Gezocht: Broodtrommelinspiratie

1 september 2015

Wat zit er vandaag in de broodtrommel van jouw kind? Zelf at ik vroeger twee boterhammetjes tussen de middag. Eén met hartig en als je die dan op had, dan mocht je zoet. Maar toen ik Finn vorige week tussen de middag van school op kwam halen – hij startte met halve dagen – zag ik dat de tijden veranderd zijn. Tegenwoordig zijn de broodtrommels niet gevuld met bammetjes, maar met bakjes. Met stukjes kaas, avocado, olijven, komkommer, broodvormpjes, omelet, rauwkostsalade, meloen en een soort van superfoodspul waarvan ik de naam niet ken. Dus nu zit ik met een enorm dilemma: ‘Doe ik Finn tekort door hem met een boterham met hagelslag en een boterham met worst naar school te sturen, in plaats van een 10 gangen lunch?’ Ik ben ‘s ochtends al blij als ik iedereen op tijd aangekleed heb en het ontbijt erin zit als we op school aan komen. Dus ik moet er niet aan denken dat ons tot op de seconde volgeplande ochtendritueel overhoop wordt gehaald door het smeren van broodjes in de vorm van beren en het uitsteken van komkommergezichtjes. Maar dat Finn zijn lunch gevarieerder en uitdagender mag, dat is een feit. Alleen wat is lekker én realiseerbaar om mee naar school te nemen?

eten, drinken, lunch, brood, bento, broodtrommel, lunch, kinderen, kleuters, basisschool, school, mee, meenemen, snackbakje, snacken, wat, inspiratie, gezocht, gezond, groente, fruit, brood, liga, koekjes, snoep, appel, banaan, peer, mandarijn, druiven, a Finn zijn pauzehap is eigenlijk altijd fruit, meestal een appel. Hij drinkt daar een beker frambozenlimonade bij. En voor tussen de middag heeft hij twee boterhammen met beleg – 1 zoet, 1 hartig – en een beker melk. Over die beker melk twijfel ik ook, want er is op zijn school geen ruimte om de melk koel te bewaren. Ik heb laatst aan Finn gevraagd of zijn melk nog wel lekker is als hij hem opdrinkt en hij vindt van wel. Maar zijn er ook gezonde alternatieven?

Kortom; ik ben dus heel erg benieuwd hoe jullie het aanpakken met de pauzehap en lunch. Wat geef je mee? Hoe zorg je dat het koel en vers blijft? En probeer je je kleuter nog op een grappige manier te verrassen? Ik kom niet verder dan een verstopt schatkistje uit de hagelslag van Piet Piraat! Dus wie geeft mij nieuwe inspiratie?

Recept: Spinnenwebcheesecake
Fruitpizza

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter