Deze magische shows van Disneyland Paris wil je niet missen!

18 juli 2023
Deze magische shows van Disneyland Paris wil je niet missen!

Ga je naar Disneyland Paris, dan kom je voor je favoriete Disney figuren & Marvel helden, de spectaculaire en betoverende attracties en spannende achtbanen. Iets minder top of mind zijn meestal de shows. Maar sla ze niet over, want dit zijn minstens zulke kwalitatieve hoogstandjes als de bekende films en ze doen niet onder voor een gemiddelde Broadway productie. Vaak zijn ze zelfs nog beter; want in de Disney shows word je getrakteerd op de laatste technologische snufjes en verbluffende 4D effecten. Wij waren er vanwege de première van de nieuwste publiekstrekker: ‘TOGETHER: a Pixar Musical Adventure’ en zaten met open mond te kijken. Disneyland Paris is een knalshow rijker. Lees verder waarom je deze show moet gaan zien en welke shows je tijdens een bezoek aan Disneyland Paris nog meer niet wil missen.

TOGETHER: a Pixar Musical Adventure

Het is een paar dagen voor de nieuwe show TOGETHER: a Pixar Musical Adventure te zien zal zijn in Disneyland Paris wanneer de blauwe loper voor celebrities en de internationale pers wordt uitgerold. Wij mogen erbij zijn om als één van de eersten de gloednieuwe show te bekijken. Het thema: Samen kun je de grootste dingen bereiken. Een live orkest opent de show met een groots muzikaal spektakel en de gordijnen van het toneel schuiven open. We zijn in de slaapkamer van Charlie en zien hoe hij zijn bladmuziek kwijtraakt, die hij de volgende dag nodig heeft voor een muziekwedstrijd. De bladmuziek zweeft verschillende Disney werelden in. En het speelgoed van Charlie – Woody, Buzz en de andere bekende Toy Story vrienden – besluiten hem te helpen om het terug te halen wanneer de jongen slaapt.

‘Lees ook: De leukste Disneyland Paris attracties voor jonge kinderen.’

Door digitale schermen schakelt het toneel razendsnel naar een nieuw decor. We zijn hoog in de lucht en het Up-huis komt aanzweven. Ondertussen voelen we een briesje door onze haren gaan en zien we hoe één van de verloren blaadjes door de lucht zweeft. Door de combinatie van mobiele digitale schermen, echte decors en de karakters live aanwezig op het podium weet je soms niet of je naar een scherm of echte personages en decorstukken aan het kijken bent. Een visueel spektakel, echt heel knap gedaan! De manier waarop de verschillende Disney-figuren elkaar willen helpen, zonder dat ze elkaar of Charlie kennen is aandoenlijk. En het is super mooi om al je favoriete Disney verhalen samen te zien komen in één show.

Deze magische shows van Disneyland Paris wil je niet missen!

Het absolute hoogtepunt voor ons is wanneer we de prachtige onderwaterwereld van Finding Nemo ingeslingerd worden en de zaal zich vult met duizenden bellenblaas bellen die vanaf het plafond de zaal in worden geblazen. Maar ook het muzikale spektakel van Coco is te gek, met een wervelende dansact van allemaal skeletten. Stilzitten op je stoel lukt niet! Het spektakel eindigt met een confetti regen. Maar wat ons betreft had het nog wel langer mogen duren. Een absolute must visit show wanneer je in Disneyland Paris bent!

Deze magische shows van Disneyland Paris wil je niet missen!

Locatie: Studio Theater, Walt Disney Studios Park. Duur: 30 minuten. Wanneer? 5 keer per dag te zien tot en met 5 november 2023. En daarna weer vanaf december 2023. De exacte tijden van de show zijn te vinden in de officiële app van Disneyland Paris.

De Disneyland Paris shows zijn gratis!
Voor het bezoeken van de Disneyland Paris Shows hoef je niet extra te betalen. Je hebt alleen een geldig toegangsticket voor het juiste park – Walt Disney Studios Park of Disneyland Park – nodig. Je kunt gewoon in de rij gaan staan voor de show. Er is een optie om gegarandeerde toegang te kopen, maar dat is meestal niet nodig. Er is veel plek in de theaters. Toegangstickets voor Disneyland Paris koop je hier.

Meer geweldige Disneyland Paris shows

Tijdens het première weekend bezoeken we ook nog andere shows in Disneyland Paris. Er zijn op de parken namelijk voor iedere smaak en leeftijd wel shows om naartoe te gaan. En ze staan bekend om hun hoge kwaliteit. Van de verhaallijn tot de muziek, choreografie en decors; alles is tot in de puntjes uitgedacht.

The Lion King: Rhythms of the Pride Lands

Dat ontdekken we wederom als we naar The Lion King: Rhythms of the Pride Lands gaan. Op het metersbrede toneel – het grootste van Disneyland Paris! – maar ook in de zaal is zoveel te zien dat we ogen tekort komen. Op links en rechts spelen twee mannen op djembé trommels. En aan de zijkanten vertonen een aantal acrobaten hun geweldige kunsten in touwen die vanaf het plafond naar beneden komen.

‘Lees ook: Center Parcs Villages Nature Paris: de perfecte uitvalsbasis voor Disneyland.’
Deze magische shows van Disneyland Paris wil je niet missen!

Ondertussen worden we op muziek meegenomen in het verhaal van Simba en zijn reis naar het koningsschap. Alle bekende Lion King liedjes worden live vertolkt, door de al even bekende personages; Simba, Nala, Timon, Pumba, Rafiki, Mufasa, de hyena’s… En de kostuums zijn werkelijk prachtig! Vooral het moment waarop een complete kudde jungle dieren over het podium en door de zaal gaat, maakt indruk. Kinderen op de voorste rij krijgen kopjes van een olifant en mogen een giraf even over zijn kop aaien. Maar het zijn de dans- en muziekstukken die blijven hangen. ‘Oh I just can’t wait to be kiiiiiing’ zingt nog lang na in ons hoofd wanneer we het theater weer uitlopen.

Deze magische shows van Disneyland Paris wil je niet missen!

Locatie: Frontierland Theater, Disneyland Park. Duur: 30 minuten. Wanneer? Elke dag om 12.15 uur, 13.15 uur, 15.50 uur en 16.50 uur, tenzij de voorstelling wordt afgelast. Bijvoorbeeld vanwege slechte weersomstandigheden.

Mickey and the Magician

Weer heel anders, maar zeker ook een hele betoverende beleving, is de show Mickey and the Magician. In dit verhaal krijgt tovenaarsleerling Mickey Mouse de opdracht om de kamer van de tovenaar schoon te maken voordat de maan uit de lucht verdwijnt. Maar zodra de tovenaar Mickey alleen met ons achterlaat, komt de kamer tot leven. Assepoester en de goeie fee komen ‘Bibbidi Bobbidi Boo’ tevoorschijn, de kandelaar begint te bewegen en verandert in Lumière, waarna de complete cast van Belle en het Beest op het toneel verschijnt en als Mickey een lamp afstoft, ploft de geest van Aladdin er op wonderbaarlijke wijze uit.

Deze magische shows van Disneyland Paris wil je niet missen!

Zij en nog vele andere Disney figuren leiden Mickey stuk voor stuk af met dansspektakels, bekende Disney liedjes – zoals ‘Circle of life’, ‘Friend like me’ en ‘Let it go’ – en magische goocheltrucs. Van het schoonmaken komt dus niks terecht en ondertussen vervaagt de maan steeds verder. Wanneer de maan compleet verdwenen is, heeft Mickey nog steeds niets gedaan en verschijnt de tovenaar weer op het toneel. Tot grote opluchting van onze kinderen is hij niet boos en besluiten de twee hun magische krachten te bundelen om de kamer alsnog aan kant te krijgen. En dan verschijnen alle Disney figuren die in de show voorbij kwamen weer op het toneel voor een grandioze muzikale finale; ‘Let the magic shine’. Wat een feestje, zeker voor wie van de klassieke Disney films houdt.

Deze magische shows van Disneyland Paris wil je niet missen!

Locatie: Animagique Theater, Walt Disney Studios Park. Duur: 30 minuten. Wanneer? Elke dag om 13.00, 14.05, 15.10, 17.25 en 18.30 uur, tenzij de voorstelling wordt afgelast. Bijvoorbeeld vanwege slechte weersomstandigheden.

Disney Stars on Parade

Beter bekend dan de shows in de theaters is de vrolijke openluchtvoorstelling Disney Stars on Parade. Voor veel mensen één van de hoogtepunten van een dag in Disneyland Paris. Je kunt er ook bijna niet omheen. Door de hoofdstraat en over het plein van het Disneyland Park rijden achter elkaar door vrolijk gekleurde Disney praalwagens met alle bekende Disney figuren dansend en zwaaiend erop en er omheen.

Deze magische shows van Disneyland Paris wil je niet missen!

Onze kinderen zwaaien fanatiek naar al hun favoriete helden terug. Charlie is onder de indruk van de enorme draak uit Doornroosje. En Lucy droomt weg bij het zien van alle prinsen en prinsessen. Als ze een high five van Kristoff uit Frozen krijgt, kan haar dag al helemaal niet meer stuk. Betoverd staart ze hem na. “Mama, zag je dat?!”

‘Lees ook: De magische ‘Frozen Celebration’ beleving in Disneyland Paris.’
Deze magische shows van Disneyland Paris wil je niet missen!

