Kerstvakantie tip: Kerstkoekjes bakken & versieren

16 december 2014

Kerst draait om samenzijn. Samen koken, samen bakken en vooral samen versieren. En wie kunnen dat beter dan de meest creatieve geesten ter wereld? Daarom dook ik met Finn de keuken in, waar hij voor één dag de baas mocht zijn. En dat resulteerde in deze bonte verzameling feestelijke kerstkoekjes.

kerstvakantie, tips, ideeën, activiteiten, uitjes, kinderen, peuter, kleuter, dingen, doen, koekjes, bakken, recept, zandkoekjes, kerstkoekjes, kerstboom, lintjes, ophangen, sterren, klokken, drie, dimensionaal, ikea, uitsteekvormen, koekroller, deegrollBij Ikea ben je deze Kerst aan het goede adres voor bakspullen om samen plezier te maken in de keuken. Zoals de handige roller (€3,99) met verschillende vormen, waarmee je door heel simpel over het deeg te rollen kerstbomen- en sterrenkoekjes maakt. Of de speciale uitsteekvormen (€3,99 voor een setje van 6) waarmee je drie dimensionale koekjes kunt maken door ze na het bakken in elkaar te schuiven. “Leuk!”, dacht ik. kerstvakantie, tips, ideeën, activiteiten, uitjes, kinderen, peuter, kleuter, dingen, doen, koekjes, bakken, recept, zandkoekjes, kerstkoekjes, kerstboom, lintjes, ophangen, sterren, klokken, drie, dimensionaal, ikea, uitsteekvormen, koekroller, deegroll Mijn chefkok dacht echter dat het nog leuker was om er kleine stukjes van te maken. Tja, je bent de baas of niet. We hebben de koekkruimels evengoed versierd met glazuur, smarties en ander snoepgoed en daarna geserveerd bij een lekkere kop warme chocolademelk. Mmmmmm! Ze smaakten er echt niet minder om!

Recept voor kerstkoekjes

Wat heb je nodig?

  • 1 ei
  • 150 gram boter
  • 100 gram basterdsuiker
  • 200 gram bloem

kerstvakantie, tips, ideeën, activiteiten, uitjes, kinderen, peuter, kleuter, dingen, doen, koekjes, bakken, recept, zandkoekjes, kerstkoekjes, kerstboom, lintjes, ophangen, sterren, klokken, drie, dimensionaal, ikea, uitsteekvormen, koekroller, deegrollAan de slag

  1. Splits het ei en gooi de eidooier in een beslagkom samen met alle andere ingrediënten. Meng alles met een keukenmachine of mixer tot het deeg een korrelige structuur heeft. Kneed de deegkruimels vervolgens met koele handen tot een samenhangend geheel. Rol er een bal van, verpak die in vershoudfolie en leg hem een half uur in de koelkast te rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden. strooi wat bloem op je werkoppervlak en rol het deeg uit tot een lap van ongeveer een halve centimeter dik. Steek de koekjes eruit tot al het deeg gebruikt is.
  3. Leg de koekjes met wat ruimte ertussen op een bakplaat met bakpapier en schuif die in het midden van de oven. Bak de koekjes in 15-20 minuten lichtbruin en gaar.
  4. Haal de koekjes van de plaat af en laat ze afkoelen. Als ze afgekoeld zijn, kun je ze versieren.

Tip: Steek een klein rondje uit de vormpjes voordat je de koekjes bakt. Dan kun je er als ze klaar zijn een lintje doorheen halen en ze in de kerstboom hangen!

Gered!
DIY: Kerst rendier

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter