Hier haal ik mijn avondeten inspiratie vandaan

23 oktober 2017
Recept inspiratie voor het avondeten

Het lijkt me heerlijk als je zo lekker kunt koken op je ‘gevoel’. Je gooit wat groente bij elkaar en je mixt een beetje met verschillende kruiden en je zet meteen iets verrukkelijks op tafel. Helaas ben ik niet gezegend met die eigenschap. Ik kan best een aardig potje koken, maar een echte keukenprinses kan ik mezelf niet noemen. Als het aan de meisjes ligt eten we de hele week boerenkool afgewisseld met pannenkoeken. Nu word ik daar zelf iets minder enthousiast van en probeer ik vooral gevarieerd eten op tafel te zetten. Naast dat ik een paar succesvolle recepten heb die gelukkig altijd in de smaak vallen bij Reva en Lucy probeer ik regelmatig nieuwe inspiratie op te doen voor het avondeten. Zo kan ik mezelf helemaal verliezen in een aantal foodblogs waar ik standaard met trek vandaan kom en altijd met nieuwe leuke recepten aan de slag kan. Mijn motto is ‘keep it simple’, helemaal als er doordeweeks gekookt moet worden en je weinig tijd hebt. Dit zijn de foodblfoggers waar ik regelmatig heerlijke inspiratie vandaan haal.

1. Uit Paulines Keuken

Op de blog van Uit Paulines Keuken ben je wel even zoet met al het lekkers wat je voorbij ziet komen. De recepten van Pauline zijn vaak makkelijk om te maken en ook origineel. Ik doe vaak leuke ideetjes op! Ben je meer van het bladeren in een kookboek, Pauline heeft ook een paar succesvolle boeken op haar naam staan. Mijn favoriete recept is de Italiaanse kipstoofpot, deze maak ik vaak een dag van te voren.

‘Lees ook: Gezond broodbeleg: 10x inspiratie voor een gezonde boterham.

2. Chicks Love Food

De ladies – Nina en Elise – van Chicks Love Food kunnen mij ook heel gelukkig maken, vooral hun ‘5 or less-rubriek’ is helemaal aan mij besteed. Hier vind je recepten waarbij je maximaal 5 ingrediënten voor nodig hebt. Ideaal mocht je niet heel veel in huis hebben, de dames helpen je wel uit de brand. Een paar maanden geleden hebben Nina en Elise ook het Chickslovefood – Het kidsproof-kookboek voor de papa’s en mama’s gelanceerd. Dit is echt een aanrader! De bladerdagrol met pompoen is hier een groot succes.

3. Mind your Feed

Reny van foodblog Mind Your Feed en zelf mama van twee kids wil graag goed en lekker eten, maar ook dat het eten snel op tafel staat. Ze houdt niet van moeilijke ingrediënten en lange lijsten dus je moet zeker een keertje een kijkje nemen op haar blog. En wil je het jezelf helemaal makkelijk maken? Iedere week staat er weer een nieuw weekmenu online. Handig toch?! Hoef je er zelf tenminste niet over na te denken. Ik en de meiden zijn groot fan van de Italiaanse minestrone soep.

4. Smulpaapje

Susan eigenaresse van Smulpaapje richt zich met haar blog helemaal op de kids. Zo vind je hier kidsproof recepten, maar ook restaurants die voor de kleintjes de lekkerste gerechten op tafel toveren. Hier kom je dus geen standaard kindermenu’s tegen. Ook word je iedere week getrakteerd op complete weekmenu’s inclusief een boodschappenlijst. En mocht je ook nog inspiratie kunnen gebruiken voor de lunchtrommel van je kindje, kijk dan hier. De broccoli stampot met geitenkaas en pijnboompitten stond vorige week nog bij ons op tafel.

‘Lees ook: Kidsproof groente recepten: Met lege borden garantie!

 5. Lekker eten met Linda

Last but not least die ik nog even aandacht wil geven is Lekker eten met Linda. Op deze blog vind je genoeg lekkers voor het avondeten, zoals de ovenschotel met kabeljauw. Linda wil vooral laten zien dat gezond en lekker koken echt niet moeilijk is. Vergeet ook niet de ‘ontbijt’ recepten rubriek even door te spitten, die zijn ook om te smullen.

Wat is het favoriete avondeten van jouw kindje? En dan bedoel ik niet de pannenkoeken ;-).

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Het perfecte kidsproof kerstdiner | Inclusief recepten & tips voor aan tafel
Moeilijke eters: Van 'Lust ik niet!' naar 'Lust ik wel!'

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter