DIY: Kerst rendier

14 december 2014

Rendieren horen bij Kerst als het paard bij Sinterklaas. Wat vind je van dit zelfgemaakte hippe exemplaar? Hij staat in de decembermaand te gek als accessoire in je huis. Maar na Kerst kun je hem gerust in de babykamer of kinderkamer zetten. Daar is het namelijk ook een echte eyecatcher. En het is toch zonde om hem na al dat geknutsel een jaar lang op zolder te parkeren?

Wat heb je nodig?

 • Rendier of hert. Ik heb die van mij gekocht bij de Gamma. Maar in deze periode kun je ze vrijwel overal goedkoop scoren.
 • Verschillende kleuren wol
 • Lijm
 • Schaar

kerst-knutselen-kinderen-rendier-hert-ladylemonade_nl
Aan de slag

 1. Kies een paar mooie kleuren wol bij elkaar om het rendier mee in te wikkelen. Eén kleur uitkiezen kan natuurlijk ook.
 2. Het is handig om alle uiteindes – zoals het gewei, de oren, het hoofd en de benen –  eerst in te wikkelen.
 3. Om de wol goed op de puntjes te laten zitten, smeer je er wat lijm op. Dan ga je een paar keer heen en weer met de wol over het puntje heen, totdat de ondergrond niet meer zichtbaar is. Daarna draai je de wol om de wol heen die je net gezigzagd hebt, zodat die blijft zitten.
 4. En als je weer bij het lijf van het rendier bent aangekomen, wikkel je verder tot een volgend ‘obstakel’. En je wikkelt verder…
 5. En verder, en verder… Toen ik aan deze diy begon, dacht ik zo klaar te zijn. Maar dit ingewikkelde klusje neemt nog best wat tijd in beslag, omdat het niet recht toe, recht aan gaat. Koop dus niet een al te groot hert. Het resultaat is trouwens wel alle moeite waard. Dit rendier krijgt een ereplek bij de kerstboom!
Kerstvakantie tip: Kerstkoekjes bakken & versieren
Kidsproof vakantieplekjes

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

 • Reply Miranda 16 december 2014 at 2:12 pm

  Super leuk!!!

 • Laat een reactie achter