Locatie: Main Street U.S.A. en Central Plaza, Disneyland Park. Wanneer? Iedere middag. Kijk voor de exacte tijden in de officiële app van Disneyland Paris.

Disney D-Light & Disney Dreams!

Wanneer het avond is, worden we op onze laatste dag in het Disneyland Park getrakteerd op de kers op de taart met de Disney D-Light en Disney Dreams! show. Twee magische avondshows die onze blik bijna 30 minuten lang weten vast te houden op het kasteel van Doornroosje. Het spektakel begint met Disney D-Light, ter ere van de 30ste verjaardag van Disneyland Paris.

Deze magische shows van Disneyland Paris wil je niet missen!

Begeleid door aanstekelijke muziek verschijnen op het kasteel kleurrijke projecties, LED-verlichting laat de torentjes schitteren en lasers en fonteinen zorgen voor nog meer spektakel. Maar het wow-effect komt van 200 drones die in de lucht boven het kasteel het cijfer 30 vormen en die daarna in Mickey Mouse formatie gaan vliegen. ‘Ohhh’ en ‘wauw’ klinkt het overal om ons heen. En wij steken ons enthousiasme ook niet onder stoelen of banken.

Deze magische shows van Disneyland Paris wil je niet missen!

De show gaat daarna feilloos over in de volgende beleving; Disney Dreams! Ook nu is het kasteel weer het decor waarop het avontuur zich afspeelt. We zien allemaal projecties van Disney films, gecombineerd met fantastische vuurwerkeffecten, lasers en wederom de fonteinen. De wereld van Peter Pan, Belle en het Beest, Ratatouille, Aladdin, Frozen en nog veel meer komen allemaal samen in één show. Ondertussen klinken er verschillende bekende muzieknummers. En Disney zou Disney niet zijn als de show niet werd afgesloten met een adembenemende finale; een letterlijke explosie vol magie, muziek, projecties, watervallen, fonteinen, vuurwerk en talloze speciale effecten. Het perfecte einde van een magisch weekend in Disneyland Paris!

Deze magische shows van Disneyland Paris wil je niet missen!

Locatie: Main Street U.S.A. en Central Plaza, Disneyland Park. Duur: Disney D-Light duurt 7 minuten en Disney Dreams! duurt 20 minuten. Wanneer? Iedere avond als het weer het toelaat. Kijk voor de exacte tijden van de shows in de officiële app van Disneyland Paris.

Andere Disneyland Paris shows & live ervaringen

Behalve de shows die wij tijdens ons weekend in Disneyland Paris bezoeken, zijn er nog meer voorstellingen te zien in de parken. Het is ons – naast de attracties waar we ook nog in geweest zijn – natuurlijk niet gelukt om ze allemaal te bezoeken. Maar deze zijn het noemen ook nog waard.

Frozen: A Musical Invitation – Een must visit voor Frozen fans! De show is verdeeld over verschillende ruimtes. Tijdens het eerste interactieve deel van de show leren Sven, Anna en Kristoff de bezoekers een choreografie. En daarna ga je door naar het ijspaleis van Elsa waar je mee kunt zingen en dansen op de beste Frozen nummers. Tot slot is er nog een meet & greet met Olaf.

Deze magische shows van Disneyland Paris wil je niet missen!
‘Lees ook: Futuroscope; een uniek & te gek attractiepark in Frankrijk.’

Disney Junior Dream Factory – Bij deze show kom je terecht in een dromenfabriek. Maar net als de vrolijke monteurs van de fabriek je willen laten zien hoe dromen werkelijkheid worden, stoppen de machines. Het is aan het publiek om Mickey & Minnie te helpen om de fabriek weer te laten draaien met magische liedjes en veel dans! En wanneer dat gebeurt, kijk je je ogen uit.

Avengers: Power the Night (vanaf september 2023) – Het hart van Marvel liefhebbers maakt gegarandeerd een sprongetje van deze hightech avondshow! Een show met lichtprojecties, vuurwerk en tot 500 drones die de lucht boven Walt Disney Studios Park verlichten. Dat wil iedere held meemaken!

Hopelijk kunnen we jullie met ons verhaal inspireren om naast de attracties óók naar de shows in Disneyland Paris te gaan. Na onze fantastische ervaring, garanderen wij je dat je er geen spijt van krijgt!

En ben je al eens naar de Disneys shows geweest? Dan zijn we ook heel benieuwd naar jouw ervaring! Dus laat vooral aan ons weten wat jij ervan vond, door hieronder je reactie achter te laten.

Roadtrip Sicilië | De mooiste route voor een magische vakantie!
Dit zijn dé leukste vakantieboek & vakantie doe-boeken tips voor kinderen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter