk een geweldig cadeau zijn voor 5-12!
  Super leuk!

 • Reply Debbie van de wouw 18 oktober 2017 at 12:21 pm

  De douche! Ik heb uitgebreiden reactie staan bij de pagina

 • Reply Dagmar Struijk 18 oktober 2017 at 1:14 pm

  Heeel graag het badje!! In februari wordt ze grote zus en ze wil zo graag haar zusje in bad doen, alleen lijkt mij dat nog íets te enthousiast ?. Met zo’n pop kan ze mooi oefenen én straks als ik met haar zusje bezig ben, toch ook het gevoel hebben dat zij ook aan het zorgen is. Ze is inmiddels een echte waterrat, heb ook op baby zwemmen gezeten met haar en ze voelt zich heerlijk vrij. Ze kent deze pop van de reclame en roept steeds: die wil ik!! (En nee dat roept ze biet bij alles, bijna bij niks eerlijk gezegd)

 • Reply Heidie van der Steeg 18 oktober 2017 at 3:56 pm

  Mijn dochtertje is niet bang om in bad te gaan maar in de douche, dat vind ze toch best eng.
  Sinds kort speelt ze veel met de poppen omdat haar tante een baby heeft gekregen, zij vindt het superleuk en al helemaal omdat het een meisje is, en wij met de meiden in de familie nu in de meerderheid zijn.

  Ik wil graag de douche voor haar winnen, kan ze haar poppetje lekker onder de douche zetten en is ze daarna misschien zelf ook minder bang om in de douche te gaan.

 • Reply Maris Dennis Emma Mila 18 oktober 2017 at 6:42 pm

  Zou heel graag de douche winnen. Haren wassen is hier echt een drama, zeker onder de grote douchekop, met de handdouche gaat het gelukkig ietsje beter. Dochter zit sinds kort ook op zwemles en durft dus ook niet onder water. Hopelijk kunnen we met de douche van babyborn haar spelenderwijs leren dat het oke is en niet eng hoeft te zijn.

 • Reply Penelope Broos 18 oktober 2017 at 9:24 pm

  Onze dochter zou het fantastisch vinden om het Baby born badje te krijgen. Zij wordt ook in februari grote zus van een klein zusje en zij heeft meteen gezegd dat zij het eerste flesje wil geven en haar zusje in bad wil doen.♡♡♡♡ Omdat zij heel zorgzaam is met haar eigen Babyborn pop zou ze dit echt heel erg leuk vinden dat zij zelf in de douche mee kan spelen wanneer de baby wordt gewassen. Hier zelfde methode gebruikt, omdat zij ook een periode absoluut geen water over haar gezicht wilde hebben of haartjes wassen en daarom ook de babypop in badje meegenomen. Dat werkt ècht fantastisch en nu doen we het het nog maar dan gewoon voor de lol. Ze is 12 november jarig dus zou een prachtig cadeau zijn! ❤❤❤❤

 • Reply Mariet Krijger 18 oktober 2017 at 9:33 pm

  Wat leuk!! Mijn dochter zou weg zijn van de babydouche! Ze vindt zelf douchen nog erg spannend, en dit zal zeker helpen

 • Reply Chantal den Haan 18 oktober 2017 at 10:09 pm

  Hier een echt waterratje in huis! Gelukkig nooit strubbelingen gehad met water, maar kan me goed voorstellen wat een gedoe het kan geven.
  De pop is aanwinst, wat is er nou leuker dan spelenderwijs water ontdekken!?!

 • Reply Monique 18 oktober 2017 at 10:54 pm

  Oh Wauw, ik heb 3 mooie jongens, gek op alles met wielen…maar als de 2 oudste van 3 en 5 de baby born douche op de reclame voorbij zien komen hoor ik ze iedere keer weer zeggen; ‘ oohhhhh leuk, die wil ik….’. Zo schattig! Hij staat dus op hun Sintlijstje!
  De douche zou dus ontzettend welkom zijn in ons mannenhuishouden!

 • Reply Marieke 19 oktober 2017 at 6:49 am

  Dit zou helemaal geweldig zijn. Onze dochter is /raakt snel in paniek wanneer de waterstraal aangaat. Op dit moment loopt onze dochter ook achter op haar taal ontwikkeling en bieden wij haar het thema bad aan. Wat zou het geweldig zijn voor onze dochter. Dit kan haar helpen zowel voor haar angst voor als haar taal ontwikkeling.

 • Reply Lucinda staal 19 oktober 2017 at 8:13 pm

  Dolgraag het badje
  Kan ze samen met onze poppenmoedertje mee badderen

 • Reply Chris 21 oktober 2017 at 3:07 pm

  Oow die van mij is een echte poppenmoeder en gaat graag met pop onder de douche. Vandaag zat ze samen met pop ‘in bad’ (een speelgoedkist), te spelen dat pop niet onder water durfde ?. Het bad van Babyborn zou ze geweldig vinden! De pop echt in bad doen, alleen uitkijken dat ze er zelf niet bijkruipt ?.

 • Reply Naomi 21 oktober 2017 at 4:44 pm

  Ik zou heel graag winnen voor Anna, ons 2,5-jarig dochtertje en een heuse poppenmoeder! Alleen lijkt het douchen nog altijd een grote vrees, en ook al bijten we door en pakken we het vrolijk en speels aan, Anna verafschuwt douchen. Dus wie weet is dit wel een stapje in de juiste richting. #fingerscrossed

 • Reply Josette Peters 21 oktober 2017 at 5:37 pm

  Wat leuk!!! Vooral de douche zou ban pas komen, dochter Elsa houdt van water maar niet van haren wassen… oefenen met pop zou vast helpen!

 • Reply Manon van Houten 21 oktober 2017 at 7:12 pm

  Wat gaaf!!
  Onze dochter vindt nu alleen nog de sproeikop op haar hoofd nog wat eng-ig.
  Aangezien ze grote zus wordt in februari lijkt het ons erg leuk het goede voorbeeld te geven voor haar broertje.
  Wij doen dan ook graag mee voor het babybadje (zodat ze hetzelfde na kan doen).

 • Reply Melanie 21 oktober 2017 at 9:30 pm

  Ik zou hem graag voor Fleur (3) en Fenna (2) willen. Ik verwacht dat ze het helemaal te gek vinden en hopelijk doen ze dan m.b.v. de pop en de douche voor hoe zij willen dat ik hun haren (zonder drama) moet wassen 🙂

 • Reply Nal 22 oktober 2017 at 5:32 pm

  Wat hier heel erg gewerkt heeft is met de meiden naar de winkel gaan en de kinderen zelf een “zeepje” laten uitkiezen met een geur naar eigen smaak. Eenmaal thuis aangekomen uitgelegdbdat als je ook zo lekker wil ruiken je onder de douche moet gaan. Het heeft bij ons thuis supergewerkt. Nu zijn ze niet meer bang.

  Bij het haren wassen heb ik gezorgd dat ik een 2 in 1 shampoo heb zodat ik niet 2 keer het haar hoef uit te wassen. Dat scheelt enorm voor hun.

  Mijn meiden zouden graag de douchevariant willen, want die lijkt het meest op wat wij thuis hebben. Superleuk deze actie.

 • Reply I. Oudshoorn 23 oktober 2017 at 8:05 pm

  Wauw! Dat zou super handig zijn en dochterlief zou er ook nog eens erg blij van worden. Graag maak ik kans op de douche.

 • Reply Evelien Bos 28 oktober 2017 at 3:43 pm

  Ik doe heel graag mee voor mijn twee poppenmoedertjes van 4 en 6 jaar, die allebei om een of andere reden helemaal niet van douchen houden :-((

 • Reply Annemieke Gh 28 oktober 2017 at 10:59 pm

  Wat hebben jullie een super leuke blog! Kwam jullie tegen toen ik op zoek was naar brooddeeg tips, blijf jullie zeker volgen!
  En dan deze win actie… het lijkt me super om het badje te winnen voor onze peuter. Ze is fan van water, maar haartjes wassen is een drama. Dus duimen…! Hoop dat ik nog kan meedoen btw?

 • Reply G.P 28 september 2022 at 10:24 am

  Mijn zoon en dochter hebben veel baat gehad bij het neerhangen van de douchkop op hun schouderhoogte. Eenvoudig zelf te bereiken door de aanschaf van een Douchekophouder met zuignap. Een sterke witte handige variant is de Zelfklevende Douchekophouder Met Zuignap van Waterval. Dus ophangen zonder Boren & Schroeven

 • Laat een reactie achter