DIY: Hangende plantjes

17 januari 2016

Mijn DIY’s zijn eigenlijk altijd gericht op kinderen. Maar de DIY van vandaag is alleen voor jou. Ik maakte deze plantjes in kurk om onze koelkast te pimpen en vind ze zo leuk dat ik heb besloten ze toch ook hier te delen. Maar we blijven natuurlijk een mamablog, dus ik heb er ook nog een leuke knutseltip met kurk voor kids bij gezet. Kunnen jullie lekker samen fröbelen. Veel plezier!


Wat heb je nodig?

  • Kurk
  • Vetplantjes of luchtplantjes. Die laatste hebben geen aarde nodig om te leven, maar alleen lucht en vocht. Je koopt ze onder andere bij Luchtplantjes.nl.
  • Potgrond (alleen als je voor vetplantjes kiest)
  • Priem, maar een schroevendraaier werkt ook
  • Alleslijm
  • Magneetjes, sterk genoeg om de kurk met het plantje erin te kunnen dragen

diy-plant-kurk-knutselen-ladylemonade_nl

Aan de slag!

  1. Hol de kurken uit met een priem of een ander puntig voorwerp.
  2. Plak een magneetje op iedere kurk.
  3. Vul – als je vetplantjes gebruikt – de kurken met potgrond en zet daar de plantjes in. Gebruik je net zoals ik luchtplantjes, dan kun je die er zo in zetten. Het grote plantje dat naar links buigt, heb ik extra vast gezet met een naald om te voorkomen dat hij uit de kurk valt.

De kurken hebben bij mij eerst een tijdje aan de koelkast gehangen (foto rechts), maar daarna een plekje gekregen in onze vintage apothekerskast van ijzer (foto links). De koelkast is toch één van mijn favoriete plekje voor de kunstwerken van Finn en Charlie. En ik vind die kurken in de kast ook wel tof zo!

knutselen, kurk, kinderen, stempels, stempelen, plantjes, luchtplantjes, plantenpot, plantenbak, magneet, koelkast, vetplant, airplants, air, plants, geen, water, zonder, voeding, lucht, maken, diy, tip, vakantie, idee, simpel, huis, interieur, huiskamer,

Knutsel tip: Terwijl jij met de plantjes aan de slag gaat, kun je de kids hun eigen stempels laten maken van kurk. Je hebt alleen wat extra kurken nodig (die van plastic kun je hier ook voor gebruiken), foam stickers en verf. Sticker op de kurk plakken, in de verf dippen en stempelen maar!

DIY: 10x Frozen
DIY: 10 eyecatchers voor de kinderkamer

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter