Knoeien mag!

10 december 2015

Helaas kunnen kinderen niet uit zichzelf netjes eten, maar is dit een leerproces dat gepaard gaat met heel veel oefenen. En dat bestaat uit allerlei verschillende fases. Zoals de experimentele fase: ‘Als ik mijn bord van de tafel duw, wat gebeurt er dan?’ De richting zoekende fase: ‘Hé, die hap had in mijn mond gemoeten! Hoe komt hij nu opeens in mijn oog terecht?’ En de fase waarin Charlie nu zit, leren op spelenderwijs: ‘Echt niet dat ik mijn groenten opeet! Ik bouw er liever torens mee en kijk hoe ver ik die sperzieboon met mijn lepel door de kamer kan schieten!’ Kortom; kinderen kunnen niet eten zonder te knoeien. En hapjes geven totdat je peuter het kunstje onder de knie heeft is geen optie, want ze willen het natuurlijk allemaal ‘Zelluf doen’. Je kunt de troep gedeeltelijk beperken door een goede slab om te doen, met zo’n opstaand randje waar het eten in valt. Maar mijn eigenwijze sperzieboon wil daar niet aan. En bovendien zie je dan alsnog de andere helft van de maaltijd tussen de slab en de rand van de tafel verdwijnen. Sta je alsnog te vegen, stofzuigen of dweilen. Gelukkig maakt de Cibo bij mij nu grotendeels een einde aan de knoeiboel.

baby, kind, eten, drinken, tafel, zelf, mes, vork, kinderstoel, tray, knoeien, morsen, grond, vies, placemat, dreumes, peuter, kleuter, knutselen, beschermen, schoon, spelen, ontwikkeling, mes, vork, lepel, leren, manieren, netjes, maaltijden, brood, avon De Cibo is een anti-knoei placemat die alle aardappels, groenten, stukjes vlees en broodhappen die normaal tussen wal en schip verdwijnen, opvangt in een handig opvangbakje tussen de kinderstoel en tafel. Omdat de placemat is gemaakt van een soort rubber blijft hij aan de tafel plakken. Het rubber heeft nog een voordeel: Als Charlie driftig met zijn lepel door zijn maaltijd roert, schuift zijn bord niet meer alle kanten op maar blijft gewoon staan. Mijn lastige eter heeft er bovendien een leuk spelletje bij: Alles wat in het opvangbakje terecht is gekomen alsnog opeten. Zo eet hij ineens beter dan voordat hij de Cibo had. En dat vind ik fijn! De placemat was vorige week ook mijn redder in nood toen er een beker melk om ging. Charlie mikte net niet goed genoeg, dus niet alles liep erin. Maar ik hoefde behalve een beetje te dweilen niet ook nog een kind compleet om te kleden.

baby, kind, eten, drinken, tafel, zelf, mes, vork, kinderstoel, tray, knoeien, morsen, grond, vies, placemat, dreumes, peuter, kleuter, knutselen, beschermen, schoon, spelen, ontwikkeling, mes, vork, lepel, leren, manieren, netjes, maaltijden, brood, avon De Cibo is flexibel, dus makkelijk op te rollen en mee te nemen om bij anderen aan tafel aan te schuiven. En hij is ook goed schoon te maken en kan zelfs in de vaatwasser. Je koopt de anti-knoei placemat – in het rood, groen, blauw of roze – exclusief bij Love2BeMama voor €24,95. Deze webwinkel is sowieso een bezoekje waard want verkoopt nog veel meer handige hulpjes, leuke cadeautjes en unieke baby- en kinderproducten!

 

Tips: Uit eten met kinderen
Review: SuperJuicer slowjuicer

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reply Elle 10 december 2015 at 8:28 am

  Ik kan mijn absoluut niet voorstellen dat de vloer schoon blijft. De handjes met eten gaan bij mijn kinderen ook naast het lichaam dan open. Eten dat halverwege van de vork of lepel afvalt valt ook niet recht naar beneden. Ik vind je revieuw dan ook erg ongeloofwaardig. Zou het bijna kopen om het te proberen maar daar vind ik hem te duur voor.

  Een kappersopvangschort met twee gaten erin voor de handjes werkt beter! Voor een derde van de prijs.

  • Reply Annemieke 10 december 2015 at 9:47 am

   Hoi Elle, bij mij is het grootste probleem dat het eten naast de vork of lepel valt als mijn zoontje een hap in zijn mond probeert te doen. En het eten dat op tafel valt en dan tussen de tafel en de kinderstoel in terecht komt als hij het van tafel veegt. Bij mij blijft de vloer met deze placemat dus toch wel een stuk schoner dan voorheen. En het scheelt me iedere keer een kind omkleden, door alle happen die normaal op Charlie zijn broek terecht kwamen. Voor mij werkt het! Fijn dat voor jou een kappersopvangschort werkt, mijn zoontje wil die helaas niet aan en is dan de hele maaltijd aan dat ding aan het trekken in plaats van dat hij eet. Gelukkig voor ieder zo zijn oplossing!

  Laat een reactie achter